Search the Community

Showing results for tags 'issue'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Mandatory Reading
    • Global Rules
  • General Technic
    • Cafe Lame
    • Platform Pagoda
    • Server Op Swap Shop
    • Bug Reports
    • Art Art Slap Slap
    • Modding Central
    • The Whale Box
  • Middle America Suburbia
    • Off Topic Discussion
    • The Arcade
  • Modpacks
    • Tekkit Legends Discussion
    • Blightfall Discussion
    • Tekkit Discussion
    • Hexxit Discussion
    • Attack of the B-Team
    • Test Discussion, Please Ignore!
    • Tekkit Lite Discussion
    • Tekkit Classic Discussion
    • Big Dig Discussion
    • Voltz Discussion
    • Hack/Mine Discussion
  • Servers
    • Tekkit Legends Servers
    • Tekkit Servers
    • Hexxit Servers
    • Attack of the B-Team Servers
    • Test Servers Please Ignore
    • Tekkit Classic Servers
    • Platform: A Custom Server Zone
    • Tekkit Lite Servers
    • Big Dig Servers
    • Hack Slash Servers
    • Voltz Servers

Found 13 results

  1. Every time I try to open the mod pack, it would show the bar on the bottom loading, then the launcher would dissappear like the game was starting, but then the launcher would appear again like nothing happened. Please help! I dont know how to fix this problem. Heres the log: https://pastebin.com/hPatQJuT
  2. Right so I have absolutely no clue where to write or even ask about this because I believe this is a firewall or very 'light' connection issue that I must be so blatantly missing. For the past 9 hours, I have been frantically trying to set up a Technic modpack server (Minecraft version 1.7.10 - Based on a modpack called "The New Tekkit Classic") but haven't been able to have it work via my external IP address. Despite the fact everything is port forwarded correctly, port checking tools displaying the fact the port 25565 is actually open and having already disabled my windows firewall multiple times as well as adding rules for the ports, Java and any other things that could be restricting it from working. The port isn't blocked by my ISP so I have no clue what is going on. I can connect to the server via my local network IP and localhost, just not my external IP. I even went as far as to check whether the server connection was actually sending packets to my router, which in fact it is, but it is always displaying "Can't connect to server" on the multiplayer page of Minecraft. Whenever I try to join, I get this error: "java.net.ConnectException: Connection timed out: no further information:" and after researching it, have found literally nothing of use. Some of the other things that might be helpful: - My internet service provider is Telstra Australia - My WiFi router is a MikroTik RB951Ui-2HnD - I am running Windows 10 Pro 64bit with the latest version of Java's runtime environment I am also 110% sure my IP addresses displayed are correct. I am at a serious loss right now. Please help... Kind regards.
  3. Whenever I try to load any modpack on Technic, including packs with just forge, it just crashes on startup no matter what. Most modpacks work outside of Technic, but none work in it. What happens is that I hit start, it loads all the way, then returns to the launcher with no errors in console or loading the start screen.
  4. Before I begin I must say that I am not the person in charge of updating our servers modpack, but I am looking for help to relay the solution! I am an admin on a Pixelmon server which recently has switched to the newly released Pixelmon Reforged. Since updating the pack to accommodate, our users have experienced the common issue of the assets loading, Minecraft not starting, then being taken back to technic immediately. Any help would be greatly appreciated! Logs: https://pastebin.com/tqjJCVfH
  5. [B#353] 2017/12/26 17:49:16 [INFO] Console Mode Activated [B#353] 2017/12/26 17:49:24 [INFO] Expected MD5: 94a9d4cbcb9ceaa25000fa303fa81acc Calculated MD5: 94a9d4cbcb9ceaa25000fa303fa81acc [B#353] 2017/12/26 17:49:25 [INFO] Expected MD5: b62087eb4b11746987c800c0512890ef Calculated MD5: b62087eb4b11746987c800c0512890ef [B#353] 2017/12/26 17:49:25 [INFO] Expected MD5: EBF34784444ABCB976F77C9E23692057 Calculated MD5: ebf34784444abcb976f77c9e23692057 [B#353] 2017/12/26 17:49:25 [INFO] OS: windows 10 [B#353] 2017/12/26 17:49:25 [INFO] Identified as windows Mod Edit: Don't post walls of text directly into the forums. It's not nice. here are the logs
  6. I've created my own modpack and followed the instructions, but whenever I open it in technic it loads as vanilla minecraft. Please help, I've seen other people with simply renaming their modpack.jar file, but thats not my case. here is my modpack URL: https://dl.dropboxusercontent.com/s/duriqx3ju388ghx/Homemade Modpack.zip?dl=1 Please help me!
  7. I'm having an issue with a custom modpack I've compiled, it just crashes on bootup. The modpack is 1.7.10. I'd prefer to refrain from linking it as it's private and I'd like to keep it that way. Here's what appeared in my Technic console: https://pastebin.com/QJ3QPedH Here's a screenshot of the mod list: 1: http://prntscr.com/h34uf8 2: http://prntscr.com/h34v3m 3: http://prntscr.com/h34vhh Any help would be greatly appreciated, thank you. Edit: Tree capitator has been replaced with the correct version and it still doesn't work.
  8. I have an old minecraft modpack which I want to send to technic. After sent it to technic , I had this error: Error extracting a file for the modpack . The modpack is on 1.4.7. I don't know if on this version has something different. I've created all the 3 main folders (bin, mods, config ) and putted the forge with the name modpack .jar on bin. After sent it to a . zip file, I've sent it to dropbox . Please help me !
  9. issue

    I tried updating my modpack with this: https://www.dropbox.com/s/44vggmh0zlt5ape/modpack.zip?dl=1 and instead of installing it normally, the numbers went down. I couldnt find much else about this issue in the files either.
  10. Hi everyone! First forum post, here goes. So I've just created my first Modpack! I'm having an issue where, having made it and uploaded it, I download it from Technic Launcher and start it up. Initially it goes well, Minecraft opens in 1.6.4 as I had intended. But the game doesn't actually load up with any mods, despite the fact that there are loads in the pack (well, actually not loads, maybe ten or so). I was wondering if anyone could help me fix this. I've left a link to the pack's page and a link to the download (basically so people can see what I've done and tell me where I've gone wrong lol). I've also described what I did below in case it makes any difference. Modpack: https://www.technicpack.net/modpack/to-the-moon-or-bust-copy.1067411 Modpack location: https://www.dropbox.com/s/2rgovwj5m8qz8p8/Making the Modpack.zip?dl=1 I created a new directory for minecraft to run in, and installed Forge Installer in it (for 1.6.4, the intended version to be played with). I also made a folder with three subfolders inside it, bin, mods, and config, which is the second link. I installed Forge Universal for 1.6.4 in the bin file and renamed it modpack.jar Next I, in turn, downloaded each mod that I wanted one by one in 1.6.4, put it in the mods folder in the Forge Game Directory, ran it, copied the config files from the Forge Game Directory to the Modpack config Subfolder, and moved the mod from the Forge Game Directory to the Modpack mods Subfolder. I repeated this with every mod I wanted until it was all done. After this I compressed it into a zip file and uploaded it to dropbox, and then changed the end of the dropbox sharing link to =1 not =0. I then put in the settings of the new modpack, putting the link in and selecting 1.6.4 Yeah that's what happened. I'd be super grateful if anyone could help me? Obviously I'm really really new to all of this and this was my first time, so there's probably something obvious I've missed, but yeah, let me know! UPDATE: In the time writing this, I tried deleting the pack from my launcher and installing it again. I installed it, but for some reason the install button shows instead of the play button next to the delete modpack button. I press install again, and within seconds it just goes back to the same problem, no play, just install. Anyone able to help me out? Further update: Disregard the UPDATE - turns out I was being an idiot and I was trying to load it whilst I had it open. Still got original issue though
  11. When ever I try to download my modpack it keeps coming up with; Error unzipping a file for the following pack: Adventurer's Wonderland Error extracting file modpack.jar Please consult the modpack author. The modpack.jar file is forge.universal just renamed to modpack.jar I am very confused why this is happening when the other folders are working fine when I tested the modpack before release. Modpack: https://www.dropbox.com/s/dh2n73ifziq0hyt/adventurers-wonderland.zip?dl=1
  12. It has been reported on the Tracker that Dropbox recently made a change to their direct download links that breaks the Platform/Launcher link.   Tracker report: http://forums.technicpack.net/tracker/issue-2309-modpack-download-link-length/   New Dropbox Link: https://www.dropbox.com/meta_dl/eyJzdWJfcGF0aCI6ICIiLCAidGVzdF9saW5rIjogZmFsc2UsICJzZXJ2ZXIiOiAiZGwuZHJvcGJveHVzZXJjb250ZW50LmNvbSIsICJpdGVtX2lkIjogbnVsbCwgImlzX2RpciI6IGZhbHNlLCAidGtleSI6ICI3ejQ5Y20wNjdmbTFpcDQifQ/AALEAZwB_ipxYVobUzUgESgRP2H92s9cKZVaI2z-xEIauQ?dl=1 What the Technic Platform saves: https://www.dropbox.com/meta_dl/eyJzdWJfcGF0aCI6ICIiLCAidGVzdF9saW5rIjogZmFsc2UsICJzZXJ2ZXIiOiAiZGwuZHJvcGJveHVzZXJjb250ZW50LmNvbSIsICJpdGVtX2lkIjogbnVsbCwgImlzX2RpciI6IGZhbHNlLCAidGtleSI6ICI3ejQ5Y20wNjdmbTFpcDQifQ/AALEAZwB_ipxYVobUzUgESgRP2H92s9cKZVaI2z- This is due to the standard length of characters a normal test field/string saves (255 characters).   Since the new dropbox links are longer than 255 characters, it cuts off the rest of the new link.   We are working to fix this issue. Expect a hot fix within the next day or so.    Edit: http://copy.com has been suggested as an alternative.
  13. This topic contains the most common problems and fixes knows for attack of the b team! There is also a small> tutorial on how to read error logs and you might be able to figure out your self whats wrong with your game! And since a short time we are also showing the >known problems of this modpack! Note to your self: This is not the place to report new problems!! Use the Bug Reports! MOD EDIT: Do not come in here posting "help, my launcher doesn't work!" "the modpack doesn't work!". All issues you're experiencing are reported on the Bug Reports only. new users ignoring this may get tempbanned. - Munaus Please note that every PC is different and a fix stated here may not be the fix for you. The fixes here are fixes that worked for me and my friends or get reported to me as a fix. This topic Its a work in progress and i will keep adding more fixes on the way. Let's get started!! Issue: Out Of memory. Cause: This is caused because there is not enough memory allocated to the launcher. Fix: To fix this issue you need to allocate more memory to your launcher. Its recommended to have at least 1,5/2GB for this modpack. Make sure you do not go over 4 GB, java starts running slower and may crash. How to add more RAM: Click on the cog at the top right on the launcher. Issue: Can't add more then 1GB of RAM to the launcher. Cause: 1.) Not a 64Bit java installed (Or having an older version of 32Bit installed) 2.) Not enough RAM in your PC. Fix: 1.) Install a 64 bit version of java (http://java.com/en/download/manual.jsp ).Or uninstall the 32Bit version. 2.) Upgrade your PC with more RAM. Issue: Mod pack wont update/download. Cause: Most of the time a anti-virus software blocking the download Fix: 1.) Update you java to the most recent version. 2.)Make sure no (parental) software if blocking the download (Virus scanner/Net nanny) 3.) Keep trying. Issue: Failed to download <some file> Cause: Security software, internet connection interruption Fix: Disable security software temporarily, if it works, add the base url to exceptions (http://resources.download.minecraft.net/0f/0f for example has a base url of minecraft.net) (Thanks to kalbintion) Issue: Game wont update past 1.0.8 Cause: Outdated java.(Some mods don't support the older java versions) Fix: Update java and make sure you get the right version (64 or 32 Bit) and you delete all old version of java. (If the client can chose between and up-to-date 32 bit version of an outdated 64 bit version it will take the 64 bit one. (Thanks to: ArabicSnowman) Issue: No mobs spawning Cause: Mob limit hit. Fix: this can be solved by typing the command /cofh killall Or change your difficulty to peaceful briefly so hostile mobs despawn. (Thanks to kalbintion) Issue: IndexOutOfBoundsException Error Cause: Related to a Config being corrupt issue. Fix: Resetting the modpack. The error in the log: (Thanks to kalbintion) Issue: Crash on mojang screen. Cause: Various causes know. (Can basically be anything) 1.) Outdated java 2.) Fail in mapwriter config. (check how to read a error log down here) Fix: I am naming some different fixes here. If this did not work for you make a issue on the issue tracker don't forget to add the log ( %appdata%/.technic/logs ) 1.) Update java. ( http://java.com/en/download/manual.jsp ). 2.) Go to the location of the mapwriter you find in the error log. and delete the file (make a backup) 3.)There are many reason this could happen. try to reset the modpack (You will lose custom settings) 4.) if that did not help make an issue repport here And include an errorlog Issue: Server/Client crashes when you joins a server/load the world Cause: Depends on the error log. most common reason I have seen is because of an mod item that crashes the world. (Check the how to read an error log tutorial down here) Fix: the fix for an block incompatibility. (the following example is for the oven from "mrcrayfish furniture mod" but it also works for the DNA Breeder.) Go into the mods folder then to the config folder, open up the cfm.cfg file and change the line: I:BlockOven=854 to I:BlockOven=Which should delete the oven from you world the next time you load it, (Thanks to Kr0nZ) Fix 2: you will have to open up your map in mcedit and remove the block manually. Issue: Server/Client crashes when you joins a server/load the world ( StructureStart issue) Cause: Depends on the error log. (Check the how to read an error log tutorial down here)This one is for the following issue: at net.minecraft.world.gen.structure.StructureStart.func_75068_a(StructureStart.java:47) at net.minecraft.world.gen.structure.MapGenStructure.func_75051_a(MapGenStructure.java:81) Fix 1: Update the game to version 1.0.12a If you have done that, And the issue is still there or started there, go tough the following steps: Shut off server/game.go to the world save folder.Go into the data folder.Delete BOPVillage.dat and villages.dat.Issue still there? Try Fix 2.Fix 2: >Check the post here below (#4) (Thanks to kalbintion) Issue: Says it is missing microblocks Cause: Version mismatch between client and server Fix: Find out what version of the modpack the server is running and set the client to it. (Thanks to kalbintion) Issue: Minimap losing textures Cause: went into cave mode Fix: press ; (semi-colon) in-game (Thanks to kalbintion) Issue: Hunger Bar randomly depletes very quicklyCause: UnknownFix: Relog (Generally fixes the issue 99% of the time) (Thanks to kalbintion) Issue: Saves worlds disappearing. Cause: unknown? Fix: Back-up the world save folder from .technicmodpacksattack-of-the-bteamsaves Create a new world with the exact same name, it may not start you off in a familiar area If it does not - go to where your base would be, if it isn't there, continue to follow instructions Copy the level.dat from the newly generated world, most likely under the world save name followed by a hyphen under the saves folder mentioned previously, into the old worlds folder. Note: Having two worlds with the exact same name can be a bit confusing, ensure you load into the correct world if two now appear with the same name Note: Doing these instructions without providing the same world seed will cause chunks to no longer properly line-up (Thanks to kalbintion) Issue: Mapwiter file corrupt (see >this to see if you have that error). Cause: unknown. Fix: Go to the location of the mapwriter you find in the error log. and delete the file (make a backup) and let it regenerate by the client. Be aware: There are 2 different locations where the file can be Version 1: C:/Users/<username>/AppData/Roaming/.technic/modpacks/attack-of-the-bteam/saves/mapwriter_sp_worlds/<worldname>/mapwriter.cfg:1' Version 2: C:/Users/<username>/AppData/Roaming/.technic/modpacks/attack-of-the-bteam/saves/mapwriter_mp_worlds/<worldname>/mapwriter.cfg:1' Issue: Game wont load up. Cause: unknown. Fix: Start your technic launcher, select Attack of the b-team mod, and go to settings. Press "open folder", go to "mods", delete all "project red" files, install the latest build of project red (32 i think) from here and pop all the .jar files into the "mods" folder! (Thanks to: f1n1ay)