Zrolo

Good Computer but unplayable

2 posts in this topic

My friend and I wanted to get back into tekkit. I can run tekkit just fine averaging about 50 fps. My friend on the other hand, he cannot. He gets about 4 fps in the MENU screen and can't select to join a server or start a new single player world.

 

Before anyone asks for specs, he has 16gb of ram. while its running it only uses about 30% of his ram and 40% of his cpu. We have already tried allocating more ram in the launcher but that did not effect anything. He has a better computer than me so can anybody tell me why it runs better for me and not him. Any solutions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By icygerberbait
      Okay, so when I have my java installed the technic launcher won't open at all, when I delete java from my computer, the technic launcer launches, and then I can install java.
      Altough, when I use java I can only use 32bit, and then the game feels laggy and I can't have much fov, I have a 64bit os, windows 10. when I try to launch a mod pack in this case tekkit \ "The 1.7.10 Pack" they just won't launch. I've looked up the internet for help couldn't find anything.
      Technic Launcher log: https://paste.ubuntu.com/24614266/
      Mod packs failure log: https://paste.ubuntu.com/24614277/
      For those who are about to ask, yes I have tried other launchers, they won't work aswell, only vanilla works, or tekkit with 1gb of ram.
      PC specs:
      CPU: I7 4790
      RAM: 16GB
      GPU: GTX 970
      HDD: 1TB
      SSD: 120gb
      PSU: 650W
       
      if any of these things help you I'd be grateful if you could also help me.
      Thank you in advance.
       
    • By Enderferaluiz
      Olá, estou tentando mudar o meu email do Technic, e não estou conseguindo
      a barra onde posso editar o email é inútil

    • By DracOdracir
      Hello everyone!
      First of all, i'm sorry if the topic is in the wrong section but i didn't seem to find a suitable place for my problem and the bug section seemd more aimed at fixing bugs, and this is not a bug.
      I've installed vanilla minecraft from your launcher and installed optifine, better FPS and journey map for version 1.11.2 and whenever i start a single player world for testing i get 20fps at best, i messed with the settings a little bit and i got a maximum of 60 when idle, ~40 when walking around with very frequent 0fps spikes that last around 5 seconds and it's really annoying (i believe this happens when chunks load) and at night, 15-20fps.when wandering around (with the same frequent 0fps spikes) i've even tried installing a texture pack aimed for pvp that promised to increase FPS but the changes are unnoticable, only increasing 1-5fps at most.
      i'm asking for your help because i don't play for over 2 years and ii used to get stable 30fps at all times in version 1.2.5 (i think it was this one) with just Optifine installed and i believe that my pc can run minecraft perfectly. at least with better fps and optifine, i just don't know the perfect settings for my hardware, it seems.
      these are my pc specs (according to systemrequirementslab):
      Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU J1800 @ 2.41GHz
      Video Card: Intel(R) HD Graphics
      RAM: 4.0 GB
      Operating System: Microsoft Windows 10 (build 14393), 64-bit
       
      Please help, it's been a huge letdown not being to play like i used to... i also want to play with friends on a server but the problem presists. 
      Thank you for your attention
       
      @Edit: just tried fully vanilla minecraft without optifine or better FPS and i had 60fps idle, 30fps exploriing and no 0fps spikes at all.. ii wish to increase my fps with optifine and better FPS but it seems to make it worse?
    • By MjrGaslic
      So my friend's game closes on start, I would provide a log but where may I find it?