TruVanillaYami

Modpack loads onto Mojang screen, then crashes

Recommended Posts

Hi! I'm going to preface this with saying I'm not the best at all of this, and it's difficult for me to read logs and such, so I was hoping for help!

 My modpack that I'm running (1.12.2) was working fine previously, but now it seems to crash anytime I try opening it. (The same happened for True SevTech, but no other modpack has had this issue.) Basically:

-I hit play modpack

-Everything in launcher loads fine

-Minecraft opens, begins loading Forge as well as the other mods, and everything seems to go fine

-Minecraft closes, reopening the Technic launcher with no error message, or anything.

Crash report from modpack: https://pastebin.com/8TT4bAXg

If you need the entire log, let me know so I can get it for you. Sorry once again, I was directed here to post issues like this, and apologies if I'm wrong! This is my first time posting here, and I'm not the best with this stuff. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, TruVanillaYami said:

If you need the entire log, let me know so I can get it for you. Sorry once again, I was directed here to post issues like this, and apologies if I'm wrong! This is my first time posting here, and I'm not the best with this stuff. Thank you!

If you want a quicker answer to these things, use the Technic Discord server instead. #tech-help channel, and don't forget to read the #rules channel.

As for your issue here, Model Baker issues usually point to running out of RAM during the startup process. It is MC 1.12 after all, and RAM requirement went up considerably for such modpacks. #thanksMojang...

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, JaariAtmc said:

If you want a quicker answer to these things, use the Technic Discord server instead. #tech-help channel, and don't forget to read the #rules channel.

As for your issue here, Model Baker issues usually point to running out of RAM during the startup process. It is MC 1.12 after all, and RAM requirement went up considerably for such modpacks. #thanksMojang...

Oh, thank you for responding! (Sadly I don't have Discord)

I don't think running out of RAM is the issue, though I'll definitely try seeing if it is. I had my brother test the modpack on his computer which would definitely have enough for it, and he has the same issue. (We're both running Windows 10, if that helps.)

Do you know how I can make sure it doesn't run out, maybe increasing it at all? I don't know where to look. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, TruVanillaYami said:

Oh, thank you for responding! (Sadly I don't have Discord)

I don't think running out of RAM is the issue, though I'll definitely try seeing if it is. I had my brother test the modpack on his computer which would definitely have enough for it, and he has the same issue. (We're both running Windows 10, if that helps.)

Do you know how I can make sure it doesn't run out, maybe increasing it at all? I don't know where to look. Thank you!

It is located under Launcher Options -> Java Settings. You are still limited by the amount of RAM in your pc. 1.12 modpacks usually require atleast 4 GB, while the max for a 1.7.10 modpack tends to be 4 GB (as an example for increased RAM costs).

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, JaariAtmc said:

It is located under Launcher Options -> Java Settings. You are still limited by the amount of RAM in your pc. 1.12 modpacks usually require atleast 4 GB, while the max for a 1.7.10 modpack tends to be 4 GB (as an example for increased RAM costs).

I increased it to 5GB, but I'm still getting the same problem.

Here's the recent crash report: https://pastebin.com/F74BUT3z

If you need the logs, let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, JaariAtmc said:

Please try a release version of Constructs Armory, instead of a beta version: https://minecraft.curseforge.com/projects/constructs-armory/files

I downloaded the latest release version, and it works now! I made sure to run it twice incase it was a 1-time thing, but it seems to be completely fine now! Thank you so much!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By ObliviousStranger
      I recently downloaded the launcher and afterwards Pixelmon Generations modpack, and when i click the play button it closes and reopens the launcher after it finishes downloading the "Minecraft assets" and i tried updating my graphics card, reinstalling the modpack, and even reinstalling the launcher to no avail. I could really use some guidance please.
      Here's the log:
      https://pastebin.com/T74r2BkS
    • By Newkitty
      I've been playing on this world for quite a long time. but all of the sudden it wont let me load into the world. please help
      Minecraft Version: 1.6.4
      OS: windows 10
      Java: 1.8.0_92
       
      crash-2018-11-16_23.40.01-server.txt
    • By Tx957
      Hey,
      I got an issue with my Tekkit Crashing every time I try to play it. I don't know if it occurs with other packs tho. My Java's up to date, and so are my Drivers. I will embed the Crash file here:
      ---- Minecraft Crash Report ---- // I'm sorry, Dave. Time: 13.11.18 18:14 Description: Initializing game org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449) at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27) A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows: --------------------------------------------------------------------------------------- -- Head -- Stacktrace: at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449) -- Initialization -- Details: Stacktrace: at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27) -- System Details -- Details: Minecraft Version: 1.6.4 Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0 Java Version: 1.8.0_191, Oracle Corporation Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation Memory: 291973816 bytes (278 MB) / 383778816 bytes (366 MB) up to 6681526272 bytes (6372 MB) JVM Flags: 3 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx7168m -XX:MaxPermSize=512m AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used Suspicious classes: FML and Forge are installed IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0 FML: Launched Version: 1.6.4-Forge9.11.1.965 LWJGL: 2.9.0 OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread. Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge' Type: Client (map_client.txt) Resource Pack: Default Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Profiler Position: N/A (disabled) Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Thank You!
    • By ketchupboy2002
      Decided to make a custom modpack, combining the elements my friends and I wanted a lot of which came from Crazy Craft. It lets you download all the mods just fine, but when you click "play" it simply opens the vanilla version of minecraft without any mods. Here's the link to the pack http://api.technicpack.net/modpack/daboiz
      The dropbox link is here, note that at the end I have a 1 but put a 0 so you can view it better https://www.dropbox.com/s/415g98pnprntcwv/modpack.zip?dl=1
      Using 64bit Java, 8GB of memory. All help is appreciated!
       
    • By adamcool4
      So I was making a server (as you do) and everything was fine and dandy until I went onto it with mods, server doesn't crash, but my modpack does!
      https://www.dropbox.com/s/l8fl88fw8uzjebg/crash-2018-11-02_21.33.07-client.txt?dl=1