Jump to content
  • 0

Technic Launcher does not connect to the internet somehow.


Question

Hello,

I have the Problem that my Technic Launcher does somhow not comunicate with the server. I can log in but after that it doesn't connect to the internet anymore (it shows 'the discovery page is currently unavailable' and I can see the standart Modpacks like Hexxit or Tekkit but it doesn't load any information about them no pictures likes or updates and if I hit the install button nothing happens) and I get the same problem on my Mac where I dont even get shown the standart modpacks.

Thins I tried:

Reinstalling java, Reebots, Running as administrator, Running in compability mode for win 7, Reinstallig Technic Launcher (with the Windows and the Linux Installer), Deleting settings.Json, My windows Defender and Windows Firewall is turned off but I still did set a rule that Java and the technik launcher can surpass the firewall, I have Java 32 bit , Java 64 bit and Java developement kit (all newest version), I tried different install locations (Deafault and onto my drive E:).

 

I also discovered that my .technic folder is set to read only but it somhow switches always back to read only if I change the setting

I'm sending the Logs from a fresh Install where I changed nothing, one from the windows Installer and one from the Linux installer,

Linux Log: https://paste.ubuntu.com/p/bns8yFKmFn/

 

Windows Log: https://paste.ubuntu.com/p/4cZppqNWKW/

(for information schwerwiegend does mean Critical)

 

and also I attached the lines my command program gives me after I run the linux installer.

Linux Instalation.PNG

Edited by zareth
Forgot something and Spelling
Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I got a little update.

Itried to copy the .technic folder from another PC where it's working, now the Front page and the textures for the mod packs get shown but it seems that the launcher can't connect to the Internet because all the Packs show the tag offline. If I start Hexxit wich I also copied the Window just flashes for a second (like its actually trying to start Hexxit) but then nothing happens and the Launcher gets visible again.

For me It seems like something is blocking the technic launcher from the Internet because I needed to reinstall windows because I fucked something up while trying to deinstall an old CPU driver but on the clean windows Installation the same bug still occurs. It may be my Internet Router because the PC where it worked is Stationed somwhere else but we have the same Provider and also the same Router there with the only difference that i have here DSL and there Cable, so it seems odd that its the Routers fault.

 

Here are the new Logs wich I get while using the Folder from my other PC: https://paste.ubuntu.com/p/9xBJzdBzJB/

 

The next thing I will try is to Install different versions of Java and to take a PC where it's working here to test if the Problem is somhow in the Network.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By mojiwoji
      My Hexxit screen keeps getting stuck on either a black, a white, or a flashing screen between both. I have deleted and reinstalled but nothing works. Any ideas?
    • By SenpaiKun
      I have been having weird problems with technic recently and honestly have ran out of ideas at this point, my problem is that whenever i tried to join a server on technic i was greeted with this message: Internal Exception: io.netty.handler.codec.EncoderExeption:java.lang.OutOfMemoryError and whenever i start a solo world it just crashes and sends me back to launcher. How can i fix this?
    • By Spctzs
      I recently installed Technic launcher to play Minecraft Sky (official) mod and I run into the issue where I can press play and instead of loading the mod it closes itself and goes back to Technic. I'm able to play vanilla Minecraft through Technic Launcher, I haven't tried downloading any other mod than Sky.
    • By aron9forever
      Hello, so i have been building on my tekkit classic map and while i was building, minecraft crashed with "Saving Chunks" screen. When i went to rejoin, it said "Simulating the world for a bit.." and after that "Saving chunks" and white screen.
      My techniclauncher log:
      https://privatebin.net/?e3752af48fe736a1#873mR1KLxx8hPqXt
      ______
      I FIXED IT! THE ISSUE WAS THAT I HAD SOME BROKEN ENERGY TELEPORTERS!
      if i remember correctly, i made this before the game crashed. https://prnt.sc/tk5lq4
    • By JasonIsIronMan
      Every time I try to download a modpack I get an error that looks like this.  I've browsed the forums and I haven't found a solution.  My brother, who is using a computer on the same internet as me, is able to download things with no issues at all.

×
×
  • Create New...