Recommended Posts

Hello Attack of the B-Team server owners.My name is jake and I bought a server to play with my friends and wanted to add plugins to make it even more fun.But sadly I never used McPc before and even after watching the videos how to install McPc it just would not work for me.So I am here asking for help if anyone is kind enough to help a new McPc user out.

 

My McPc Problem?

 

Like I said never used it before and I downloaded the latest build then placed it in my Attack of the B-Team server folder and ran the server and it would not work.Could someone please explain what I am doing wrong and steps to fix the problem.I think not just me but a bunch of people need help with McPc.

 

                                                                                                                                                                                                   -Thank You

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,
 I can try to help. I am currently running an Attack of the B-Team server(1.0.6) using mcpc(232). First you need to downlaod the newest version of mcpc(http://ci.md-5.net/job/MCPC-Plus/) and coppy it to the location of the BTEAM.jar or the minecraft server folder. Then what you need to do is edit the "launch.bat". inside the "launch.bat" there will be something like:
"
java -Xmx3G -Xms2G -jar BTeam.jar nogui
pause
"
You are going to have to change it to what ever the .jar file you downloaded was. AKA the MCPC
one so something like this:
"
java -Xmx3G -Xms2G -jar mcpc-plus-1.6.4-R2.1-forge965-B232.jar nogui
pause
"
Remember you are also going to have to change your max and min on the ram. Attack is a memmory HOG. I am currently using version 232 of mcpc and have minions removed and seems to be workign well, you can check out my issue and fix log here: '?do=embed' frameborder='0' data-embedContent>>


Server ip: Bteam.nanotekkit.us

Share this post


Link to post
Share on other sites

A few more bits of info: you can also rename the MCPC file to 'BTeam.jar' if that's easier.

 

Also, I'm running MCPC build 228 just fine but I found that build 234 crashed on me; so be aware that the version of MCPC is very important.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A few more bits of info: you can also rename the MCPC file to 'BTeam.jar' if that's easier.

 

Also, I'm running MCPC build 228 just fine but I found that build 234 crashed on me; so be aware that the version of MCPC is very important.

Yes the reason your crashing is fixed by a map reset, I have been running 234 for a while now and no crashes. I did have crashes at first, did a map reset and now have no problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes the reason your crashing is fixed by a map reset, I have been running 234 for a while now and no crashes. I did have crashes at first, did a map reset and now have no problems.

By 'map reset', do you mean delete my world file?  I really don't want to restart my world.

 

If you mean something other than that, how do you do it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

By 'map reset', do you mean delete my world file?  I really don't want to restart my world.

 

If you mean something other than that, how do you do it?

yes that is exactly what I mean....I had to do so to make the server runable, i wish i didnt have to but the players that like the server stay, and if not you always get more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes that is exactly what I mean....I had to do so to make the server runable, i wish i didnt have to but the players that like the server stay, and if not you always get more.

thanks -- if it persists, I may eventually decide to delete the world file.  But since I currently can just use a build of MCPC+ that's only 6 builds prior to 234 I'll live with it for now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By m4lf0y__
      Hi, i've been developing a modpack lately and have discovered after multiple attempts that mods won't load, the forge is renamed and all dependencies and stuff are in, it works on MC Client but not on Technic. Please help I'm trying to make a server. :)
      Link to the modpack: https://dl.dropboxusercontent.com/s/8f10bxphd9ixtzy/modpack.zip
      Thank you.
    • By ketrab2004
      When i start my modpack it starts vanilla minecraft without any mods
      link to dropbox
      i am using forge 1.14.4  28.2.0
      latest.log
    • By Marller
      I updated a modpack last night and lost everything. Most of the mods that were in the pack I use all the time and they were removed. I tried to reinstall them, got Needs Newest Forge Update, tried to install that and nothing. I've even uninstalled and reinstalled the modpack several times. When I load the game it just loads the vanilla version. I asked for help in their Discord but there was nothing that they could really do. I've tried a few modpacks and they all load just fine. Is there a away to fix this?
    • By Yamiash101
      Howdy, I'm trying to set up a dumb little modpack for me to screw around with using the technic launcher, mostly so I can still use client-side mods on my main client without having to switch the mod folders constantly. Anyways, as the title suggests, it's opening up in vanilla. I understand this is a relatively common issue, and have spent the last 2 or more hours looking at other members' help requests to little avail. As far as I can tell, everything has been done correctly.

      The modpack is unceremoniously called Dat Survivor Boi, since Survivor was taken and I didn't feel like making something serious, as this was supposed to be a relatively private thing at first. Any help would be appreciated. I suspect it might have something to do with "coremods", but I haven't really screwed around with mods later than 1.7.10 before, so I am very unfamiliar with it. It's never been an issue in my past, and I'm doubtful it is now, but that's the only thing I can tell could be wrong.

      Thank you for reading.