Jump to content

Help With My Modpack


The Jerk
 Share

Recommended Posts

My modpack that I'm trying to get to work will work as a server, but will not open as a client. I got it to launch the first time I installed everything but it won't even open now. I'm just trying to create a modpack for my friends & I to play with all of the mods we enjoy from other modpacks. It's called, "The MacAllister Modpack". It's uploaded to copy.com and downloads perfectly; however I cannot seem to get it to function as a client. This is my first modpack, so help please. Feel free to download my modpack and troubleshoot it with me. I will be very responsive if anyone would like to message me with suggestions or fixes. Thanks!

Link to comment
Share on other sites

There are several problems with your pack, the minions.zip needs to have the mod extracted from it, you have a flans content pack on the mods folder and you dont even have flans, you are using an unstable beta version of ICBM, your smart moving mod is in a zip archive for some reason. You need to make sure all your mods are present, updated and compatible(it also seemed that the deconstruction table mod was crashing the game on world load)

Link to comment
Share on other sites

TerdyTheTerd is right, it's a mess, Dynamic Lights jar is also in a zip file.

I can see some mods downloaded from non secure sites. Use curse.com, curseforge.com or the author's site for mod downloads.

There are several problems with your pack, the minions.zip needs to have the mod extracted from it, you have a flans content pack on the mods folder and you dont even have flans, you are using an unstable beta version of ICBM, your smart moving mod is in a zip archive for some reason. You need to make sure all your mods are present, updated and compatible(it also seemed that the deconstruction table mod was crashing the game on world load)

I appreciate both of you gentlemen's help! This is my first time creating a modpack like I said; so I don't have any experience with this. I'm familiar with code and some java, but I've not taken a lot of time to do anything with Minecraft. The reason those folders were zipped is because on a couple of websites I was getting help from said to leave them that way, but I will unzip them. Hopefully I can fix the issues at present and update the pack. I will let you know how everything goes! Thanks again gents!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By NVRGP22
      Hello there. I have been fighting this issue for a while now, but now im mad enough to make a forum post about this. After 2 weeks, i still cannot find any way to solve this issue.
      I have updated windows, used DDU to delete my gpu driver, reinstalled my gpu driver, updated my bios, deleted then reinstalled every version and instance of minecraft, java and every launcher, Set the technic launcher to the newest version of java, oldest version of java. Tried running the program from an ssd, checked with another gpu, still nothing. I have sent the logs to the discord bot, but it found nothing out of the ordinary [ Im Matt Moody#0101 ]. I have no idea what is happening now.

      DxDiag.txttechniclauncher_2021-07-24.log
    • By 4net_E
      LAUNCHER VERSION: v4.664
      OPERATING SYSTEM: macOS 10.14.6
      JAVA VERSION: Oracle 1.8.0_261 64-Bit
      ANTIVIRUS: none
      recently I tried to play some modpacks, but i couldnt start any of them. Every time I wanted to launch them, icon of the modpack showed up in taskbar, window popped up, but after approximately a second, it had crashed.
      I tried to solve this problem by myself, but I didnt manage to success. The closest Ive got to solution was in this thread :
      However, there is a solution linked on another forum thread, but that link is probably corrupted or something, as it just redirected me to the same thread all over again. Thus Im stuck and seek help. This is a log after one of the unsuccessful launch attempts: https://pastebin.com/Md4yW3yw
      For any kind of suggestions or additional information request I'd be very thankful
      Okay, fortunately under this post's recommended threads I've found another new thread which stated a similar problem: 
       
      The solution right there seems to do the job (at least temporarily), but still, I'd like to know the core of the problem, for example - why 8u251 works and 8u51 doesn't?
      Hope this helps someone someday
    • By CStan96
      I'm at a loss. I've been playing my modpack for a month now and after updating to 1.16.5, it fails to launch as it loads Minecraft assets. I managed to get it to launch once, but it was vanilla Minecraft.

      RAM: 8gb
      MC Version: 1.16.5
      Forge: forge-1.16.5-36.1.0-installer
       
      Pastebin won't work (404 error) so here's the error log:
       
    • By Capio13
      So I have been working on a modpack of mine lately, recently switched computers to a higher end one, and here I am working on the first update I have done for this modpack since I got the new pc. I make sure to test to make sure all the mods work together in a test pack, and then I decide to zip up the mods,scripts(for crafttweaker), llibrary, coremods, config, cache, bin, and the .mixin.out folder into one neat folder like I have done in the past. So here i go and upload the folder onto dropbox and test downloading the update through the technic launcher, instead of the name of the folder, it starts downloading a folder with the name of the version it is on the website, and when I launch it, it is just a fresh install of forge with none of the mods or anything. I don't know what went wrong in the process, but I need some help. Here's the DL Link and the modpack link.
      DL link: https://www.dropbox.com/s/nn2zia9l4g9u6sa/EOI 0.2.0.zip?dl=0
      Modpack Link: https://www.technicpack.net/modpack/eoi-devbuild.1783065

      TLDR; It is defaulting to a fresh install of forge with no mods even though I have done the exact same thing I did in the past.
    • By Zvery
      Hi, My modpack seems to not be opening whenever I press play. It takes me out of the Technic screen at first then it goes back to the Technic screen here are my logs
      cX8tNvDL (3).txt
×
×
  • Create New...