Jump to content

Need help, all packs lag unbearably


Recommended Posts

No matter what I do, all packs lag to the point of being unplayable. I tried messing with the RAM, but this doesn't help. However, when pressing f3 after making changes to the RAM I can see that the memory has been corresponded, but memory used stays roughly the same (3-7%). Any suggestions?

Edited by Someguyorwhatever
Made a mistake
Link to post
Share on other sites
On 5/25/2016 at 11:28 PM, AetherPirate said:

What are the specs of your machine (CPU, RAM, GPU)?  

Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30 GHz 2.40 GHz

8 GB of RAM

64 bit OS

64 Based processor

Windows 10 

I don't think that this is a problem of how powerful my computer is since any other programs run smoothly as ever in the background.

Also, I've tried Optifine which hasn't helped at all. 

Edited by Someguyorwhatever
Added some details
Link to post
Share on other sites

Also, to give more of an explanation on the issue, upon opening the pack it loads fine however the mouse is not registered on buttons for a while (turn blue) and when clicked it takes a while to load. Scrolling the mods is also laggy  

 

Here's some insight that might be helpful, and yes I know who he is irl so please don't say I'm just trying to give insight on an issue I don't know. 

Link to post
Share on other sites

Hello Breeasaurus!

I would like you to post link to this modpack. Also update your java if not already updated.

This can be a problem caused by mods or your computer to test it out, please add Fastcraft & Optifine to your modpack if you can.

Also run minecraft and nothing else to test if your computer is causing this shutdown all unneeded programs.

If this hasn't helped you any way feel free to message me. 

Edited by E4RU
Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

I managed to slightly fix it. Somehow setting the java to 32 bit made it playable (still slightly laggy though) Hopefully this should shed more light on the solution. I still can't run larger packs like Attack of the B-team and Tekkit very well though, which makes sense considering I'm only limited to one GB. 

Edited by Someguyorwhatever
Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Someguyorwhatever said:

I managed to slightly fix it. Somehow setting the java to 32 bit made it playable (still slightly laggy though) Hopefully this should shed more light on the solution. I still can't run larger packs like Attack of the B-team and Tekkit very well though, which makes sense considering I'm only limited to one GB. 

Are you using Intel HD Graphics by any chance?

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By Nyrab
      I'm trying a new modpack
      The version is 1.10.2
      I tried to remove some mods and still don't work
       
      Modpacklog.zip
    • By zoezp
      I am new to making modpacks and this is the first one I ever made so I watched some youtube tutorials and it worked well until I tried to launch the modpack and It started as vanilla but when I checked the modpack options it had the mods installed and they were all in the folder. I tried to fix it and tried out things like renaming the files but nothing worked for me so thats why I am here asking for your help.
      I don't know what the problem is at this points so I would really like some help.
      Here is the dropbox link I used to upload the modpack: https://www.dropbox.com/s/u2qfs8zuco8fh39/pixelmon fun.zip?dl=1
      Here is the modpack download link: https://www.technicpack.net/modpack/pixelmon-2780956.1833394
       
      If any more info is needed just ask and I'll provide it if I can.
      Thanks in advance! 
    • By FlameOregu
      I'm trying to play a modpack with my little brother and all of a sudden it only launches vanilla! Please help quick. I'm using FHM Stoneblock 2 if that helps.
    • By YTDannydan
      So i made a modpack, and i have tried linking my file on several different websites, dropbox, MediaFire and Google Drive. but the modpack settings keep saying: "The modpack location you specified is not a valid zip file." can someone please help me? i want to make a server of this modpack in future but for the last couple days i have been struggling!
    • By seraphicsong
      I have a folder, inside are config, mods, and bin folders. The mods are in the mods folder, I have a forge installer renamed to modpack.jar inside the bin folder. I zip the config, mods, and bin folder and then upload them to dropbox. I take the download link from dropbox, and change the end number from 0 to 1. I put it in the modpack location of the edit modpack on the technic website. However, when i try to install the modpack from technic launcher, I get vanilla Minecraft when it opens. Please help!
×
×
  • Create New...