backintime

Modpack errors

5 posts in this topic

I don't even know where to start. Me and my friends wanted to make a modpack to play for ourselves, and i was the one tasked with putting it together. I've done all the steps on the guide, and when i press play, a loading bar appears, and then it does nothing. I have no idea whats wrong. I have no idea where to look at whats wrong. I asked my friends and they said they have no idea whats wrong. If you could see what isn't working, the pack is this. Any help would be greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, backintime said:

I don't even know where to start. Me and my friends wanted to make a modpack to play for ourselves, and i was the one tasked with putting it together. I've done all the steps on the guide, and when i press play, a loading bar appears, and then it does nothing. I have no idea whats wrong. I have no idea where to look at whats wrong. I asked my friends and they said they have no idea whats wrong. If you could see what isn't working, the pack is this. Any help would be greatly appreciated.

Alright.

To get you started, redownload Forge 1614, and replace your modpack.jar with Forge 1614 renamed to modpack. I do not know what you added there, but it is broken.

After that, remove either Buildcraft or Buildcraft-transport, one of the two is incorrect.

Also, remove one version of MagicalCrops, you have two included and it will crash unless you have only one version.

You will have to remove FastLeafDecay, as it crashes with Random Things. Random Things already includes a fastleafdecay alternative.

Now, add the latest version of Gilded-Games-Util, and add Brandons-core (atleast version 1.0.0.11). I got this far, then reminded myself it is your modpack, so you should be adding missing and restarting the game to check if anymore are missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright. I did everything, and when the launcher is finished, it crashes. I looked in the crash logs and it looks like theres a problem with a mod called Alchemical Wizardry. I looked it up and and apparently that is Blood Magic. I don't want to remove Blood Magic, would updating it help? Here is the updated modpack. Thanks for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, backintime said:

Alright. I did everything, and when the launcher is finished, it crashes. I looked in the crash logs and it looks like theres a problem with a mod called Alchemical Wizardry. I looked it up and and apparently that is Blood Magic. I don't want to remove Blood Magic, would updating it help? Here is the updated modpack. Thanks for your help!

Oh my god I am an idiot. After going through it again... It appears i didn't even download blood magic in the first place. Thats embarrassing. Anyways, now it looks like theres a problem with a biome from Dimensional Doors, or as it says so in the crash logs. Not sure what biome that could be, but again, more help would be much appreciated. Here is the updated updated pack.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, backintime said:

Oh my god I am an idiot. After going through it again... It appears i didn't even download blood magic in the first place. Thats embarrassing. Anyways, now it looks like theres a problem with a biome from Dimensional Doors, or as it says so in the crash logs. Not sure what biome that could be, but again, more help would be much appreciated. Here is the updated updated pack.

Could you please include the crashlog as well? I'm not seeing any Dimensional Doors in the mod list. Nor do I seem able to trigger this issue myself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By NightingaleZK
      I have uninstalled and reinstalled the Technicpack Launcher five times, and its only started doing this as of today, for a week everything was fine.
      Nothing comes up in the Modpacks search bar no matter what the topic is, and everytime I try to install anything, an error pop up occurs.


    • By afchlam
      Hello!
      I have started a custom mod pack with these mods and whenever I load into the server I cannot craft or spawn non-vanilla objects and only vanilla mobs spawn. I have the gravestone mod installed, yet on death, I drop all items and no gravestones appear. Despite this, I can use NotEnoughItems for recipes and all items show up, vanilla and modded, when I use the /give command I cannot TAB and get other mod items through that. Whenever I attempt to spawn in a non-modded item it gives the error 'Item XXXX was not found.' I have looked up countless other places and all I can find is the configuration files are not the same, yet this error still occurs after an estimated 5 trials after copying the configuration files to the server. I have tested the exact same mod pack in survival and it works. Does anyone have any idea how this happens? This has to be an error with something server-side, maybe something is messed up in how I set up the files. I can also see the creative tabs and all of the item textures and even place the item in my inventory, but when I attempt to place it the item disappears from the inventory and does not place.
      I have the start-up batch file run off of the 'minecraft_server.1.7.10.jar ' file, but also tried running the forge file using my script file, which does not do anything, literally. I even attempted to run the 'minecraft_server.1.7.10.jar' file directly without a script file, same result.
      This is the script I have for my start-up script:
       
      Thank you in advance.
    • By zDorg4d0
      When I try to open a modpack the technic closes and after a while it opens again. Any solution?


       
    • By Itz_Artemis
      Since the new dropbox update where all links are formatted with /sh/ instead of /s/ my modpack has refused to work. I have tried everything but it all ends up with a negative number when loading.
    • By CON_man1090
      I keep getting an error that says- Failed to download https://s3.amazonaws.com/Minecraft.Download/version/1.12.2/1.12.2.jar - how do I fix this????