Jump to content

I have 64-bit java installed but the launcher says I only have 32-bit


Tyler13700
 Share

Recommended Posts

  • 11 months later...
3 hours ago, StandOffGaming said:

I am having the same issue. I have never had 32-bit Java in my life and when I look up what Java version, it still says I have 64-bit, but Technic launcher says I only have 32-bit therefore I only get 1 Gb of ram. Please help!

Like, go and actually download and install java 64-bit, considering it downloads 32-bit by default? https://java.com/en/download/windows_offline.jsp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

I tried the above solution, I've checked the command prompt to see if I have any additional instances of Java installed, I've manually scoured through my files to make sure... I definitely only have 64-bit Java installed and yet Technic refuses to recognize it. Any helpful hints would be greatly appreciated.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 5/13/2021 at 11:30 PM, SunWuCheng said:

I tried the above solution, I've checked the command prompt to see if I have any additional instances of Java installed, I've manually scoured through my files to make sure... I definitely only have 64-bit Java installed and yet Technic refuses to recognize it. Any helpful hints would be greatly appreciated.

Be sure you have Java 8 64bit. It does make a difference. Regular Java does not work in the same way as Java 8. 
Link can be found here: https://www.java.com/en/download/manual.jsp
image.png.661bb930675c00c0879c37f516e320b2.png

It MUST be the one on the bottom of the windows selection. IF you are unable to. It IS however possible your PC has only 2GB of ram. Type "About your PC" in the search bar of Windows to check this

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Omega_Volta
      I was planning on using some mods, but when I opened the modpack I intended to use, it just shut down and sent me back to the launcher screen. 
      I've tried removing the mods, uninstalling and reinstalling the modpack, updating my launcher, updating java, and restarting my computer, to no avail.
      Down below is the log in pastebin:
      https://pastebin.com/y64AeY0t
    • By BloodScythe
      https://pastebin.com/kRLp5Y2Y These are the error msgs, I have already tried re installing the pack, restarting the launcher, updating the pack, any more ideas?
    • By NVRGP22
      Hello there. I have been fighting this issue for a while now, but now im mad enough to make a forum post about this. After 2 weeks, i still cannot find any way to solve this issue.
      I have updated windows, used DDU to delete my gpu driver, reinstalled my gpu driver, updated my bios, deleted then reinstalled every version and instance of minecraft, java and every launcher, Set the technic launcher to the newest version of java, oldest version of java. Tried running the program from an ssd, checked with another gpu, still nothing. I have sent the logs to the discord bot, but it found nothing out of the ordinary [ Im Matt Moody#0101 ]. I have no idea what is happening now.

      DxDiag.txttechniclauncher_2021-07-24.log
    • By CStan96
      I'm at a loss. I've been playing my modpack for a month now and after updating to 1.16.5, it fails to launch as it loads Minecraft assets. I managed to get it to launch once, but it was vanilla Minecraft.

      RAM: 8gb
      MC Version: 1.16.5
      Forge: forge-1.16.5-36.1.0-installer
       
      Pastebin won't work (404 error) so here's the error log:
       
    • By Capio13
      So I have been working on a modpack of mine lately, recently switched computers to a higher end one, and here I am working on the first update I have done for this modpack since I got the new pc. I make sure to test to make sure all the mods work together in a test pack, and then I decide to zip up the mods,scripts(for crafttweaker), llibrary, coremods, config, cache, bin, and the .mixin.out folder into one neat folder like I have done in the past. So here i go and upload the folder onto dropbox and test downloading the update through the technic launcher, instead of the name of the folder, it starts downloading a folder with the name of the version it is on the website, and when I launch it, it is just a fresh install of forge with none of the mods or anything. I don't know what went wrong in the process, but I need some help. Here's the DL Link and the modpack link.
      DL link: https://www.dropbox.com/s/nn2zia9l4g9u6sa/EOI 0.2.0.zip?dl=0
      Modpack Link: https://www.technicpack.net/modpack/eoi-devbuild.1783065

      TLDR; It is defaulting to a fresh install of forge with no mods even though I have done the exact same thing I did in the past.
×
×
  • Create New...