Jump to content

Blocks not Updating on Servers


saschadog
 Share

Recommended Posts

I have been experiencing a visual glitch on Hexxit for a couple of days. It started when I was in my friends private server and he spawned a dungeon in the twilight, this was after playing the modpack for two days or so. It only happened that one time, but we have now moved to a public Hexxit server where this glitch comes about every 10 minutes or so and makes the game unplayable. If I am in an area by myself the glitch does not seem to happen, but after someone starts placing or destroying blocks the glitch happens after a random amount of time.

Screenshots below

I use a laptop with these specs

Centrino Duo 1.66GHz Dual Core

Intel 945GM express integrated Chipset

3GB RAM

Windows XP SP3

My video card does not support Open GL

I have the latest versions of java and graphics card drivers. My computer can run minecraft fine with all settings on the lowest as well as Hexxit before this first happened. Changing to a different texture pack does solve the problem for a short amount of time. This glitch happens with and without optifine installed, which is the only other mod beyond the basic mod pack.

This is me looking at a 2x4 dirt wall up against the cobblestone bricks. You can see how the blocks are outlined by the cursor but otherwise invisible.

Here I have dug a 1x2 hole into the ground and jumped into it

Its to be noted I can interact with invisible blocks, both put down or destroyed by me or someone else. While breaking one I can see the chipping animation along with the sounds as well.

Thanks for any help or consideration

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Maybe try updating LWJGL?

I already did that for a non related problem with java. Currently I have deleted my cache file and then told java to not store temporary files on my computer, it seems to be working for now. I'll update this if it turns out to be a permanent fix for others having a similar problem

Edit: Did not work, fixed it for almost an entire night and then went back to normal after i acquired thief armor. Tried messing with the cache folder and java settings but cannot replicate the fix again

Link to comment
Share on other sites

I already did that for a non related problem with java. Currently I have deleted my cache file and then told java to not store temporary files on my computer, it seems to be working for now. I'll update this if it turns out to be a permanent fix for others having a similar problem

Edit: Did not work, fixed it for almost an entire night and then went back to normal after i acquired thief armor. Tried messing with the cache folder and java settings but cannot replicate the fix again

I just got this same issue, help please. Makes the game Neigh unplayable.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...