Question

Posted (edited)

Hi pls somebody help! 

After several hours of play the game unexpectedly crashed during exploration the world (new chunks generated). Now it can't load the world anymore, but instantly crashes every time I try to load it. No issues with other worlds.

Reinstall the Attack of the B team modpack didn't help.

Crashlog:

https://paste.ubuntu.com/24569802/

 

Edited by nollmiki

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

  • 0
2 hours ago, nollmiki said:

Hi pls somebody help! 

After several hours of play the game unexpectedly crashed during exploration the world (new chunks generated). Now it can't load the world anymore, but instantly crashes every time I try to load it. No issues with other worlds.

Reinstall the Attack of the B team modpack didn't help.

Crashlog:

https://paste.ubuntu.com/24569802/

 

Did you turn the generation of villages on? In this case, delete the villages.dat and, if you want to keep it on, rename the biomes o' plenty jarfile to "z%whateveritiscalled%", yes, just a z before the name.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
7 hours ago, JaariAtmc said:

Did you turn the generation of villages on? In this case, delete the villages.dat and, if you want to keep it on, rename the biomes o' plenty jarfile to "z%whateveritiscalled%", yes, just a z before the name.

I replaced the level.dat, level.dat_mcr and level.dat_old files from another save  - in this case all the stuff from my inventory was lost. Than I set the position of my caracter back to my cave with MCEdit. When I mix both these techniques sometimes I manage to start the world (with my inventory), but upon exploring it keeps crushing.

The initially setups on world generation were:

  • Game mode: Survival
  • More World Options:
    • Generate Structures: ON
    • World Type: Biomes' O Plenty
    • Alloww Cheats: ON
    • Bonus Chest: OFF
    • no seeds were used

We play this world with my two friend sometimes via Hamachi-LAN.

Is there an incompatibility with generating structures and Biomes' O Plenty world type?? If yes, can I set the structure generation off?

Nothing happens when I delete villages.dat. There is a BOPTemple.dat and BOPVillage.dat as well as a Mineshaft.dat in the same \data directory. Should I delete them as well?

Very weird  to do so, but the biomes o' plenty jarfile is now zbiomesoplenty-universal-1.6.4-1.2.1.434. However I noted a zchisel-1.6.4-1.5.0fix, so even with the 'z' its not the last one in the directory (if that would be the goal).

Keep crushing, keep crushing.

Here's the newest crashreport:

https://paste.ubuntu.com/24572602/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
8 hours ago, nollmiki said:

I replaced the level.dat, level.dat_mcr and level.dat_old files from another save  - in this case all the stuff from my inventory was lost. Than I set the position of my caracter back to my cave with MCEdit. When I mix both these techniques sometimes I manage to start the world (with my inventory), but upon exploring it keeps crushing.

The initially setups on world generation were:

  • Game mode: Survival
  • More World Options:
    • Generate Structures: ON
    • World Type: Biomes' O Plenty
    • Alloww Cheats: ON
    • Bonus Chest: OFF
    • no seeds were used

We play this world with my two friend sometimes via Hamachi-LAN.

Is there an incompatibility with generating structures and Biomes' O Plenty world type?? If yes, can I set the structure generation off?

Nothing happens when I delete villages.dat. There is a BOPTemple.dat and BOPVillage.dat as well as a Mineshaft.dat in the same \data directory. Should I delete them as well?

Very weird  to do so, but the biomes o' plenty jarfile is now zbiomesoplenty-universal-1.6.4-1.2.1.434. However I noted a zchisel-1.6.4-1.5.0fix, so even with the 'z' its not the last one in the directory (if that would be the goal).

Keep crushing, keep crushing.

Here's the newest crashreport:

https://paste.ubuntu.com/24572602/

There is a conflict between Biomes o plenty and minecraft vanilla village generation in "this" version of Bteam. This causes a crash similar to yours. The "z" is just an old trick to, well, trick the system to load things a moment later. That fixed issues in my test. It is pretty weird though.

You'd be try to remove the BOPtemple and BOPvillage .dat, yes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

this topic belongs here, Jaari

it is a bug within the modpack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By peterbdude
      Hi so i dont know if this is the right place for this but,
      i made a custom mod pack which is a mix between tekkit and hexxit (never made a mod pack before), and it loads them in phase 1/7 saying "constructing mods" in the mojang screen but as soon as it goes to 2/7 it says "initializing mods phase 1" and crashes with no error message. The modpack is named "NRHS Mod pack" in minecraft version 1.7.10, Idk what to do from here so if someone could figure out why it keeps crashing and comment why i would be soooooo grateful. 
      Mods:
      https://docs.google.com/document/d/1sErCVa1CrChjL7RLfqG73PlQHTmZGaarGqmJZbpP244/view
    • By Thomasmr11
      Hi folks,
      I set up a tekkit legends server and, long story short, when I run the .bat file to launch it, it gets some way through the launch and then just crashes. Below is a copy of the crash report:
       
      http://paste.ubuntu.com/25527703/
       
      So if anyone is able to decipher that and explain whats going on, I would greatly appreciate it.
      Thanks, Tom
       
    • By _Strangers_
      Hi !
      I created a custom modpack with minecraft/forge 1.7.10. But, I can't get this to work. Always crashing. I can't understand ANYTHING in the crash log.
      Here is the modpack folder : https://drive.google.com/open?id=0B7u5sFbi9Fb4SEotZG13cEYtbjA (Crash logs are inside)
      Please help me, minecraft vanilla is boring .
      Thanks a lot !
      (N.B : sorry for my bad english, i'm french)
       
    • By Wurb
      Logs:
      ---- Minecraft Crash Report ----
      WARNING: coremods are present:
        IvToolkit (IvToolkit-1.2.8.jar)
        CXLibraryCore (cxlibrary-1.10.2-1.2.2.jar)
        PlayerAPIPlugin (PlayerAPI-1.10.2-1.1.jar)
        NEICorePlugin (NotEnoughItems-1.10.2-2.1.3.220-universal.jar)
        LoadingPlugin (ResourceLoader-MC1.9.4-1.5.1.jar)
        CCLCorePlugin (CodeChickenLib-1.10.2-2.5.9.267-universal.jar)
        FMLPlugin (InventoryTweaks-1.61-58.jar)
        CTMCorePlugin (CTM-MC1.10.2-0.1.0.10.jar)
      Contact their authors BEFORE contacting forge
      // Hi. I'm Minecraft, and I'm a crashaholic.
      Time: 9/11/17 5:01 PM
      Description: Initializing game
      org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247)
          at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_175609_am(Minecraft.java:593)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:430)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:351)
          at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)

      A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
      ---------------------------------------------------------------------------------------
      -- Head --
      Thread: Client thread
      Stacktrace:
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247)
          at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_175609_am(Minecraft.java:593)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:430)
      -- Initialization --
      Details:
      Stacktrace:
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:351)
          at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
      -- System Details --
      Details:
          Minecraft Version: 1.10.2
          Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0
          Java Version: 1.8.0_144, Oracle Corporation
          Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
          Memory: 8289664968 bytes (7905 MB) / 8589934592 bytes (8192 MB) up to 8589934592 bytes (8192 MB)
          JVM Flags: 5 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xms8192m -Xmx8192m -XX:+UseG1GC -XX:MaxGCPauseMillis=4
          IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
          FML: 
          Loaded coremods (and transformers): 
      IvToolkit (IvToolkit-1.2.8.jar)
        
      CXLibraryCore (cxlibrary-1.10.2-1.2.2.jar)
        cubex2.cxlibrary.CoreModTransformer
      PlayerAPIPlugin (PlayerAPI-1.10.2-1.1.jar)
        api.player.forge.PlayerAPITransformer
      NEICorePlugin (NotEnoughItems-1.10.2-2.1.3.220-universal.jar)
        codechicken.nei.asm.NEITransformer
      LoadingPlugin (ResourceLoader-MC1.9.4-1.5.1.jar)
        lumien.resourceloader.asm.ClassTransformer
      CCLCorePlugin (CodeChickenLib-1.10.2-2.5.9.267-universal.jar)
        codechicken.lib.asm.ClassHeirachyManager
        codechicken.lib.asm.CCL_ASMTransformer
      FMLPlugin (InventoryTweaks-1.61-58.jar)
        invtweaks.forge.asm.ContainerTransformer
      CTMCorePlugin (CTM-MC1.10.2-0.1.0.10.jar)
        team.chisel.ctm.client.asm.CTMTransformer
          Launched Version: 1.10.2-forge1.10.2-12.18.3.2185
          LWJGL: 2.9.4
          OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
          GL Caps: 
          Using VBOs: No
          Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'
          Type: Client (map_client.txt)
          Resource Packs: 
          Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
          Profiler Position: N/A (disabled)
          CPU: <unknown>
          OptiFine Version: OptiFine_1.10.2_HD_U_E3
          Render Distance Chunks: 6
          Mipmaps: 4
          Anisotropic Filtering: 1
          Antialiasing: 0
          Multitexture: false
          Shaders: null
          OpenGlVersion: null
          OpenGlRenderer: null
          OpenGlVendor: null
          CpuCount: 12
       
      Working one day, not the next. Any pack I try to start will not. The Launcher will disappear and pop back up
       
    • By somguy90
      So a few days ago I did business as usual in a world I am fond of in Tekkit Legends, but when I closed the game for some reason my computer Blue Screened, with the sad face and all. 
      The next day, when I tried to re-open the same save, it loads it just fine, and boots me in the game, but before anything could load on-screen the game closes and I get sent back to the technic launcher. Basically, for a split-second I can see the minimap, and my reticle, but the rest is black.
      If I create a new world, it works just fine, and when I restart my computer it doesn't help. I fear after reading the logs down below I might have corrupted the save in some way by exiting the game mid-tick. Is there any way to salvage the save?
      Thanks in advance to anyone who answers