DivineEnigma

Custom Modpack Launching Issue

Recommended Posts

Hello! I am making a custom modpack for my friends and i, then I encountered an issue while testing it. While it does install successfully and then launch, 1-2 seconds afterwards it takes me back to the launcher window, I assume it is a crash. It looks like it is missing data or something which kind of spooks me. Here is the log for it: (I have codechickencore in the pack) http://technicpack.net/modpack/divineenigmas-modpack.443596

 

 

Edited by DivineEnigma
Shortening

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, DivineEnigma said:

Hello! I am making a custom modpack for my friends and i, then I encountered an issue while testing it. While it does install successfully and then launch, 1-2 seconds afterwards it takes me back to the launcher window, I assume it is a crash. It looks like it is missing data or something which kind of spooks me. Here is the log for it: (I have codechickencore in the pack) http://technicpack.net/modpack/divineenigmas-modpack.443596

Downloaded that modpack, it does not contain codechickencore, nor codechickenlib. You really need to add both.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, JaariAtmc said:

Downloaded that modpack, it does not contain codechickencore, nor codechickenlib. You really need to add both.

I was pretty sure I had codechickencore, have I put it in the wrong folder? I put it in with all the mods. Also I cannot find codechickenlib for 1.7.10 or does the version not matter?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, JaariAtmc said:

Easy as pie. Grab the latest ones. http://chickenbones.net/Pages/links.html

So I added both of the CodeChicken things, and as a result it launches and takes me to the FML window. Then an issue occurred with a downloading issue of sorts:

CB's DepLoader was unable to download required library MrTJPCore-1.7.10-1.0.8.16-universal.jar
Check your internet connection and try restarting or download it manually from
http://projectredwiki.com/maven/mrtjp/MrTJPCore/1.7.10-1.0.8.16//MrTJPCore-1.7.10-1.0.8.16-universal.jar and put it in your mods folder

 

Is this something to do with the version of codechickencore I used?

Edit:

I just deleted project red and tried to launch it again, and it took me to the FML window without a downloading error, then crashed. :(

 

Do I need to paste the log again?

Edited by DivineEnigma

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, DivineEnigma said:

Crashreport...

Remove the TinkersConstruct1.5.5.7 file from your mods folder, as it is for 1.6.4. Add OpenmodsLib to your pack, it will crash without it.

Also, please use services like Pastebin or Ubuntu Paste to add crashreports to this topic. It shortens the page considerably.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I've been adding and removing things to help it install, and then I get a forge error saying I need a minimum version of forge:

"FML has found a problem with your minecraft installation. the mods and versions listed below could not be found:

Forge: Minimum version required is 10.13.4.1566"

 

http://pastebin.com/LhPuUNdA

Edited by DivineEnigma
added error

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, DivineEnigma said:

So I've been adding and removing things to help it install, and then I get a forge error saying I need a minimum version of forge:

"FML has found a problem with your minecraft installation. the mods and versions listed below could not be found:

Forge: Minimum version required is 10.13.4.1566"

 

http://pastebin.com/LhPuUNdA

Update your forge in the modpack...

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, NoobcrafterYT said:

Update your forge in the modpack...

Well, Yeah ._.

I have figured that out along with many other issues and needed mods for it to work, and I think I have it all figured out now. Thanks for everyone who helped me~

If i run into another issue that I can not resolve myself, i'll be sure to look for the helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Gamen4Bros
      The launcher Console said this: 
       
      [B#456] SLF4J: Failed to load class "org.slf4j.impl.StaticLoggerBinder".
      [B#456] SLF4J: Defaulting to no-operation (NOP) logger implementation
      [B#456] SLF4J: See http://www.slf4j.org/codes.html#StaticLoggerBinder for further details.
      [B#456] Starting download of https://www.dropbox.com/s/ic0nnif50zxe7f1/MangoCraft.zip?dl=1, with 3 tries remaining
      [B#456] File version.json not found in C:\Users\djtri\AppData\Roaming\.technic\modpacks\mangocraftpack\bin\modpack.jar
       
      Link to modpack: https://www.dropbox.com/s/ic0nnif50zxe7f1/MangoCraft.zip?dl=1
      modpack name: mangocraftpack
    • By JragonGamer
      My modpack won't launch and crashes when I hit play.
      Here's the log: https://pastebin.com/Xg18gxSg
    • By LordBidoofYT
      Recently I created a modpack called Ultra180+.  I went to go test my modpack and there were no mods. I went to go test it and discovered the mods were in the wrong folder.  I was able to change the folder they were in to the correct one on my computer but I don't no how to make it so nobody else has to move the mods around.
       
    • By Leafzy
      hello lately when i wanna play a modpack it crashes it happens like this i can download every modpack no problem but when i click on play it loads en at the end of loading it stops  and crashes the modpacks just wont open i tried many things but nothing worked can somebody me pls 


      log files