Jump to content

jondonnis

Members
  • Content Count

    121
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jondonnis

  1. How do you get it to work? I do everything the guide states yet Minecraft still crashes when loading. Opening C:\Users\Me\AppData\Roaming\.technic\bigdig\bin\minecraft.jar with winrar, deleting the META folder, copying over all the Optifine, save. Then loading BigDig, just crashes.

    ---- Minecraft Crash Report ----

    // I bet Cylons wouldn't have this problem.

    Time: 22/06/13 18:27

    Description: Failed to start game

    java.lang.NullPointerException

    at net.minecraft.client.gui.FontRenderer.getFontTexturePack(FontRenderer.java:1144)

    at net.minecraft.client.gui.FontRenderer.func_98306_d(FontRenderer.java:222)

    at net.minecraft.client.gui.FontRenderer.func_98304_a(FontRenderer.java:150)

    at net.minecraft.client.gui.FontRenderer.<init>(FontRenderer.java:112)

    at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:408)

    at net.minecraft.client.MinecraftAppletImpl.func_71384_a(SourceFile:56)

    at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:733)

    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

    A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    -- System Details --

    Details:

    Minecraft Version: 1.5.2

    Operating System: Windows 7 (amd64) version 6.1

    Java Version: 1.7.0_21, Oracle Corporation

    Java VM Version: Java HotSpot 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation

    Memory: 710698048 bytes (677 MB) / 1028128768 bytes (980 MB) up to 3817799680 bytes (3640 MB)

    JVM Flags: 2 total; -Xmx4096m -XX:MaxPermSize=256m

    AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used

    Suspicious classes: FML and Forge are installed

    IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0

    FML:

    LWJGL: 2.9.0

    OpenGL: AMD Radeon HD 7900 Series GL version 4.2.12217 Compatibility Profile Context 12.104.0.0, ATI Technologies Inc.

    Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'

    Type: Client (map_client.txt)

    Texture Pack: Sphax PureBDcraft 128x MC15.zip

    Profiler Position: N/A (disabled)

    Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null

  2. Ah redstone, right, works now thanks. Although have one that is suppose to be taking fuel from a liquid tesserack into a dynamic tank. No arrow is on so it's not pumping out, I want it pumped in. The yellow band is a band but the fuel isn't flowing into the tank. Any ideas?

    EDIT

    That appeared to be an issue with the oil refinery having a liquiduct on it, pumping out the fuel to its tesseract that the other one is supposed to pick up. Doesn't appear to work properly with the liquiduct on so have to use BC pipes on the refinary, but not so bad as they don't break when on the refinery.

    The liquiducts are doing my nut in, sometimes they appear to work on the tanks, others they refuse to work properly.

  3. So I put them far from the house as I thought they were causing the lag, hoping it would stop, but appears not. As soon as they are pumping energy through the Universal Pipes, it causes lag.

    Watch the frame rate drop as the pipe is completed and rise when the pipe is broken.

    This is on Windows 7 Ultimate 64bit. 64Bit Java, 64GB RAM, PermGen Size given 16GB. Still causes this lag. Same happens if you use the wind turbines as well.

  4. http://pastebin.com/g4xCjuMk

    When ever I load a save (recreated in a test world and same issue) with a buildcraft waterproof pipe connected to a dynamic tank, the pipe is flipped. You break the pipes to relay them and most times works, other times it causes a crash. Briefly upgrading to 1.3.13 and same issue with the buildcraft pipes exists.

    You see me warp to another area of the map, the old cave home to sort out the pipe there. When I get back to the main base, the pipes have flipped again.

  5. All in one chunk, all laid out correctly yet still doesn't like the 15x15x15 size.

    Also dynamtic tanks don't play well with buildcraft pipes. They work OK when you first lay the pipes to pump the liquid out, but log off and on again and it flips the pipes so they are going the wrong way.

  6. This is in 1.3.9

    To fix this go into

    C:UsersMeAppDataRoaming.technicbigdigconfigforestrygamemodes

    Edit the OP.conf

    and change (in the follow section below) the -1 that you'll see to 2000 as below.

    #####################

    # FARMS

    #####################

    # modifies the time a piece of fertilizer lasts in a farm.

    farms.fertilizer.value=2000

    Someone had packed it up with -1 causing the issue.

  7. This is in 1.3.9

    To fix this go into

    C:UsersMeAppDataRoaming.technicbigdigconfigforestrygamemodes

    Edit the OP.conf

    and change (in the follow section below) the -1 that you'll see to 2000 as below.

    #####################

    # FARMS

    #####################

    # modifies the time a piece of fertilizer lasts in a farm.

    farms.fertilizer.value=2000

    Someone had packed it up with -1 causing the issue.

  8. So far, from my limited testing, the size of the dynamic tanks cannot be as large or larger than 20x20x20, unsure about 19x19x19 to 16x16x16. Just made a 15x15x15 in a creative world, and it looks as if its going to hold perhaps 20-30 thousand buckets. Will edit and reply with more info as I do further testing.

    Edit: 15x15x15 holds 35,152 buckets.

    Pic 4 (shows total capacity of a 15x15x15 dynamic tank): http://tinyurl.com/lut98zd

    Pic 1: http://tinyurl.com/l84wov8

    Pic 2: http://tinyurl.com/knrqllm

    Pic 3: http://tinyurl.com/mtovsqx

    Can you count yours again? I've setup a 15x15x15 on a test world, doesn't work.

  9. What's really annoying with the dynamic tank is it doesn't change its appearance once its working. So attempting now, to create a 15x15x15 one and having problems getting it to work. Can't tell where there is a dynamic glass block missing as it must be that causing it not to work. Sticking it underground hasn't helped :)

  10. Has anyone got any videos or images of taking the liquid out the tanks via the valves? It's doing my head in as no matter what, with the liquiducts and a tesserack it won't come out. I tape the pipe so the arrows appear and then liquid goes into the pipe. Tessarack is set to send from the tank and another is set to receive but nothing ever gets to the other tessarack.

  11. This is why I like IC2. Im running a 64 x 64 quarry every couple days after starting a new world, and making an HV solar every day or two. I have 45,000 rubber stored up and just recycled about 10K nikolite.

    I guess some people like to just mine by hand and run a furnace, my friends and I like making factories and big builds. A guy on my server just set up like 15 blast furnaces and a huge steam boiler. Im planning on making a huge 10 x 10 crafting CPU for applied energistics, etc.

    admittedly quarries are kind of overkll on big dig unless you are makng HV solars, which is why i thought IC2 was kind of good with big dig.

    I like to run quarries and make factories & do that just as well if not better without IC2. I run an ME Storage system to hold all items in a compacted place (the server room). The two massive 64x64 quarries are run by two redstone energy cubes powered or recharged using 16 magmatic engines powered by lava from the nether (probably can do it a better way but its way I do it).

    2 Elite factories running with the fastest speed upgrade, with 7 slots per factory for each item being made into ingots.

    I'm glad IC2 has gone as it forced me to look at better mods and better ways of doing stuff.

    But everyone likes different things.

  12. So not actually sure if I'm doing the power setup right but it appears to work. Anyone know if this setup is right?

    I've used the universal cable as it appears to pump more power through it rather than the red stuff (can't remember its name).

    What setting should I have the redstone cubes on? I can't tell whether the ones draining fast are draining because to much power is being used or because they are recharging the other ones on the line.

    All powered from lava from the nether. The tesserack was put in because the ender tank couldn't cope. It was not only serving all this but also two quarries that have 16 magmatic engines each that constantly keep a redstone cube perma charged.

    When I had a power out it was bad as lost power to the ME Storage which had everything stored on it :) just as bad as a real PC going down :)

  13. Once I got a list from CanVox and others on replacements I tried and now love Mechanism and now AE. It's replaced my whole IC2 sorting system I had up and its better and more compact that it ever was. I also like the fact that, now we're able to get most of the updates to all the mods included, meaning we're not left in the past with the old buggy releases of mods.

    I was sad at first, as I didn't know anything other than IC2 as I'd just discovered it, understood it and had a setup that worked well. But now glad of the update.

×
×
  • Create New...