Jump to content

World Crashes on Startup - Help!!


Riley Lennon
 Share

Recommended Posts

Hi, sorry if this is in the wrong place, this is my first post.

So I was playing a Technic modpack (Super Modded Survival) about 2 or 3 days ago. I went into NEI to look for an item ID. I got the ID for the Mysterium Portal, and when I used the /give command, my game crashed. I can still get into the modpack, but that specific world crashes on startup. After research, I can assume that for whatever reason, that specific item shouldn't be spawned in through command or something. The only solution I could think of was deleting my player.dat to reset my inventory. BUT, whenever I do so, it just re-creates itself with all previous items. If anybody has a possible solution it would be VERY much appreciated.

Link to comment
Share on other sites

If you're running Windows 7, there are likely to be backups (right-click on folder, click Find Previous Versions).  Otherwise, you can try getting an NBT Editor and removing the item from your inventory from outside the game.

 

I moved this post to the correct place.  Future bugs for custom modpacks such as this one go here, while bugs with the launcher itself and official modpacks go on the Tracker.

Link to comment
Share on other sites

If you're running Windows 7, there are likely to be backups (right-click on folder, click Find Previous Versions).  Otherwise, you can try getting an NBT Editor and removing the item from your inventory from outside the game.

 

I moved this post to the correct place.  Future bugs for custom modpacks such as this one go here, while bugs with the launcher itself and official modpacks go on the Tracker.

I restored to a previous backup and it fixed the issue. Thank you for the help.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By SpookyNeko_
      It's just stuck on the logo. Even when I check my java version it's "1.8.0-262"

      Log
       
       
    • By yugimo
      #
      # A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
      #
      #  EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x00007ffd2cb03899, pid=20448, tid=0x0000000000007040
      #
      # JRE version: Java(TM) SE Runtime Environment (8.0_301-b09) (build 1.8.0_301-b09)
      # Java VM: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (25.301-b09 mixed mode windows-amd64 compressed oops)
      # Problematic frame:
      # C  [ig11icd64.dll+0x593899]
      #
      # Failed to write core dump. Minidumps are not enabled by default on client versions of Windows
      #
      # If you would like to submit a bug report, please visit:
      #   http://bugreport.java.com/bugreport/crash.jsp
      #
       
    • By Omega_Volta
      I was planning on using some mods, but when I opened the modpack I intended to use, it just shut down and sent me back to the launcher screen. 
      I've tried removing the mods, uninstalling and reinstalling the modpack, updating my launcher, updating java, and restarting my computer, to no avail.
      Down below is the log in pastebin:
      https://pastebin.com/y64AeY0t
    • By BloodScythe
      https://pastebin.com/kRLp5Y2Y These are the error msgs, I have already tried re installing the pack, restarting the launcher, updating the pack, any more ideas?
    • By NVRGP22
      Hello there. I have been fighting this issue for a while now, but now im mad enough to make a forum post about this. After 2 weeks, i still cannot find any way to solve this issue.
      I have updated windows, used DDU to delete my gpu driver, reinstalled my gpu driver, updated my bios, deleted then reinstalled every version and instance of minecraft, java and every launcher, Set the technic launcher to the newest version of java, oldest version of java. Tried running the program from an ssd, checked with another gpu, still nothing. I have sent the logs to the discord bot, but it found nothing out of the ordinary [ Im Matt Moody#0101 ]. I have no idea what is happening now.

      DxDiag.txttechniclauncher_2021-07-24.log
×
×
  • Create New...