Sign in to follow this  
efgh58

Game freezes at "building terrain" and if you get in it is very laggy

Recommended Posts

Hello our there!!!
I have put together a modpack in the technic laucncher, tested it with te native vanilla in technic launcher, and even got it to download into my PC. So ithought  it was all working, opened it from technic launcher. It loads very long at the mojang logo, but I think thats OK because I have got nearly 90 mods installed. Then I wanted to create a world which has worked perfectly when testing on native vanilla. Now it stucks on the dirt background with "building terrain" or something. When I waited, it did work after some time (only once), but then the game itself was laggy, taking ages to open any (chest) inventory and building new chunks.

Now my question is: How do I get to fix it (It´s a modpack for me and my friends making a server on nitrado)?
Is there another solution than deleting some mods, because for the modpack it would be very nice if all mods could stay and I would realy fumobcreeper.png mobcreeper.png mobcreeper.png ing hate it to redesign it over and over to find the perfect lag rate)
(It is not because from my computer, because on native vanillia it has worked perfectly)

Mod´s list:

2zf5o1y.jpgxz7m.jpg
2u4k1p4.jpg

 

My Specs:
Acer Aspire 7750G
Intel core i5 2,3 Ghz
4 Gig RAM
64bit

If you could write me back, there are some more infos:
I´m probably going to delete artifice, and morebiomesxl (or sth like that)
If I´m havingf any other expensive mods, please write me some of the most RAM-taking ones....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Daltar
      I've been getting back into The Crafting Dead. I played a session just fine yesterday. Then when I tried to open it again last night it would open Minecraft showing the Mojang logo, then close it and open the launcher again as if nothing happened. I played just fine again earlier today but when I tried to open it just now, it doesn't want to work.
      Here's my log: https://pastebin.com/JDJmNQ5q
      Thanks!
    • By OpalAspect
      right, me and some frineds are working on a modpack however i can not get it to work like at all, i've been in this endless loop of crashes and i need someone who knows their stuff to give me a hand. thanks 
      modpack link: https://www.dropbox.com/s/hjx7dvmzf4j2ywa/Amped%20Industrial.zip?dl=0 (i do remove dl=0, user content etc)
      https://www.technicpack.net/modpack/amped-industrial.1505997
      this issue i'm currently getting is when the mods begin loading, the game reaches stage 2/7 loads the mods then crashes back to the tekkit launcher.
    • By NebelC0meback
      Hello people of the Technic community, I've had this problem for around 3 weeks now, and after countless hours of research i couldn't get it to work.
      I've got the following problem:
      I've been using Ubuntu (PoPOS) for around 2 months now, and i got really familiar with it. I got minecraft from the repositories no problem whatsoever. But as i wanted to play with mods, My old friend Technic Launcher came to my mind again, so i tried to install it and play some modpacks.
      Problem:
      I've installed the correct java version (OpenJDK 8 ) and put the techniclauncher.jar as an executable. Now when i run the launcher, the installation screen pops up, everything normal. Now when i install it as a portable or just normally, it creates the directory and the installer dissapears. Everything ok until now: When i try to launch Technic again, it just crashes. The java process is running, but starts dissapearing. So i tried again with oracle Java 11. Same problem. It just crashes. When i launch it over Terminal, it gives me this:
       
      [email protected]:/home/muenzlpsaveyourinternet# java -jar '/home/directory/TechnicLauncher.jar' '/home/directory/TechnicLauncher.jar'
      Settings for exe: /home/directory/TechnicLauncher.jar
      Portable settings dir: /home/directory/technic
      Setting up logging
      And nothing else happens, the terminal doesnt continue launching, same with launching without terminal.Nothing opens , just the process i can see in my system manager
      I tried and tried, i uninstalled the runtimes, 8 and 11, tried and tried but nothing worked. I found no answer, now after 2 weeks of trying, I decided to post this here to get some answers from nice people who like to help in the community.
      If you like to help me, just post solutions or suggestions in the section down, please stay simple with ubuntu stuff since i am really new to linux and just getting started. Thanks for any response.
      (replaced my install directory with directory because its pretty much useless for help and might confuse people)