Sign in to follow this  
WizzyGamer

"Disconnected by Server Failed to verify username!"

Recommended Posts

I created a Tekkit Server the other day.

I was playing on it with a couple of other people all morning with no problems and then after I got off and restarted the server I couldn't get on.

My friends are able to log on though.

I get the "Disconnected by Server Failed to verify username!" error.

I am using Sphax Texture Pack.

What other information can I give to make it easier to solve my problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

same thing just happened to me, never happened til about 1 minute ago and all the popular servers have 0 people online. somethings going on i would just wait a little while.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah this has happened to me i added a adress for a server and it was up and running but when i tried to log into it it just came up with ' failed to verify username' i really hope nothing is wrong with my stuff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol but I don't understand why lots of other people are playing, I see players online on servers. I also get the Failed To Verify Username. Hope its fixed soon. Also sometimes when I start up my Technic Launcher it says it Could not connect to minecraft.net and other times when I try to join a server it says Bad Login Name when I'm not in offline mode sometimes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

is there any servers that dont require me to download loads of other mod i dont have on cus i already have like 40 i think

Share this post


Link to post
Share on other sites

lol

What the fawg? I demand this player be banned ASAP. Naming yourself Notch is the worst kind of blasphemy in any Minecraft community.

Jk jk bro, nice troll. XD

And yeah, this server is standard Tekkit: scandic.us:25573

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow I googled the error and this popped up. Just realized it's only a few hours old. I'm unable to connect to my own server and this error pops up. The same thing happens as kirby808 said about unable to connect to minecraft.net. Is it just a global/time thing or is there a way to fix this? The few/rare times I am able to log in it is the name error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems global. Mine is fixed now. It's an authentication issue from the server to minecraft.net or the client to minecraft.net. The minecraft folk had posts on twitter about problems and that they were working on them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was able to fix mine manually, unless it just happen to fix at the same time I did this which I doubt. All I had to do was white-list my account and it let me log in to the server when it didn't come up with the "Cannot connect to Minecraft.net" error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was probably because it just happened to fix itself at the same time, because I run a whitelist server, and all my players could not connect with the vanilla whitelist

Share this post


Link to post
Share on other sites

for future reference, in-case this ever happens again (which in my experience has happened about every other month) You can just switch your server into offline mode, in the server.props, just set online=false, and your users will be able to connect. If you are worried about people logging in with name changers, then just dont tell anyone you did it, (just let them think the problem isnt happening anymore) also, the technicpack dosnt support name changers (i tried) so someone would have to build a custom client just to connect as someone else :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

What the fawg? I demand this player be banned ASAP. Naming yourself Notch is the worst kind of blasphemy in any Minecraft community.

Jk jk bro, nice troll. XD

And yeah, this server is standard Tekkit: scandic.us:25573

nope cant get on it because it keeps saying i need all these other mods

Share this post


Link to post
Share on other sites

He might be using Technic Pack... if so then "notch" you need to make sure that on the log in screen before you actually hit log in, in the top right set the drop-down menu to "Tekkit."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this