Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 0
Spixium

Launcher won't open any mod packs

Question

Can anyone help me figure out why I'm suddenly unable to run any minecraft modpacks?

I set up a tekkit server which worked fine but then I realised tekkit is missing some of my favourite mods so I decided to make a big dig server instead. Except I couldn't get that to work and I tried all kinds of things to fix it. I eventually gave up and tried to play single player big dig only to find that wouldn't work either. And now tekkit and nuts and bolts and every other technic mod pack won't run even though they ran just fine yesterday! When I click play it has a loading bar but when the loading bar fills up minecraft doesn't open and the technic launcher window flashes.

I've tried to delete everything I downloaded over the past couple of days. I've uninstalled and reinstalled 64 bit java. I've checked and my PC has 16GB of RAM, most of which isn't being used. I've checked the technic launcher settings and I've allocated it 4GB of RAM  and checked that it is indeed using the 64 bit java. I've uninstalled and reinstalled minecraft. I've turned my PC off and on again lol. I'm stuck

 

https://pastebin.com/eAJQNFh8

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

5 hours ago, JaariAtmc said:

No logs = no help.

Logs as attachments = no help either, use pastebin.

Okay, I think I've done that but I'm new to these forums and I'm not familiar with pastebin. Let me know if you can see it or not

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, Spixium said:

Okay, I think I've done that but I'm new to these forums and I'm not familiar with pastebin. Let me know if you can see it or not

Ah yes, Java Options. Yes, the following part is badly formatted. I know.

Please download this file, then RightClick->Run as Administrator. This should clear Java Settings that are being stored in your OS, which interfere with Technic. This script was written by the main author of this bot, Khio, and can be trusted. http://download.uskarian.net/technic/clearJavaEnvVars.bat

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, JaariAtmc said:

Ah yes, Java Options. Yes, the following part is badly formatted. I know.

Please download this file, then RightClick->Run as Administrator. This should clear Java Settings that are being stored in your OS, which interfere with Technic. This script was written by the main author of this bot, Khio, and can be trusted. http://download.uskarian.net/technic/clearJavaEnvVars.bat

Yay, it works! Thank you so much :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • By xSypho
      Hello, I have recently found a glitch where technic launcher will not open. I run it, but it does not create a .technic folder or open. Minecraft works perfectly fine and I found out it was something to do with java. I have tried reinstalling java and restarting my computer, virus scans, reinstalling technic, but nothing works. I'm running Windows 7 64 bit if it helps. Thanks. (Ill attach the java errors) Here's the text information. The program mmc.exe version 6.1.7601.23892 stopped interacting with Windows and was closed. To see if more information about the problem is available, check the problem history in the Action Center control panel.
       Process ID: 1e50
       Start Time: 01d47e0a62f4ddd3
       Termination Time: 22
       Application Path: C:\windows\system32\mmc.exe
       Report Id: b8dfe13d-e9fd-11e8-a761-4c72b9081cf7
      The picture of it is attached.

    • By Tx957
      Hey,
      I got an issue with my Tekkit Crashing every time I try to play it. I don't know if it occurs with other packs tho. My Java's up to date, and so are my Drivers. I will embed the Crash file here:
      ---- Minecraft Crash Report ---- // I'm sorry, Dave. Time: 13.11.18 18:14 Description: Initializing game org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449) at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27) A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows: --------------------------------------------------------------------------------------- -- Head -- Stacktrace: at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449) -- Initialization -- Details: Stacktrace: at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27) -- System Details -- Details: Minecraft Version: 1.6.4 Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0 Java Version: 1.8.0_191, Oracle Corporation Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation Memory: 291973816 bytes (278 MB) / 383778816 bytes (366 MB) up to 6681526272 bytes (6372 MB) JVM Flags: 3 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx7168m -XX:MaxPermSize=512m AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used Suspicious classes: FML and Forge are installed IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0 FML: Launched Version: 1.6.4-Forge9.11.1.965 LWJGL: 2.9.0 OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread. Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge' Type: Client (map_client.txt) Resource Pack: Default Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Profiler Position: N/A (disabled) Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Thank You!
    • By KitKatz
      Ok so i thought i was my computer then i see other people are having the same problem when i load technic launcher its just stuck on the logo i cant do anything about it and i really want to do a modpack with a friend is there a way to fix this?
    • By viperaxes
      Hello! 
      So I have used technic for years on computer to computer. Currently I'm on an ASUS windows 10 laptop. Lately I have been wanting to use the launcher to play hexxit, tekkit, etc.... But for a couple hours I have ran into a HUGE roadblock.
      Every time I load up the launcher and proceed to run tekkit or something the launcher will close and proceed to launch the modpack (as it should) but it just remains at a white screen. Sometimes the modpacks wont load at all! This will happen with the Minecraft launcher as well, I go to load Minecraft and it either closes or crashes. furthermore the Feed The Beast launcher will do the same as well. honestly this is getting on my nerves!
      For the past couple hours I have searched far and wide for a solution. YouTube, this forum, reddit, google search, redownloading, downloading different java software, updating my drivers, and so on. apparently 3 years back people were having the same problems as me but they managed to fix there's. I don't understand what I am missing or failing to understand.
      If there is any one out there who can help me? do not hesitate to respond! I will gladly co operate in any way necessary!
      Get back to me as soon as possible!