Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

hurricane2029

Custom Modpack Crashes at Phase 1 of Initialization

7 posts in this topic

49 minutes ago, hurricane2029 said:

My modpack crashes at phase 1 of initialization and I don't know why.

I couldn't upload my modpack to technic because the captcha wasn't working or something, so here's the file:

http://bit.ly/2o4K4ge

Here's the log:

http://pastebin.com/Zge9cc2R

I think it's an error with dependencies, but I'm not really sure.

Well, you are right, its an issue with dependencies, which you would've known if you had not downloaded some of the mods off Rip-off-thirdparty mod-rehost sites.

For now, it seems like LostWorlds is causing the issue, which was easy to verify (yes, that's one you downloaded off one of "those sites"), just download that mod + the required API/Lib from here instead: http://slashelite.wixsite.com/mods/lostworld-downloads

Edit: You forgot CoroUtil as well. Make sure to grab the one for 1.7.10, not the one for 1.10. http://coros.us/mods/weather2

Share this post


Link to post
Share on other sites

i read the error log more thoroughly and figured out that lostworld mod and weather2 mod were giving an error. After I removed those, everything was working perfectly, but how would i still include those in my modpack?

 

12 minutes ago, JaariAtmc said:

Well, you are right, its an issue with dependencies, which you would've known if you had not downloaded some of the mods off Rip-off-thirdparty mod-rehost sites.

For now, it seems like LostWorlds is causing the issue, which was easy to verify (yes, that's one you downloaded off one of "those sites"), just download that mod + the required API/Lib from here instead: http://slashelite.wixsite.com/mods/lostworld-downloads

Edit: You forgot CoroUtil as well. Make sure to grab the one for 1.7.10, not the one for 1.10. http://coros.us/mods/weather2

oops srry i didn't read ur reply. thx i'll try that

 

Thx a lot! Minecraft doesn't crash anymore, but now it starts to be unresponsive at phase 3 of initialization. Is there any way i could fix this, or is it just that my computer's slow?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also can you help me? I can't seem to login to technicpack.net. It says "Failed to Validate Captcha" even though it says im not a bot

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, hurricane2029 said:

Ok now that i've submitted my modpack to the technic launcher, I can launch it from there. The problem is that now it crashes right after the mod construction, and it wasn't doing this on the regular minecraft client. I don't think  there was any log output so...

Here's the link to my modpack:

http://api.technicpack.net/modpack/depths-of-the-greek

How'd you even manage to download that? Its a mediafire link, so its not a "direct" link. Heck, looking at the page, there's a captcha. The launcher doesn't have a magical button clicker and automatic captcha solver (hey, that's the whole idea of a captcha)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

After adding LLibrary and AnimationAPI, I got to the lovely ID conflicts. Dimension ID conflicts. Those are all yours.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • By DragonGodOfDeath
      Ok So i hopped on here to see if anyone can give me some insight, I've been trying to fix this issue for two days for my little bother to no avail. So whenever he starts a modpack (or the vanilla minecraft launcher) it loads up but when the game is supposed to open it just closes technic (or mojangs launcher) and restarts it, ill include the log file it is not a ram issue cause i have 7 GIGS ALLOCATED. Please help thank you.
      techniclauncher_2018-07-10.log
    • By drinkmybritishtears
      I'm not sure if this is under the right topic, but-
      Ever since I updated my laptop, the Minecraft Diaries mod-pack crashes after 2/7 (Phase 1), before that it was fine and ran well. I've tried re-installing the pack and the technic launcher itself, nothing new has happened and I'm not sure what to do.
      (I'm not sure if it counts as a custom seen as i myself didn't make it, but I think it's fan-based)
      ((MOD-PACK -- https://www.technicpack.net/modpack/tribute-to-aphmau.722351/about ))
       
    • By BladefuryDev
      The Technic Launcher seems to crash every time I try to access the "Modpack Options".  Here is the error log the launcher generates after closing itself.
      Crash Log - Pastebin
      GIF of the problem
    • By McNations32
      I will open the Technic Launcher and click play on any modpack, but the thing is, it will open for a split second then go back to the launcher, ive had this problem on a different computer a long while ago and I fixed it but I have tried alot and it still wont work
    • By DJayCubbz
      So essentially my launcher loads up the mod packs like its going to play and then immediately crashes and reopens launcher. This seems to be a common occurrence for users with certain updates of java and/or drivers that aren't updated. I double and triple-checked that my drivers are updated and java is as well. My graphics card is an AMD Radeon RX 580. I haven't been able to play since getting this pc. I have attached all the crash logs created since installing the launcher.
      This is the most recent crash report:
       
      ---- Minecraft Crash Report ----
      // Ooh. Shiny. Time: 4/8/18 11:12 PM
      Description: Initializing game org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
       at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
       at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
       at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244)
       at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
       at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
       at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
       at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
       at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449)
       at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808)
       at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101)
       at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
       at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
       at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
       at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
       at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131)
       at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27)
      A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
      --------------------------------------------------------------------------------------- -- Head --
      Stacktrace:
       at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
       at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
       at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244)
       at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
       at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
       at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
       at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
       at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449) -- Initialization --
      Details:
      Stacktrace:
       at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808)
       at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101)
       at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
       at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
       at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
       at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
       at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131)
       at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27) -- System Details --
      Details:
       Minecraft Version: 1.6.4
       Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0
       Java Version: 1.8.0_161, Oracle Corporation
       Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
       Memory: 6329469656 bytes (6036 MB) / 6442450944 bytes (6144 MB) up to 6442450944 bytes (6144 MB)
       JVM Flags: 5 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xms6144m -Xmx6144m -XX:+UseG1GC -XX:MaxGCPauseMillis=4
       AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
       Suspicious classes: FML and Forge are installed
       IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
       FML:
       Launched Version: 1.6.4-Forge9.11.1.965
       LWJGL: 2.9.0
       OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
       Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'
       Type: Client (map_client.txt)
       Resource Pack: Default
       Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
       Profiler Position: N/A (disabled)
       Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null . 
      crash-2018-04-08_20.47.24-client.txt
      crash-2018-04-08_20.48.15-client.txt
      crash-2018-04-08_21.22.23-client.txt
      crash-2018-04-08_21.26.52-client.txt
      crash-2018-04-08_22.34.21-client.txt
      crash-2018-04-08_22.42.59-client.txt
      crash-2018-04-08_22.59.26-client.txt
      crash-2018-04-08_23.01.11-client.txt
      crash-2018-04-08_23.12.13-client.txt