raketabefott

Can't reach server problem

Recommended Posts

Hey Guys!

My friend recently bought Minecraft so we could play Tekkit together. I downloaded the Tekkit Server thingy from the main page, created the server 'n stuff all seemed to be going perfectly when I could connect to my own server.But unfortunately, it says 'Can't reach server' for my friend. We are on the same Hamachi network, he typed in my IP frankly. I tried turning off the firewall but that didn't help neither. Could you guys help me what might be the problem?

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turning the firewall completely off is not recommended, you just need to create a port forwarding for the port used by the server (I think 25565 is default).

You also might still have a second firewall running without being aware of it, maybe the Windows built-in one.

Also, I found that using Hamachi for gaming has mixed results. With a Minecraft client hosting and another connecting, a standard internet connection should work fine. Just find out your public IP address and tell it to your friend. Hamachi is chiefly for LAN-only games that won't connect via internet in the first place.

P.S.: By the way, you should make sure that both of you are actually using the Technic Launcher, and also the same version of Tekkit. You should look up which you are using (cogwheel icon in launcher), and tell your friend to use the same. Only matching versions can play together.

Edited by Curunir

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi to everyone 

 

i have the same problem on the attack of the b-team server

 

i downloaded the AotBT server and for me personally it works

i start the launch.bat file and the server starts

 

 

but my cousin has the famous "can't reach server" thing

 

we tried all the things, we use hamachi, i did a port forward, i stopped the firewalls

 

i searched all over the internet and i couldn't find any solution

 

 

can somebody give us a solution? :D

 

thanks a lot :D

 

 

 

EDIT:

risolved the problem

Edited by flo_miron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Butters915
      I know that a few others have reported the problem, but I have not found any solution with me and my friend's world. When we started the world, there were almost no problems with falling through the world or lag or anything. As we progressed, though, this problem got worse and worse, starting with when I died I would fall though the world for 10-20 seconds, and I would spawn back in with little to no problems. This has now gotten to the point where I cannot play on the server because I would be falling through the world and into the void. Once I let it sit for a while and it took almost 30 mins for me to load in, but I was immediately killed, leaving me to fall through the world. We use hamachi to play together and both have pretty mediocre internet, both staying around 6 Mbps on an average day. Also, we both have around 6 gb of ram allocated to technic, so that is not the problem, as we have both tried lowering and increasing ram. Any help would be great!
    • By PrussianSM
      Here is the error log:
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  ---------------------------------------------------------------------------------------
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  -- Head --
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  Thread: Client thread
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  Stacktrace:
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at net.minecraft.client.Minecraft.func_175609_am(Minecraft.java:645)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:458)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  -- Initialization --
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  Details:
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  Stacktrace:
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:378)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  -- System Details --
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  Details:
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Minecraft Version: 1.12.2
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Java Version: 1.8.0_201, Oracle Corporation
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Memory: 2664855160 bytes (2541 MB) / 3087007744 bytes (2944 MB) up to 3087007744 bytes (2944 MB)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      JVM Flags: 3 total; -Xms3072m -Xmx3072m -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      FML: 
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Loaded coremods (and transformers): 
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Launched Version: 1.12.2-forge1.12.2-14.23.5.2810
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      LWJGL: 2.9.4
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      GL Caps: 
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Using VBOs: Yes
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Type: Client (map_client.txt)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Resource Packs: 
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      Profiler Position: N/A (disabled)
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]      CPU: <unknown>
      [B#402] 2019/03/17 17:12:57 [INFO]  [17:12:57] [Client thread/INFO] [STDOUT]: [net.minecraft.init.Bootstrap:func_179870_a:553]: #@[email protected]# Game crashed! Crash report saved to: #@[email protected]# C:\Users\Administrator\AppData\Roaming\.technic\modpacks\1121-millenaire\crash-reports\crash-2019-03-17_17.12.57-client.txt
      [B#402] 2019/03/17 17:13:13 [INFO] Attempting to open C:\Users\Administrator\AppData\Roaming\.technic\logs
      [B#402] 2019/03/17 17:13:13 [INFO] Using file:/C:/Users/Administrator/AppData/Roaming/.technic/logs/
      [B#402] 2019/03/17 17:13:13 [INFO] Intermediary path file:///C:/Users/Administrator/AppData/Roaming/.technic/logs/
      I also have the latest x64 Java
    • By StarZ563
      This makes me salty https://pastebin.com/dsARRYtN
    • By StarZ563
      Why won't this Badmobs config work? https://pastebin.com/WfTJTm4z
    • By RobloxIsDead
      Read the title.
       I think it may have something to do with this line:
      liblwjgl64.so: failed to map segment from shared object   2019-03-01-2.log