AlexIstFrei

Modpack keeps going back to Technic.

Recommended Posts

Posted (edited)

Hello ! I hope you good, i'm not that much because of a short problem.

When i press play, the launcher close and then it does like the game would actually launch but it just goes back to Technic launcher.

It's not a problem of java memory and my Improved Adventures.zip is ok.

Modpack https://www.technicpack.net/modpack/improved-adventures.1428243

 

Latest logs.

[12:18:33] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Using primary tweak class name net.minecraftforge.fml.common.launcher.FMLTweaker
[12:18:33] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class net.minecraftforge.fml.common.launcher.FMLTweaker
[12:18:33] [main/INFO] [FML]: Forge Mod Loader version 14.23.5.2837 for Minecraft 1.12.2 loading
[12:18:33] [main/INFO] [FML]: Java is Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM, version 1.8.0_181, running on Windows 10:amd64:10.0, installed at C:\Program Files\Java\jre1.8.0_181
[12:18:33] [main/INFO] [FML]: Searching C:\Users\RemAEyzKa\AppData\Roaming\.technic\modpacks\improved-adventures\mods for mods
[12:18:33] [main/INFO] [FML]: Loading tweaker optifine.OptiFineForgeTweaker from OptiFine_1.12.2_HD_U_E2.jar
[12:18:33] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name net.minecraftforge.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[12:18:33] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name optifine.OptiFineForgeTweaker
[12:18:33] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name net.minecraftforge.fml.common.launcher.FMLDeobfTweaker
[12:18:33] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class net.minecraftforge.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[12:18:33] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class net.minecraftforge.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[12:18:33] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class optifine.OptiFineForgeTweaker
[12:18:33] [main/INFO] [STDOUT]: [optifine.OptiFineForgeTweaker:dbg:56]: OptiFineForgeTweaker: acceptOptions
[12:18:33] [main/INFO] [STDOUT]: [optifine.OptiFineForgeTweaker:dbg:56]: OptiFineForgeTweaker: injectIntoClassLoader
[12:18:33] [main/INFO] [STDOUT]: [optifine.OptiFineClassTransformer:dbg:221]: OptiFine ClassTransformer
[12:18:33] [main/INFO] [STDOUT]: [optifine.OptiFineClassTransformer:dbg:221]: OptiFine ZIP file: C:\Users\RemAEyzKa\AppData\Roaming\.technic\modpacks\improved-adventures\mods\OptiFine_1.12.2_HD_U_E2.jar
[12:18:33] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class net.minecraftforge.fml.relauncher.CoreModManager$FMLPluginWrapper
[12:18:34] [main/INFO] [FML]: Found valid fingerprint for Minecraft Forge. Certificate fingerprint e3c3d50c7c986df74c645c0ac54639741c90a557
[12:18:34] [main/INFO] [FML]: Found valid fingerprint for Minecraft. Certificate fingerprint cd99959656f753dc28d863b46769f7f8fbaefcfc
[12:18:34] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class net.minecraftforge.fml.relauncher.CoreModManager$FMLPluginWrapper
[12:18:34] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class net.minecraftforge.fml.common.launcher.FMLDeobfTweaker
[12:18:34] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name net.minecraftforge.fml.common.launcher.TerminalTweaker
[12:18:34] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class net.minecraftforge.fml.common.launcher.TerminalTweaker
[12:18:34] [main/INFO] [STDOUT]: [optifine.OptiFineForgeTweaker:dbg:56]: OptiFineForgeTweaker: getLaunchArguments
[12:18:34] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Launching wrapped minecraft {net.minecraft.client.main.Main}
[12:18:35] [main/INFO] [STDOUT]: [net.minecraft.client.main.Main:main:55]: Completely ignored arguments: [--icon, C:\Users\RemAEyzKa\AppData\Roaming\.technic\assets\packs\improved-adventures\icon.png, --title, Improved Adventures]
[12:18:35] [main/INFO] [Config]: [OptiFine] *** Reflector Forge ***
[12:18:35] [main/INFO] [Config]: [OptiFine] (Reflector) Class not present: mods.betterfoliage.client.BetterFoliageClient
[12:18:35] [main/INFO] [Config]: [OptiFine] (Reflector) Class not present: net.minecraftforge.fml.common.asm.transformers.BlamingTransformer
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]: java.lang.ExceptionInInitializerError
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.minecraftforge.common.ForgeHooks.<clinit>(ForgeHooks.java:338)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at java.lang.Class.forName0(Native Method)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at java.lang.Class.forName(Unknown Source)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.optifine.reflect.ReflectorClass.getTargetClass(ReflectorClass.java:47)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.optifine.reflect.ReflectorClass.<init>(ReflectorClass.java:26)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.optifine.reflect.ReflectorClass.<init>(ReflectorClass.java:17)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.optifine.reflect.Reflector.<clinit>(Reflector.java:264)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.minecraft.client.renderer.vertex.DefaultVertexFormats.<clinit>(DefaultVertexFormats.java:16)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.minecraftforge.client.ForgeHooksClient$LightGatheringTransformer.<clinit>(ForgeHooksClient.java:602)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.minecraftforge.client.ForgeHooksClient.<clinit>(ForgeHooksClient.java:645)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.minecraft.client.Minecraft.<init>(Minecraft.java:335)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [net.optifine.reflect.ReflectorClass:getTargetClass:55]:     at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [java.lang.Throwable:printStackTrace:-1]: Caused by: java.lang.RuntimeException: Accessed Items before Bootstrap!
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [java.lang.Throwable:printStackTrace:-1]:     at net.minecraft.init.Items.<clinit>(SourceFile:9)
[12:18:35] [main/INFO] [STDERR]: [java.lang.Throwable:printStackTrace:-1]:     ... 18 more
[12:18:36] [main/WARN] [Config]: [OptiFine] (Reflector) More than one method found: net.minecraft.potion.Potion.renderHUDEffect
[12:18:36] [main/WARN] [Config]: [OptiFine] (Reflector)  - public void net.minecraft.potion.Potion.renderHUDEffect(net.minecraft.potion.PotionEffect,net.minecraft.client.gui.Gui,int,int,float,float)
[12:18:36] [main/WARN] [Config]: [OptiFine] (Reflector)  - public void net.minecraft.potion.Potion.renderHUDEffect(int,int,net.minecraft.potion.PotionEffect,net.minecraft.client.Minecraft,float)
[12:18:36] [main/INFO] [Config]: [OptiFine] *** Reflector Vanilla ***
[12:18:36] [Client thread/INFO] [net.minecraft.client.Minecraft]: Setting user: XanderKhan
[12:18:37] [Client thread/ERROR] [LaunchWrapper]: Unable to launch
java.lang.reflect.InvocationTargetException: null
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.8.0_181]
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181]
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181]
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) ~[?:1.8.0_181]
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135) [launchwrapper-1.12.jar:?]
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.12.jar:?]
Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class net.minecraft.init.Items
    at net.minecraft.potion.PotionHelper.func_185207_a(PotionHelper.java:154) ~[akh.class:?]
    at net.minecraft.init.Bootstrap.func_151354_b(Bootstrap.java:504) ~[ni.class:?]
    at net.minecraft.client.Minecraft.<init>(Minecraft.java:365) ~[bib.class:?]
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123) ~[Main.class:?]
    ... 6 more
[12:18:37] [Client thread/INFO] [STDERR]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]: net.minecraftforge.fml.relauncher.FMLSecurityManager$ExitTrappedException
[12:18:37] [Client thread/INFO] [STDERR]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:     at net.minecraftforge.fml.relauncher.FMLSecurityManager.checkPermission(FMLSecurityManager.java:49)
[12:18:37] [Client thread/INFO] [STDERR]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:     at java.lang.SecurityManager.checkExit(Unknown Source)
[12:18:37] [Client thread/INFO] [STDERR]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:     at java.lang.Runtime.exit(Unknown Source)
[12:18:37] [Client thread/INFO] [STDERR]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:     at java.lang.System.exit(Unknown Source)
[12:18:37] [Client thread/INFO] [STDERR]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:     at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:138)
[12:18:37] [Client thread/INFO] [STDERR]: [java.lang.ThreadGroup:uncaughtException:-1]:     at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
 

Edited by AlexIstFrei
Forgot to add modpack link.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Always provide a link to your pack's platform page when requesting assistance.

In this case it looks like OptiFine is conflicting with BetterFoliage. Try removing one and seeing what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, plowmanplow said:

Always provide a link to your pack's platform page when requesting assistance.

In this case it looks like OptiFine is conflicting with BetterFoliage. Try removing one and seeing what happens.

Got it. Thanks.

1 hour ago, plowmanplow said:

Always provide a link to your pack's platform page when requesting assistance.

In this case it looks like OptiFine is conflicting with BetterFoliage. Try removing one and seeing what happens.

But better foliage isn't in my modpack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm.
 

Quote

12:18:35] [main/INFO] [Config]: [OptiFine] (Reflector) Class not present: mods.betterfoliage.client.BetterFoliageClien

 

Maybe something wonky going on with OptiFine. Again, try pulling it. Might be something going on with PotionHelper.

That being said, I can't do any more testing without the pack details.

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, plowmanplow said:

Hmm.
 

Maybe something wonky going on with OptiFine. Again, try pulling it. Might be something going on with PotionHelper.

That being said, I can't do any more testing without the pack details.

I don't have PotionHelper neither. Theses logs are bulls***, but if you want the pack details, you can download it. I can give you screenshots but i don't know what kind of details you looking for.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was the link to the modpack always in the original post? Wow. I must be slipping.

Onto your pack:

  • You are using mods from sources other than where the authors distribute them. Don't do that: https://stopmodreposts.org/
  • Most of your mods are out of date, some incredibly so. Why are you making a pack now with a mod that was released nearly a year ago when the latest version is 3 days old?
  • One of your mods is incompatible with OptiFine. That's why I suggested you temporarily remove/disable it. I did that and the pack started right up.

Update your mods. Use versions from legitimate sources. See if that works. If it does, add OptiFine back in and see if that works. Come back here with more questions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, plowmanplow said:

Was the link to the modpack always in the original post? Wow. I must be slipping.

Onto your pack:

  • You are using mods from sources other than where the authors distribute them. Don't do that: https://stopmodreposts.org/
  • Most of your mods are out of date, some incredibly so. Why are you making a pack now with a mod that was released nearly a year ago when the latest version is 3 days old?
  • One of your mods is incompatible with OptiFine. That's why I suggested you temporarily remove/disable it. I did that and the pack started right up.

Update your mods. Use versions from legitimate sources. See if that works. If it does, add OptiFine back in and see if that works. Come back here with more questions.

No. I added the link few minutes after you told me to do it.

But first, the mods was on 9minecraft and curse so i got them here, i don't see where this is non legit as i never claimed i owned the mods. Theses legal conditions are writed in my modpack.

I play with exactly the same mods, config etc on the official Minecraft launcher with the same forge version and it does work, so i barely see how this can cause troubles.

And thanks for this last advice, can you give me the name of the mod ? I really can't figure out.

 

I'll update mods but i can't really do this as an update requires another update et caetera, who does involve that maybe i'll have to update each one of them and try if that works, that could take hours and i can't, i'll just stick to your first options which is to remove a certain mod first and i'll do the modpack update after. It's not like my modpack got only five downloads.

 

If you can give me the name of the mod you removed, i would be even more grateful.

Thanks for help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, AlexIstFrei said:

Up again.

Your modpack is a whole 13 mods. I don't even have a clue how you see that as "needing loads of updates" when you can do that all crap locally. You don't need to reupload that modpack every time you make a change to see if it still works, you all do that locally till it works, then you update the modpack on the platform.

It took me 2 minutes, 3 tries. Optifine is causing your issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Man. Read, i told you it was working PERFECTLY on my local Minecraft, so i don't see how the same mods, config and other folders can be broken in Technic but not in my actual Minecraft. And if you don't have any clue on how can i not get the time to update 13 mods, it's because i'm not a kid playing Minecraft, i'm an adult producing much more things than average people, modpack is such a little thing, but i barely got the time to troubleshoot errors logs i can't even read, so i was asking for help from nice people, if you are nervous, you better not answer next time. Cause i'm not there to justify but to say thanks if somebody help.

Edited by AlexIstFrei

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/21/2019 at 12:55 AM, AlexIstFrei said:

Man. Read, i told you it was working PERFECTLY on my local Minecraft, so i don't see how the same mods, config and other folders can be broken in Technic but not in my actual Minecraft. And if you don't have any clue on how can i not get the time to update 13 mods, it's because i'm not a kid playing Minecraft, i'm an adult producing much more things than average people, modpack is such a little thing, but i barely got the time to troubleshoot errors logs i can't even read, so i was asking for help from nice people, if you are nervous, you better not answer next time. Cause i'm not there to justify but to say thanks if somebody help.

We're all adults here, and for some resaon, we don't have any issue with updating "just" 13 mods. I think Plowman got a pack over 100 mods.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good for ya then. An adult with a IQ higher than 80 would understand than instead of trying to show who got the biggest balls, he could just help. But instead of you, my life isn't based on Minecraft. I'm a graphist, i produce music, i'm a bodybuilding coach, so no, i don't have the time to update 13 mods from a modpack nobody gonna download except me, i even write this message not at home. Stay as a cancer in this community but don't say you are an adult, because if so, you might be retarded.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No need for anyone to get salty here. My apologies for not getting back earlier.

While building the pack, I highly recommend using something like the BareBonesPack in the TechnicLauncher ( https://www.technicpack.net/modpack/barebonespack.271497 ). This will let you start with the base Forge and add/update mods until you get everything the way you want it. Once that is done you can package it up and update/create a full pack in the platform... or you could just play it within BBP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plowman, what is the name of the mod you said you removed earlier ?

"

  • One of your mods is incompatible with OptiFine. That's why I suggested you temporarily remove/disable it. I did that and the pack started right up."

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll have to try running the pack again to figure that out. Please make sure the pack has been updated with the recommended changes referenced above and I'll check it out this afternoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

One more salty post or one more report about this topic and I start swinging the hammer without looking.

Share this post


Link to post
Share on other sites

plowman nevermind, i changed things and it's working now. And Evil feel free to swing the hammer it's only a website on a computer. If i'm the salty one here, then you got vision problems. Feel free to ban me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.