• 0
dragonclash123

Modpacks wont Open

Question

I just got a new laptop and it's running intel hd 3000 on Windows 10 with 6gb of ram.

My problem is this, no matter what I try the modpacks on Technic launcher install but just won't open. After a few seconds the launcher reappears as though nothing happened. I have the latest Java and have allocated 3gb of ram. I've uninstalled and reinstalled said Java 2 times and the technic launcher 3 times. I've searched the internet for fixes but nothing works.

This is the crash log from Pixelmon: https://pastebin.com/SsTgX3Es

Edit: Here's the complete log from the launcher: https://pastebin.com/rsEqcJQG

Any help at all would be greatly appreciated please..

 

Edited by dragonclash123

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

  • 0
org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated

Driver issue. Update your video card drivers. You said you have Intel so google Intel drivers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi there,

Thanks for the help, I checked for updates but it seems Intel hd 3000 was discontinued and so there are no updates. I guess I won't be playing any mods anytime soon. As much as that pains me I guess I can't do much else.

Thank you anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
20 hours ago, dragonclash123 said:

Hi there,

Thanks for the help, I checked for updates but it seems Intel hd 3000 was discontinued and so there are no updates. I guess I won't be playing any mods anytime soon. As much as that pains me I guess I can't do much else.

Thank you anyway.

Downgrade your java to 8u60.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By Uene_
      Whenever i try to open a modpack it pops up with an error saying it cant find the "main class" along with this "net.minecraft.main.Main."
      Any ideas on what's going wrong?
    • By Mochie
      Hello. I have a problem...
      I can't launch any modpacks I install from the technic launcher. I get a crash log with some different messages. I tried looking for help on here and other posts and the internet but unfortunately there is nothing I found that has helped with this.
      Note: I found that it could be that I have an old integrated video card and cpu (i3-2350m Intel Integrated 3000) that is interfering with Windows 10 or isn't compatible with this version of windows/does not have any current windows 10 drivers. I can't downgrade to windows 7 or 8 and can't find any drivers for windows 10 so that is out of the question. I would like to try and resolve this. Down below is the log and the error I get when starting any modpack. I do have the newest Java, I have tried to reinstall both launcher and modpack and Java. No luck. Please help! I found that "Pixel format not accelerated" is the main issue. Thank you!
      ---- Minecraft Crash Report ----
      WARNING: coremods are present:
      Contact their authors BEFORE contacting forge
      // Quite honestly, I wouldn't worry myself about that.
      Time: 3/31/18 6:17 PM
      Description: Initializing game
      org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247)
          at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_175609_am(Minecraft.java:644)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:457)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:377)
          at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)

      A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
      ---------------------------------------------------------------------------------------
      -- Head --
      Thread: Client thread
      Stacktrace:
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247)
          at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_175609_am(Minecraft.java:644)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:457)
      -- Initialization --
      Details:
      Stacktrace:
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:377)
          at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
      -- System Details --
      Details:
          Minecraft Version: 1.12.2
          Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0
          Java Version: 1.8.0_161, Oracle Corporation
          Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
          Memory: 1505827040 bytes (1436 MB) / 2058354688 bytes (1963 MB) up to 2058354688 bytes (1963 MB)
          JVM Flags: 3 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xms2048m -Xmx2048m
          IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
          FML: 
          Loaded coremods (and transformers): 
          Launched Version: 1.12.2-forge1.12.2-14.23.2.2611
          LWJGL: 2.9.4
          OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
          GL Caps: 
          Using VBOs: Yes
          Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'
          Type: Client (map_client.txt)
          Resource Packs: 
          Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
          Profiler Position: N/A (disabled)
          CPU: <unknown>
          OptiFine Version: OptiFine_1.12.2_HD_U_C8_pre
          Render Distance Chunks: 8
          Mipmaps: 4
          Anisotropic Filtering: 1
          Antialiasing: 0
          Multitexture: false
          Shaders: null
          OpenGlVersion: null
          OpenGlRenderer: null
          OpenGlVendor: null
          CpuCount: 4
      If more info is needed please let me know!
       
    • By Nuttycivicsi
      I'm trying to create a modpack of just some of my favorite mods but every time I launch it on the Technic Launcher it just launches Vanilla Minecraft 1.5.2! I've tried everything I could think of, googled many things but nothing works. Some help would be much appreciated...
       
      Modpack: https://www.dropbox.com/s/2ny3qi38wqil97z/modpack.zip?dl=1
      https://www.technicpack.net/modpack/the-nutty-fun-pack.493601
       
    • By sovamoudra
      Hi there, I have a question. Yesterday, I tried to make my own modpack on Technic Launcher. I wanted there mods like Thaumcraft, Mo creatures, atd so. I made like 9 versions, because java wanted something, or the link didn´t work. Now it don´t want to work. When it downals (it is a problem too, I use mediafire, so sometimes it works, and sometimes don´t) it normally starts minecraft. Then it tries to like "build the mods" (I don´t exacly remember what it said, but there were these 7 phases) and when it finishes it shuts down and looks like I didn´t open it. If it helps, i remember a pretty silly thing, there was a logo of CurseForge. Most of the modpacks were downalded here. All for verion 1.7.10.
      http://download2152.mediafire.com/i78reinsqceg/icjpki3628r2rmr/modpack9.zip
      There´s the modpack. Can somebody look at it and tell me what did do I wrong?
      Big thank to someone who´ll help me. Bye!
       
    • By LorenzoPlxyz
      Hello, This is my first time using Technic Launcher and if I try to download any of the modpacks it takes a long time. I dont know what to do? Can someone help? Thank you
      EDIT: It just went fast again and then started going slow..?