Lucieus

Having trouble adding a mod to my mod pack!

Recommended Posts

Hello me and my friends just started a minecraft server with the ultra modded survival. we played on a life in the woods server before this, and we really miss the growthcraft mod, but it does not seem to work, how can i fix this ? i am the one hosting the server so i could rly use some advice how to add this mod, when i load the mod pack it either says that forge mod loader has found a problem with your minecraft installation, or it just crashes at 54%

Share this post


Link to post
Share on other sites


* Run Technic Launcher
* Select Attack of the B-Team modpack
* Click on the Cog icon located on the bottom left of the modpack logo
* Click on "Open Folder"
* Open "crash-reports" folder
* Provide relevant log files

 

That's where you find crashlogs.

 

Put the log on pastebin, and link that here.

Edited by Melfice

Share this post


Link to post
Share on other sites

You appear to have a block ID conflict.

I'm on my phone and about to sleep, but those are fairly easy to fix. Have a quick google. There should be a file called ID-conflicts.txt our something like that in the modpack's folder. It should tell you exactly which blocks are conflicting and give a suggestion which ID range to use.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Marller
      I updated a modpack last night and lost everything. Most of the mods that were in the pack I use all the time and they were removed. I tried to reinstall them, got Needs Newest Forge Update, tried to install that and nothing. I've even uninstalled and reinstalled the modpack several times. When I load the game it just loads the vanilla version. I asked for help in their Discord but there was nothing that they could really do. I've tried a few modpacks and they all load just fine. Is there a away to fix this?
    • By Yamiash101
      Howdy, I'm trying to set up a dumb little modpack for me to screw around with using the technic launcher, mostly so I can still use client-side mods on my main client without having to switch the mod folders constantly. Anyways, as the title suggests, it's opening up in vanilla. I understand this is a relatively common issue, and have spent the last 2 or more hours looking at other members' help requests to little avail. As far as I can tell, everything has been done correctly.

      The modpack is unceremoniously called Dat Survivor Boi, since Survivor was taken and I didn't feel like making something serious, as this was supposed to be a relatively private thing at first. Any help would be appreciated. I suspect it might have something to do with "coremods", but I haven't really screwed around with mods later than 1.7.10 before, so I am very unfamiliar with it. It's never been an issue in my past, and I'm doubtful it is now, but that's the only thing I can tell could be wrong.

      Thank you for reading.
    • By aaronthebigdino
      Type of Bug: In Game Bug: Crashes while trying to load mods
      Problem: Technic Launcher/Forge crashes while loading mods, or loads mods but is unable to create or join a world without crashing.
       
      Modpack: Tekxit 3, Version 1.12.2
      Game Log: http://batman.gyptis.org/zerobin/?d721831b40c2244d#tNvBcsEp8AIcpu3DOnAa0pg6y0cmhivU6EihgKUD9gw=
      Crash Log: http://batman.gyptis.org/zerobin/?7716be1e3120b2fc#DpfgKpZVoxIti+naxx3fa2P2ggxwSMQQDheO/UNHf8w=
       
      Attempts to fix:
      -Upped allocated RAM to Minecraft
      -Changed client from Technic Launcher to Forge, problem persisted
      -Deleting mods and reinstalling
      -Removing all mods to see if it was a problem w/ forge; it was not the problem; forge loaded perfectly fine
       
       
       
      Any help would be appreciated!
    • By DefinitelyNotMLG
      Hey I'm having trouble downloading Linux and I'm not sure what to do,
      I have both jre and jdk 8 installed and updated
      it starts and then stops and doesn't download any files
      I'm just not sure what to do, her are the content of the log file
      also I'm running the latest version of pop_os
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [INFO] Console Mode Activated
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE] java.lang.NoClassDefFoundError: com/sun/awt/AWTUtilities
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE]     at net.technicpack.ui.controls.installation.SplashScreen.<init>(SplashScreen.java:84)
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE]     at net.technicpack.launcher.autoupdate.TechnicRelauncher.buildUpdaterTasks(TechnicRelauncher.java:108)
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE]     at net.technicpack.autoupdate.Relauncher.runAutoUpdater(Relauncher.java:97)
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE]     at net.technicpack.launcher.LauncherMain.main(LauncherMain.java:201)
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE] Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.sun.awt.AWTUtilities
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE]     at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClass(BuiltinClassLoader.java:581)
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE]     at java.base/jdk.internal.loader.ClassLoaders$AppClassLoader.loadClass(ClassLoaders.java:178)
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE]     at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:521)
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE]     ... 4 more
      [B#505] 2020/03/13 21:43:37 [SEVERE] Unhandled Exception in Thread[main,5,main]
      java.lang.NoClassDefFoundError: com/sun/awt/AWTUtilities
          at net.technicpack.ui.controls.installation.SplashScreen.<init>(SplashScreen.java:84)
          at net.technicpack.launcher.autoupdate.TechnicRelauncher.buildUpdaterTasks(TechnicRelauncher.java:108)
          at net.technicpack.autoupdate.Relauncher.runAutoUpdater(Relauncher.java:97)
          at net.technicpack.launcher.LauncherMain.main(LauncherMain.java:201)
      Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.sun.awt.AWTUtilities
          at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClass(BuiltinClassLoader.java:581)
          at java.base/jdk.internal.loader.ClassLoaders$AppClassLoader.loadClass(ClassLoaders.java:178)
          at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:521)
          ... 4 more
       

    • By MeowMere333
      I have been trying to play mod packs through the Technic launcher, but whenever I download and play a pack, it opens up Minecraft in the very bottom right of my screen. When the game loads into the title screen, when I fullscreen there is no buttons or words. Also, whenever I enter a world and I try to put it into fullscreen, the screen bugs out and starts going crazy. (almost like if the camera starts spinning in a circle). I have tried looking for fixes but it seems as no one else has this problem. I am in desperate need for help, as I get little to no FPS when not in fullscreen. (Yes, this happens in all the mod packs I've checked so far.)
      Video: https://www.youtube.com/watch?v=IwnCAxhpfB4