Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 0
CopiousW

Mod Packs Not Working

Question

My launcher is, when any mudpack is launched, reappearing after failing to launch the pack. Having found other people with similar symptoms and trying to fix it from the advice given to them I have found out that it is not an issue with _JAVA_OPTIONS, here is a pastebin of the most recent crash log http://pastebin.com/7pi6qF2U.

Any input and ideas would be greatly appreciated, my system info is on the crash log for the most part, I am using internal intel graphics.

cheers,

 

-Copious 

 

 

p.s. if anyone suggests I check _JAVA_OPTIONS I will throttle them ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

It is not an issue with JAVA_OPTIONS. It's an issue with your graphics drivers. You installed WIndows 10 on a device which is too old for this (or you didn't install the drivers at all).

Here's the fix from our Discord Moderator Khio:

You appear to be having an issue with an unsupported Intel Graphics device and Windows 10. This issue is common for older computers and Windows 10. We recommend, if it's a desktop, to get a dedicated graphics, as it is always a better option, anyways. However, there is a fix. Please press WindowsKey + X and click on "Programs and Features" and uninstall all copies of Java. After that, install Java 7 from this link: http://cdn.lemonmc.com/jre-7u80-windows-x64.exe Start up the launcher and try again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is not an issue with JAVA_OPTIONS. It's an issue with your graphics drivers. You installed WIndows 10 on a device which is too old for this (or you didn't install the drivers at all).

Here's the fix from our Discord Moderator Khio:

You appear to be having an issue with an unsupported Intel Graphics device and Windows 10. This issue is common for older computers and Windows 10. We recommend, if it's a desktop, to get a dedicated graphics, as it is always a better option, anyways. However, there is a fix. Please press WindowsKey + X and click on "Programs and Features" and uninstall all copies of Java. After that, install Java 7 from this link: http://cdn.lemonmc.com/jre-7u80-windows-x64.exe Start up the launcher and try again.

Bingo! Thank you so much :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • By KitKatz
      Ok so i thought i was my computer then i see other people are having the same problem when i load technic launcher its just stuck on the logo i cant do anything about it and i really want to do a modpack with a friend is there a way to fix this?
    • By ItzBoris
      Hello everyone.I recently bought minecraft and I decided to download technic launcher.I opened it,selected a folder and nothing happened.I tried serval times and different folders and still.Waited like 10-15 minutes.On my C drive I have only 10GB space left so I tried downloading it on an USB with 29GB and on my D drive with 530GB left.I opened the tank manager and it only showed a working java process and it wasn’t minecraft.Thank you!
       
       
       
       
    • By Danny84
      Hello,
      I'm having trouble getting Tekkit Legends to launch. When I click "play" in the launcher, it validates all the files, but then just goes back to the launcher as if nothing had happened. Here is the log. I have tried resetting the modpack multiple times, to no avail. I am able to launch vanilla through the technic launcher, but not tekkit legends.
      Any help is much appreciated!
    • By bigtruck35
      I've been trying to get technic to run on my computer for a couple months on and off, for some reason I can never get the .exe file downloaded off the platform to run. I've tried messing with Java and my own computer settings some but I can't find the issue. I also tried checking the FAQs to see if it was there bud found nothing. Here are my computer specs:
      Asus Vivobook Pro
      Windows 10
      Intel Core i7-67000HQ CPU - 2.60GHz
      8.00 GB RAM
      Any help would be amazing, 
      Thanks, Bigtruck35
       
    • By Gigio
      Afterhours installino my modpacks i click play but minecraft doesn’t open... pls help