ZTamelessCreeper

I'm on a 64 bit PC but the Technic Launcher thinks it's a 32 bit!?!?

Recommended Posts

Okay so here is my annoying situation!!

So I was trying to load a modpack and it wouldn't respond and never loaded and just came back to the launcher.  So I went to the modpack page to see what was wrong.  It said that the modpack needed 2 GB of ram to load so I went to change it.  Then when I did it said I could only go up to 1 GB!  I'm on a 64 bit x64 system and I'm 99% positive I don't have a 32 bit java installed anywhere.......

 

PLEASE HELP!!!!  THIS IS A REALLY ANNOYING SITUATION SINCE I'VE BEEN WAITING TO PLAY THIS MODPACK FOREVER!!

Edited by ZTamelessCreeper

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are on a 64bit OS with 4G+ of RAM and the launcher only lets you select a max of 1G allocation then the launcher is only seeing 32bit Java. Uninstall all Java entries in your Programs and Features then re-install the latest Java 7 JRE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This has been reported numerous times, on Common Fix-threads and on the Tracker. You have a 32-bit installed, uninstall all javas, restart your PC and reinstall the 64-bit.

 

Post future issues on the Tracker and follow the Tracker Rules

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Similar Content

    • By Cats1337
      I'm trying to create a modpack for me and my friends to use, it's a modified version of the 1.12.2 pack, but I can't get any of the mods to load, and I'm not sure why. I've reinstalled forge, and tried clearing excess items but to no avail.
      Link to modpack
      Any help would be greatly appreciated.
    • By deathplayer43
      every time i try to open the game it closes the game and technic pops back up please help 
      ---- Minecraft Crash Report ---- // Surprise! Haha. Well, this is awkward. Time: 2/10/20 12:25 PM Description: Initializing game org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at bib.at(SourceFile:635) at bib.aq(SourceFile:458) at bib.a(SourceFile:404) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123) A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows: --------------------------------------------------------------------------------------- -- Head -- Thread: Client thread Stacktrace: at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:247) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at bib.at(SourceFile:635) at bib.aq(SourceFile:458) -- Initialization -- Details: Stacktrace: at bib.a(SourceFile:404) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:123) -- System Details -- Details: Minecraft Version: 1.12.2 Operating System: Windows Vista (amd64) version 6.0 Java Version: 1.8.0_25, Oracle Corporation Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation Memory: 5279610144 bytes (5035 MB) / 5368709120 bytes (5120 MB) up to 5368709120 bytes (5120 MB) JVM Flags: 5 total; -Xms5120m -Xmx5120m -XX:+UseG1GC -XX:MaxGCPauseMillis=4 -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0 Launched Version: 1.12.2 LWJGL: 2.9.4 OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread. GL Caps: Using VBOs: Yes Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched. Type: Client (map_client.txt) Resource Packs: Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Profiler Position: N/A (disabled) CPU: <unknown>  
    • By kmecpp
      Modpack Link: https://www.technicpack.net/modpack/volts-community-modpack.1226798
       
      The Voltz Community Modpack is an unofficial update to the Voltz modpack on the Technic Launcher and is the first update to feature EVERY SINGLE ONE of the original core mods. Currently there is one official server run by VoidFlame Network but we are looking into getting more servers to run the modpack!
       
      Official Server Highlights:
      100+ Custom Recipes Every single dupe bug patched Never before seen ICBM + MFFS integration. Force fields fully protect your base from intruders unless your enemies can overwhelm your field with a barrage of missiles. Dozens of performance patches. We run ~2x faster than a normal modded server. BungeeCord setup: Raiding, Hardcore, Towny and Creative servers Factions, Economy, Player Shops, Crates, Mines and more! Sophisticated anti cheat system
       
      Modpack Highlights:
      Every single one of the original Voltz mods Consistently within the 50 most popular modpacks on Technic Completely custom MFFS and Atomic Science that was designed to simulate the experience of classic Voltz. Dozens of completely custom performance patches, crash fixes and game play improvements designed specifically for this modpack Loads of more contents like Extra Utilities, ExtraPlanet, Thermal Expansion, Open Blocks, Iron Chests and more!  
      Download Modpack: https://www.technicpack.net/modpack/volts-community-modpack.1226798
       
      Please considering trying us out so we can bring Voltz back with an active community!
       
      Official server website: https://www.voidflame.com
      Come chat with us on Discord: https://discord.gg/rQZAKDk

    • By Lord_Ahegao
      So, I'm trying to download Technic Launcher, everything went smoothly up until the point I actually downloaded it.. I went to the "Discover" tab only to see it completely blank, all of it was white except the top and bottom boarders of the launcher, my profile picture also won't load if that gives any more insight into my problem.

      Mind helping, anyone?
      https://justpaste.it/2awey
       
    • By DUMPSTER
      when i launch hexxit everything is just fine but when i enter a world after a few minutes the game crashes can someone help me out please?