Sign in to follow this  
MPresley97

Technic launcher doesn't load the game

Recommended Posts

I downloaded a 1.6.4 Heavyfall modpack from a person I know and its installed fine but whenever I click play on the launcher, it just says 0% Verify (Not exact copy but the idea is there) and then launches the game whilst at 0%, the game then opens in the dock then closes after 2 seconds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have not provided enough information:

  • What modpack are you using (provide a link). For most custom pack issues one would follow up with the pack author for problems specific to the modpack.
  • Does the custom pack not work while the built-in packs from Technic work fine? If the built-in packs do not work then this issue belongs in the Tracker (link at top of this page).
  • Please provide crash reports from the modpack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tbh, your forum confuses me in the form of links and just stuff. Why dont you guys have spoilers?

Anyway 

Modpack - http://www.technicpack.net/api/modpack/heavyfallsmp-server

So, far it's only the custom pack that doesn't load properly or has something wrong with it.

Finally, This is from the Terminal.

Last login: Sun Jul 27 19:40:59 on console
/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Commands/java ; exit;
cexs-imac:~ cex$ /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Commands/java ; exit;
Usage: java [-options] class [args...]
(to execute a class)
or java [-options] -jar jarfile [args...]
(to execute a jar file)

where options include:
-d32 use a 32-bit data model if available
-d64 use a 64-bit data model if available (implies -server, only for x86_64)
-client to select the "client" VM
-server to select the "server" VM
-jvm is a synonym for the "client" VM [deprecated]
-hotspot is a synonym for the "client" VM [deprecated]
The default VM is client.

-cp <class search path of directories and zip/jar files>
-classpath <class search path of directories and zip/jar files>
A : separated list of directories, JAR archives,
and ZIP archives to search for class files.
-D<name>=<value>
set a system property
-verbose[:class|gc|jni]
enable verbose output
-version print product version and exit
-version:<value>
require the specified version to run
-showversion print product version and continue
-jre-restrict-search | -jre-no-restrict-search
include/exclude user private JREs in the version search
-? -help print this help message
-X print help on non-standard options
-ea[:<packagename>...|:<classname>]
-enableassertions[:<packagename>...|:<classname>]
enable assertions
-da[:<packagename>...|:<classname>]
-disableassertions[:<packagename>...|:<classname>]
disable assertions
-esa | -enablesystemassertions
enable system assertions
-dsa | -disablesystemassertions
disable system assertions
-agentlib:<libname>[=<options>]
load native agent library <libname>, e.g. -agentlib:hprof
see also, -agentlib:jdwp=help and -agentlib:hprof=help
-agentpath:<pathname>[=<options>]
load native agent library by full pathname
-javaagent:<jarpath>[=<options>]
load Java programming language agent, see java.lang.instrument
-splash:<imagepath>
show splash screen with specified image
logout

[Process completed]

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the future, this is a spoiler tag:

Blah Blah long content

And it would look like this:

Blah Blah long content

 

As for the pack, it has a couple problems:

  • The bin folder has too much stuff in it. It should only contain the file "modpack.jar".
  • There are a couple item ID conflicts which should be resolved.

The pack works fine for me. Make sure you have the latest build of Java 7 for your OS installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the future, this is a spoiler tag:

Blah Blah long content

And it would look like this:

Blah Blah long content

 

As for the pack, it has a couple problems:

  • The bin folder has too much stuff in it. It should only contain the file "modpack.jar".
  • There are a couple item ID conflicts which should be resolved.

 

The pack works fine for me. Make sure you have the latest build of Java 7 for your OS installed.

 

Ok so the bin has to have literally nothing but modpack.jar. What should I do with the rest?

Also I have a mac and the OS is Snow Leoaprd (10.6.8) I know that I cant get Java 7 for this so is that a problem?

 

EDIT: Put this within the quote :L

Edited by MPresley97

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Gamen4Bros
      The launcher Console said this: 
       
      [B#456] SLF4J: Failed to load class "org.slf4j.impl.StaticLoggerBinder".
      [B#456] SLF4J: Defaulting to no-operation (NOP) logger implementation
      [B#456] SLF4J: See http://www.slf4j.org/codes.html#StaticLoggerBinder for further details.
      [B#456] Starting download of https://www.dropbox.com/s/ic0nnif50zxe7f1/MangoCraft.zip?dl=1, with 3 tries remaining
      [B#456] File version.json not found in C:\Users\djtri\AppData\Roaming\.technic\modpacks\mangocraftpack\bin\modpack.jar
       
      Link to modpack: https://www.dropbox.com/s/ic0nnif50zxe7f1/MangoCraft.zip?dl=1
      modpack name: mangocraftpack
    • By JragonGamer
      My modpack won't launch and crashes when I hit play.
      Here's the log: https://pastebin.com/Xg18gxSg
    • By LordBidoofYT
      Recently I created a modpack called Ultra180+.  I went to go test my modpack and there were no mods. I went to go test it and discovered the mods were in the wrong folder.  I was able to change the folder they were in to the correct one on my computer but I don't no how to make it so nobody else has to move the mods around.
       
    • By TBGS_Destroyer
      So i got Technic and i thought it would be cool yea alot of modpacks and stuff ... so i downloaded pixelmon so i can play with a friend and i clicked play  it loaded then it closed the  launcher and re-opened the launcher saying nothing and i tried this for several modpacks its the same for all of them my java is up tp date 64-bit and i dont know why anything isnt loading??
    • By faithifel
      Hello, I've just downloaded the Technic Launcher and downloaded the Pixelmon Modpack today.

      When I tried to press play it shows the loading bar and loads for a few seconds and then closes the Technic Launcher. After a few seconds it reopens the launcher acts like nothing happened and minecraft doesn't appear at all.
      I uploaded the launcher log file and also have a paste bin just in case https://pastebin.com/E2neKAGU
       
      techniclauncher_2019-08-16.log