Jump to content

How can I test my pack before uploading?


FreddyH
 Share

Recommended Posts

I'm making a technical modpack, and some of the mods may conflict, so I'll need to generate config files. I want to run the pack locally on my computer before uploading and adding to technic. The tutorial I watched told me that I should test, but not how to. Do I do it via the vanilla launcher, or the technic launcher?

 

Thanks!

 

NB: The conflict is a biome id conflict (BOP and Twilight Forest).

Link to comment
Share on other sites

  • Discord Moderator

1) Add this modpack to your launcher: http://www.technicpack.net/modpack/details/barebonespack.271497

2) Change settings of the pack and select your Forge/MC version

3) Start the pack

4) Stop the client.

 

You now have a "bare" forge install where you can add your own mods and configs. When you are done, just copy out the "config", "mods" and "bin" folders but MAKE SURE you delete everything from your copied "bin" folder except "modpack.jar".

 

You are now ready to zip up your pack.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By NVRGP22
      Hello there. I have been fighting this issue for a while now, but now im mad enough to make a forum post about this. After 2 weeks, i still cannot find any way to solve this issue.
      I have updated windows, used DDU to delete my gpu driver, reinstalled my gpu driver, updated my bios, deleted then reinstalled every version and instance of minecraft, java and every launcher, Set the technic launcher to the newest version of java, oldest version of java. Tried running the program from an ssd, checked with another gpu, still nothing. I have sent the logs to the discord bot, but it found nothing out of the ordinary [ Im Matt Moody#0101 ]. I have no idea what is happening now.

      DxDiag.txttechniclauncher_2021-07-24.log
    • By CStan96
      I'm at a loss. I've been playing my modpack for a month now and after updating to 1.16.5, it fails to launch as it loads Minecraft assets. I managed to get it to launch once, but it was vanilla Minecraft.

      RAM: 8gb
      MC Version: 1.16.5
      Forge: forge-1.16.5-36.1.0-installer
       
      Pastebin won't work (404 error) so here's the error log:
       
    • By Lord Ptolemy
      If you're looking to have your Technic Platform or Forum account deleted you can request their deletion by following the instructions below:
       
      Table of Contents
      1. Technic Platform Account
      2. Technic Forum Account
      3. Frequent Issues & Answers
       
      Technic Platform Account
      1. Login into your platform account at https://www.technicpack.net/login
      2. Click on your profile picture in the top right of the window

      3. Click on the button called "Report User" 

      4. For the "Report Reason" select "Other reason (Describe in detail in below box)" in the dropdown.
      5. For the "Describe the problem " write "I request that my Technic platform account be deleted."

       
      Technic Forum Account
      1. Login into your forum account at https://forums.technicpack.net/login/
      2. Click on the "Reply to this topic" button in the top right of this thread.
      3. In the reply box write "I request that my Technic forum account be deleted."
      4. Click on the "Submit Reply" button to the bottom right of the box.
       
      Note: Your deletion request will be processed at the end of the month.
       
      Frequent Issues & Answers
      1. I don't have access to my X account, but still want my account deleted.
      Until you have access to your account there's nothing that can be done.
       
      2. I want both of my accounts deleted.
      Then follow both sets of instructions.
       
      3. I submitted a request for my Forum account to be deleted through the Platform, why hasn't it been deleted!?
      Follow the instructions again. Forum account deletion requests are to be made in this thread. Requests made through the Platform are ignored since Platform and Forum accounts are separate. We can't easily verify ownership between them.
       
      4. I submitted a request for my Platform account to be deleted through the Forum, why hasn't it been deleted!?
      Follow the instructions again. Platform account deletion requests are to be made through the report feature on the Platform. Requests made through the Forum are ignored since Platform and Forum accounts are separate. We can't easily verify ownership between them.
       
      5. I want my X account restored after having it deleted!
      That's not possible. Make a new account.
    • By Capio13
      So I have been working on a modpack of mine lately, recently switched computers to a higher end one, and here I am working on the first update I have done for this modpack since I got the new pc. I make sure to test to make sure all the mods work together in a test pack, and then I decide to zip up the mods,scripts(for crafttweaker), llibrary, coremods, config, cache, bin, and the .mixin.out folder into one neat folder like I have done in the past. So here i go and upload the folder onto dropbox and test downloading the update through the technic launcher, instead of the name of the folder, it starts downloading a folder with the name of the version it is on the website, and when I launch it, it is just a fresh install of forge with none of the mods or anything. I don't know what went wrong in the process, but I need some help. Here's the DL Link and the modpack link.
      DL link: https://www.dropbox.com/s/nn2zia9l4g9u6sa/EOI 0.2.0.zip?dl=0
      Modpack Link: https://www.technicpack.net/modpack/eoi-devbuild.1783065

      TLDR; It is defaulting to a fresh install of forge with no mods even though I have done the exact same thing I did in the past.
    • By Zvery
      Hi, My modpack seems to not be opening whenever I press play. It takes me out of the Technic screen at first then it goes back to the Technic screen here are my logs
      cX8tNvDL (3).txt
×
×
  • Create New...