Sign in to follow this  
indigoheart

Multicraft Server Problems

Recommended Posts

Hey, so I've been trying to host an Attack of the B-Team server on a multicraft hosting site. When attempting to start the server, using the BTeam.jar file, my server fails to load up. My server logs mention something about missing libraries, however after re-downloading a few times nothing changes. Here are the server logs:
 

11.02 16:31:51 [Multicraft] Server stopped
11.02 16:31:51 [Multicraft] Server shut down
11.02 16:31:51 [server] INFO Process 26905 detected
11.02 16:31:51 [server] INFO Process 26905 dead!
11.02 16:31:50 [server] INFO at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.main(ServerLaunchWrapper.java:17)
11.02 16:31:50 [server] INFO at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.run(ServerLaunchWrapper.java:30)
11.02 16:31:50 [server] INFO at java.lang.Class.forName(Class.java:270)
11.02 16:31:50 [server] INFO at java.lang.Class.forName0(Native Method)
11.02 16:31:50 [server] INFO at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:358)
11.02 16:31:50 [server] INFO at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
11.02 16:31:50 [server] INFO at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:425)
11.02 16:31:50 [server] INFO at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
11.02 16:31:50 [server] INFO at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
11.02 16:31:50 [server] INFO at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
11.02 16:31:50 [server] INFO at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
11.02 16:31:50 [server] INFO You will need to add them to your server before FML and Forge will run successfully.java.lang.ClassNotFoundException: net.minecraft.launchwrapper.Launch
11.02 16:31:50 [server] INFO We appear to be missing one or more essential library files.
11.02 16:31:50 [server] INFO /usr/bin/java $START
11.02 16:31:49 [Multicraft] Loaded config for "Mod: Custom Server"
11.02 16:31:49 [Multicraft] Starting server!
11.02 16:31:49 [Multicraft] Loading server properties
11.02 16:31:49 [Multicraft] Received start command
Edited by indigoheart

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess you replaced old server files with the attack of the b team server files?

If so what was your old server jar named?

your BTeam.jar should be renamed as how your old server jar was called

Edited by arriej

Share this post


Link to post
Share on other sites

The log just keeps repeating this same strain every time it attempts to connect/reconnect. The number in "INFO Process # dead!" changes each reconnect, but other than that it stays the same. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

As this is the startup of your server": 

 

11.02 16:31:49 [Multicraft] Loaded config for "Mod: Custom Server"

11.02 16:31:49 [Multicraft] Starting server!
11.02 16:31:49 [Multicraft] Loading server properties
11.02 16:31:49 [Multicraft] Received start command

 

I think sometihng goes wrong in the multicraft config for the modded server.

Any chance you can paste the multicraft config: Custom server.

if its too big paste it here: http://pastebin.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

no, Multicraft is loading a config for modded servers. 

As you see here:

 

 

11.02 16:31:49 [Multicraft] Loaded config for "Mod: Custom Server"

Now i understand why you have to rename the jar Custom_server

So i worked never with multicraft so i am wondering what goes on that the config multicraft tries to load.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have no clue, 

What if you make Custom_server custom

Can you see what happens then?

 

And i geuss you have selected the default jar in your settings?

Edited by arriej

Share this post


Link to post
Share on other sites

It gives me the same thing, just with a different jar title:
 

11.02 18:01:46 [Multicraft] Server stopped
11.02 18:01:46 [Multicraft] Server shut down
11.02 18:01:46 [server] INFO Process 3273 detected
11.02 18:01:46 [server] INFO Process 3273 dead!
11.02 18:01:45 [server] INFO at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.main(ServerLaunchWrapper.java:17)
11.02 18:01:45 [server] INFO at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.run(ServerLaunchWrapper.java:30)
11.02 18:01:45 [server] INFO at java.lang.Class.forName(Class.java:270)
11.02 18:01:45 [server] INFO at java.lang.Class.forName0(Native Method)
11.02 18:01:45 [server] INFO at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:358)
11.02 18:01:45 [server] INFO at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
11.02 18:01:45 [server] INFO at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:425)
11.02 18:01:45 [server] INFO at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
11.02 18:01:45 [server] INFO at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
11.02 18:01:45 [server] INFO at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
11.02 18:01:45 [server] INFO at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
11.02 18:01:45 [server] INFO You will need to add them to your server before FML and Forge will run successfully.java.lang.ClassNotFoundException: net.minecraft.launchwrapper.Launch
11.02 18:01:45 [server] INFO We appear to be missing one or more essential library files.
11.02 18:01:45 [server] INFO /usr/bin/java $VARS [email protected]
11.02 18:01:45 [Multicraft] Loaded config for "Default"
11.02 18:01:45 [Multicraft] Starting server!
11.02 18:01:45 [Multicraft] Loading server properties
11.02 18:01:45 [Multicraft] Received start command

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm wierd. tho i tries to load a default config now tho same error o.0

And you uploaded all the file and deleted launch.sh and launch.bat ?

Edited by arriej

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried this with a clean install instead of over top of your previous server files?  Has your provider offered any assistance with this? I can try to help you if you want to talk to me on skype or steam.  Also, I've see these errors occur when the server is trying to download the libs for Forge Mod Loader and they are unavailable at the time of setup.  I keep a personal copy of them but you can also get them here: http://files.minecraftforge.net/fmllibs/

However, I did a clean install for my server, through the hosting company I also work for, using Multicraft and have not had this issue.  I typcially had this though when installing Voltz on customer installs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had this problem before also, Its not a hard fix hopefully for you.. 

 

Using Multicraft FTP in.

 

Place config, mods, hats, flans, AND LIBRARIES in the root folder. Then put libraries in the jar folder also. 

 

Then try running it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By jasunthesungod
      Looking for new players to add to my server to build a community. The goal is to get YouTubers to bring life back to Tekkit Lite, and see impressive builds.
      comment or dm me, also jasunthesungod on Instagram
      jasonisaroach.com:25565
      157.230.211.143:25565
       
    • By ZakDank
      PLEASE NOTE:
      This pack is designed for one specific server which is why we provide no server files. Please do not attempt to replicate our server. Thank you.
       

      MODPACK LINK - http://www.technicpack.net/modpack/wild-west-frontier.185231
      API (copy and paste this into technic launcher);
      http://api.technicpack.net/modpack/wild-west-frontier
       
       
      Having Issues? Please look here: http://wildwest.retg.net/common-fixes/

      Our Official Discord
      Climb aboard the modpack that throws you back to the days of the ol' west. We aim to provide an authentic yet fun experience to satisfy the desires of any western loving person.






      Old Screenshots



       
      Here you will find custom content, including new guns and artwork, a item based economy with a separate land deed system for towns. This server is full PvP so gang together to survive bandits or become bandits yourselves.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

      Our Community
      We take a very relaxed stance with players and generally allow most things as long as they are not derogatory to any player or the server (i.e. Racism, Abuse, Hacks, Exploits) so feel free to make yourself at home without fear. Our community has been around for over 3 years now and we have accomplished a lot in that time and we hope to continue with our accomplishments.
      We really do hope you enjoy your stay with us, no matter what the length.
      For more info about us, please check our site wildwest.retg.net
       
      Standard community rules:
      1. No Hacking.
      2. No exploitation of bugs or glitches.
      3. No racism, religious speech or other idealism.
      4. Dont harass other players and community members.
      5. No spamming, advertising or excessive swearing/CAPS.
      6. Respect the staff - They are here for you.
      7. Do not abuse staff members, we are here to help and we try hard to keep a low ban rate.
      8. Have fun!

      Wild West Frontier specific rules:
      9. Dont use /sethome or /back in others claimed territory or to reengage in PVP.
      10. Please try to make your town a town, we dont like seeing underground bases.
      11. Have your town be "raid"able. Have entrances(doors/gates/ect) to your town/houses.
      Just so people have a "chance" of getting a jump on you, or you forgetting to close it.
      12. Dont make any lagmachines/ pointless contraptions.
      13. Destroying/blocking roads (or near 3 blocks of one) are not allowed, and is harshly punished.
      And remember: An Admins word is final!
       
    • By Fred__Ex
      I'm new to Technic, and I'm trying to join a server with a modpack that runs on 1.12.2, but when I open the modpack through the Technic launcher it says that I need Forge to open some of the mods.
      I downloaded Forge for 1.12.2, but you have to open it through the Minecraft launcher. Which means I can't use the modpack through Forge or Technic.
      I've tried looking through launcher settings to see if I could tell Technic to open the modpack with the Forge version that I downloaded. Doesn't work. Other people seem to get on the server fine. Is this a problem with me, or the modpack?
      Edit: I've attached a photo showing the messages I get when I try to use both launchers. The photo was too large to attach, so I decided to use the URL, but it's on TinyPic, so if you don't see it, it's probably because they're shutting down.
      http://tinypic.com/r/2vdp9br/9
    • By rzcool
      Okay, so I have reinstalled technic a few days ago because I wanted to play a dragon ball mod I saw. I played dragon block c resurrection (only listing names because I feel like it may be important) and a few others mods and I got attached to a server mod, and it worked for a bit, but now, it is the only mod that works. I tried resurrection again and when I press play it will just hide the launcher for a bit and then re-open it. I have downloaded the 64-bit java recently so that may be the result, but currently no mods work besides the server mod (dragon block zero S if it really is important.) Im new to technic and forums over all, so im not sure how to attack files fully so if you need me to do that, please tell me how!
    • By Nyrab
      When i put the mods in the server don't crash because of that, when i try to open I don't even receive a crash log, then i go to the last try log and it says that my port is already in use
      I used the default server port