• 0

Question

I installed JDK 10, and also installed the launcher on Mac.  Whenever I try and open the launcher, the logo just stays on my screen and does nothing.  I am new to this so please help me figure it out.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

  • 0
On 24-3-2018 at 2:49 AM, TheTimSosa said:

I installed JDK 10, and also installed the launcher on Mac.  Whenever I try and open the launcher, the logo just stays on my screen and does nothing.  I am new to this so please help me figure it out.

 

What made you think that installing JDK 10 is a good idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

java 8 is the recommended version, java 9 and up is not compatible with Forge.

 

Edit. this belongs in Bug Reports. Moved

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This same thing happened to me, but I have absolutely no idea what JDK 10 is. Please, someone, help us!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

if you do not have java 9 or 10, then you do NOT have the same issue. Do not bump an old bug report. Make your own

Issue locked

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Similar Content

    • By MeepsterKH
      My custom modpack wont work at all launching and I sincerely dont know why this time, i checked for error mods and such but cant find any
      https://docs.google.com/document/d/1Slcn2umTk2eNpXwg35H2sBqyOYVrpwlaiBOkQIILIXI/edit?usp=sharing
    • By casedacardmaster
      Please help. I press the play button and then technic disapears and then reappears shortly after.
       
      https://pastebin.com/hGk8bYqz
       
      Thank you.
    • By Mochie
      Hello. I have a problem...
      I can't launch any modpacks I install from the technic launcher. I get a crash log with some different messages. I tried looking for help on here and other posts and the internet but unfortunately there is nothing I found that has helped with this.
      Note: I found that it could be that I have an old integrated video card and cpu (i3-2350m Intel Integrated 3000) that is interfering with Windows 10 or isn't compatible with this version of windows/does not have any current windows 10 drivers. I can't downgrade to windows 7 or 8 and can't find any drivers for windows 10 so that is out of the question. I would like to try and resolve this. Down below is the log and the error I get when starting any modpack. I do have the newest Java, I have tried to reinstall both launcher and modpack and Java. No luck. Please help! I found that "Pixel format not accelerated" is the main issue. Thank you!
      ---- Minecraft Crash Report ----
      WARNING: coremods are present:
      Contact their authors BEFORE contacting forge
      // Quite honestly, I wouldn't worry myself about that.
      Time: 3/31/18 6:17 PM
      Description: Initializing game
      org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247)
          at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_175609_am(Minecraft.java:644)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:457)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:377)
          at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)

      A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
      ---------------------------------------------------------------------------------------
      -- Head --
      Thread: Client thread
      Stacktrace:
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247)
          at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_175609_am(Minecraft.java:644)
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:457)
      -- Initialization --
      Details:
      Stacktrace:
          at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:377)
          at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
          at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
          at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
          at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
      -- System Details --
      Details:
          Minecraft Version: 1.12.2
          Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0
          Java Version: 1.8.0_161, Oracle Corporation
          Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
          Memory: 1505827040 bytes (1436 MB) / 2058354688 bytes (1963 MB) up to 2058354688 bytes (1963 MB)
          JVM Flags: 3 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xms2048m -Xmx2048m
          IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
          FML: 
          Loaded coremods (and transformers): 
          Launched Version: 1.12.2-forge1.12.2-14.23.2.2611
          LWJGL: 2.9.4
          OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
          GL Caps: 
          Using VBOs: Yes
          Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'
          Type: Client (map_client.txt)
          Resource Packs: 
          Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
          Profiler Position: N/A (disabled)
          CPU: <unknown>
          OptiFine Version: OptiFine_1.12.2_HD_U_C8_pre
          Render Distance Chunks: 8
          Mipmaps: 4
          Anisotropic Filtering: 1
          Antialiasing: 0
          Multitexture: false
          Shaders: null
          OpenGlVersion: null
          OpenGlRenderer: null
          OpenGlVendor: null
          CpuCount: 4
      If more info is needed please let me know!
       
    • By DeadlySlxys
      Hello. I recently downloaded Technic Launcher and Installed a Modpack called Pixelspark. After the Loading was done I Pressed Play. it loaded for a few seconds, the Launcher disappeared and after like 1-2 Minutes it just Kicked me back to the Launcher on the same page I was on before I clicked Play. please someone help me fix this.
       
      Edit: It still doesn't work, but now whenever I load it up and try to launch my MC, the launcher doesn't disappear but it seems to refresh itself. Still though, The Mod I loaded up, Pixelspark, still wont show Up. please help