• 0
Doc050

Mods won't install from launcher MAC

Question

Tried to download mods from the technic launcher and they wouldn't download. The screen showed the install animation for about a second and then went back again.

 

I got this error message from the control panel log: 

[B#355] 2018/02/27 12:33:42 [SEVERE] Download of http://www.gravatar.com/avatar/417979e451a4ed37c22f5340a9c3cd4a?s=60&d=retro Failed!

[B#355] 2018/02/27 12:34:21 [INFO] Starting download of http://cdn.technicpack.net/platform2/pack-icons/552556.png?1445088955, with 3 tries remaining
[B#355] 2018/02/27 12:34:30 [INFO] Starting download of http://cdn.technicpack.net/platform2/pack-icons/552556.png?1445088955, with 3 tries remaining
[B#355] 2018/02/27 12:34:32 [INFO] Starting download of http://cdn.technicpack.net/platform2/pack-icons/552556.png?1445088955, with 3 tries remaining

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By Kehlani
      The bug:
      Type of bug: Launcher bug. Reproduction rate: 10/10. Technic launcher keeps crashing on me when I'm in-game due to low memory. It also does lag a decent amount.
      Shader/Resource pack:
      I use shaders and an x32 pixel resource pack. I have the same setup in vanilla Minecraft and it works fine there. Technic will still crash even without a resource pack and shader.
      The issue in detail:
      I can't allocate more than 1gb of memory in the java settings in the technic launcher. I have tried to go to advanced system settings in system and checking out the environment variables. I cannot find "_JAVA_OPTIONS" in there. I can find "C:\Program Files (x86)\Common Files\Oracle\Java\javapath" in the system variables but that's it when it comes to java. I just downloaded technic launcher again after a long time (around 2 years). It used to work fine and I used to be able to allocate way more ram (I believe I used 4GB back then). Technic launcher is updated. My draw distance within minecraft is set to 8. 
      OS and Java version:
      I have an x64 bit operating system. I also have java downloaded for an x64 bit operating system. I have confirmed this by running vanilla Minecraft (not technic) and putting my view distance to far. According to this post  https://goo.gl/bpK4qw , if I had x34 bit java installed it would just give me an error message but that does not happen with me. I have also made sure to download the x64 bit version of java and I have updated it.
      ALL INFORMATION ABOUT COMPUTER SPECS + OS + LOGS + MC 
      System specs:  https://imgur.com/a/ryE71LV
      250gb SSD (60gb free space) + 2TB HDD (650gb free space) (I run technic from my HDD). 750W PSU. Windows and my graphics card driver is updated.
      LOG: I tried pasting the log into paste.ubuntu and pastebin but the log is too large and my browser can't handle it (the file size is 25MB). I pasted quite a bit of the end of the log. Sorry but that's the best I can do here and hopefully, it will provide some information of importance: https://paste.ubuntu.com/p/ZFGmBvcqh2/
    • By bigtruck35
      I've been trying to get technic to run on my computer for a couple months on and off, for some reason I can never get the .exe file downloaded off the platform to run. I've tried messing with Java and my own computer settings some but I can't find the issue. I also tried checking the FAQs to see if it was there bud found nothing. Here are my computer specs:
      Asus Vivobook Pro
      Windows 10
      Intel Core i7-67000HQ CPU - 2.60GHz
      8.00 GB RAM
      Any help would be amazing, 
      Thanks, Bigtruck35
       
    • By Crystogon
      So I've been trying to open the technic launcher but it won't load past the logo.

    • By MantlerTheSkinnyMagician
      Basically whenever I try to load up any mods with the technic launcher it seems to crash and I don't have a clue why, I am not good with computers so if anyone could just maybe discord me and use teamviewer to help sort my issue that would be cool. I also have forge installed so if anyone could tell me if that's causing any issues that would be cool
       
    • By JoeyTheTapeDispenser
      My technic launcher wont load on my mac past the wrench logo  help