Jump to content
Zlepper

Modpack Helper | Pack modpacks | Check permissions | Upload to web | Update Solder Automatically

Recommended Posts

For the sqlinfo, is it possible to use a sqlite database? Or is it only for mysql?

Right now it only works if solder is running on a mysql database.

 

 

 You might want to change the first start promt https://imgur.com/WWJIsxG

I'm not sure what you mean by changing it.

nvm i'm a derp when i'm writing things, fixing it now XD

 

 

Another thing Is could you make it so if I wanted to say use 0.6 of solder due to reasons, I could use this to upload everything to solder

Right now i'm checking if you are actually connecting to a proper solder database, but some structures changed, so my detection changed a bit. But I will change it so it ignores the little difference between the two.

The latest version can work with both 0.6 and 0.7.x of solder now.

Edited by Zlepper

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting the same error mine_my_own_bizz has/had.

 

Ok... I hadn't uploaded any of it to solder yet, I was just using it to help with all the file structure madness, I have all the mods still so no worries. Just wish I had saved the folder that had them all ready to upload to Solder lol. It's life though. I have only recently gotten Solder up and running after almost 400 years of struggling with it for some reason (shared hosting woes.)


Here is a link to the folder I ran it on. Bare in mind that this worked on the exact same folder last night, short of having to name a few files and it skipped the mods that run unarchived of course, ie... Millenaire.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/93032141/mods.zip

 

I'm guessing it's caused by mods you haven't yet taken into account for, so the program doesn't know what to do when it sees them. It says it's "currently doing" BiblioCraft[v1.5.5].zip when it happens. I'll drop a link here so you can see the whole list of mods I have. I'm looking forward to using this successfully very soon! I haven't been able to update my modpack for probably over a month because I added a few more mods and it just stopped downloading from dropbox correctly. That's the only thing I changed about it, though, is mods. I don't think it's Item ID conflicts because I can play it just fine on my personal version, but trying to update it through Technic Launcher no longer works. I added GalactiCraft and some of its extra mods, and that's it, I think. I use IDfixminus to automatically fix most ID conflicts, and it apparently worked on GalactiCraft for my personal version, but despite working for so many other mods on the update through the launcher method, it might not be working for GalactiCraft. It doesn't make sense, so again, I'm really hoping you can help me soon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting the same error mine_my_own_bizz has/had.

 

 

I'm guessing it's caused by mods you haven't yet taken into account for, so the program doesn't know what to do when it sees them. It says it's "currently doing" BiblioCraft[v1.5.5].zip when it happens. I'll drop a link here so you can see the whole list of mods I have. I'm looking forward to using this successfully very soon! I haven't been able to update my modpack for probably over a month because I added a few more mods and it just stopped downloading from dropbox correctly. That's the only thing I changed about it, though, is mods. I don't think it's Item ID conflicts because I can play it just fine on my personal version, but trying to update it through Technic Launcher no longer works. I added GalactiCraft and some of its extra mods, and that's it, I think. I use IDfixminus to automatically fix most ID conflicts, and it apparently worked on GalactiCraft for my personal version, but despite working for so many other mods on the update through the launcher method, it might not be working for GalactiCraft. It doesn't make sense, so again, I'm really hoping you can help me soon!

I could swear I had solved that issue shortly after he reported it.

But i'll take a look at the old version of bibliocraft to see if I can find any issues with it.

Also Ids is not something I have anything to do with, I'm just purely interacting with the mod files.

 

EDIT: just tested again, everything is packed correctly, so without a log there is nothing I can do to fix an issue I can't find.

To get a log start the program from cmd like "solderhelper.exe > log.txt". Of cause you need to navigate to wherever SolderHelper is installed.

Edited by Zlepper

Share this post


Link to post
Share on other sites

I could swear I had solved that issue shortly after he reported it.

But i'll take a look at the old version of bibliocraft to see if I can find any issues with it.

Also Ids is not something I have anything to do with, I'm just purely interacting with the mod files.

 

EDIT: just tested again, everything is packed correctly, so without a log there is nothing I can do to fix an issue I can't find.

To get a log start the program from cmd like "solderhelper.exe > log.txt". Of cause you need to navigate to wherever SolderHelper is installed.

It still crashes with bibliocraft and I think I have found why. This is the message it throws http://pastebin.com/JY5vZy40

 

I think the reason that it crashes (or the only difference between two mods) is the mod's mcmod.info file. Bibliocraft's mcmod file is this and another mod (ArmorStatusHud) is this do you see the difference between the two files? That's why I think its crashing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right now it only works if solder is running on a mysql database.

 

 

I'm not sure what you mean by changing it.

nvm i'm a derp when i'm writing things, fixing it now XD

 

 

Right now i'm checking if you are actually connecting to a proper solder database, but some structures changed, so my detection changed a bit. But I will change it so it ignores the little difference between the two.

The latest version can work with both 0.6 and 0.7.x of solder now.

So now that I have updated to the most recent version of solder(at the time of this post) I can't use the solder database option cause mysql keeps timing out no matter what database is put in there. I can't use auto-upload to ftp, everything in there goes to Invailhost. As far as the second one goes, I don't use/want ftp on my server, so I am using a ftp to sftp feature of my client. heres the domain I am using for mysql vps.thedoctorslife.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

It still crashes with bibliocraft and I think I have found why. This is the message it throws http://pastebin.com/JY5vZy40

 

I think the reason that it crashes (or the only difference between two mods) is the mod's mcmod.info file. Bibliocraft's mcmod file is this and another mod (ArmorStatusHud) is this do you see the difference between the two files? That's why I think its crashing.

The two differences are accounted for, and I am completely unable to reproduce the crash you are experiencing.

Try sending your bibliocraft file to me, then I might be able to figure out something.

 

So now that I have updated to the most recent version of solder(at the time of this post) I can't use the solder database option cause mysql keeps timing out no matter what database is put in there. I can't use auto-upload to ftp, everything in there goes to Invailhost. As far as the second one goes, I don't use/want ftp on my server, so I am using a ftp to sftp feature of my client. heres the domain I am using for mysql vps.thedoctorslife.com

That didn't make any resonable sense to me. But for you ftp thing you have to add the protocol infront of the ftp url, like this:

ftp://zlepper.dk

And to use mysql you don't need to have any uploading done by SolderHelper, it's just there for automating purposes.

Also for your timeouts: Are you sure that you have opened to needed ports to connect to the mysql database from the outside of your network? That is usually what causes a timeout.

Edited by Zlepper

Share this post


Link to post
Share on other sites

The two differences are accounted for, and I am completely unable to reproduce the crash you are experiencing.

Try sending your bibliocraft file to me, then I might be able to figure out something.

 

That didn't make any resonable sense to me. But for you ftp thing you have to add the protocol infront of the ftp url, like this:

ftp://zlepper.dk

And to use mysql you don't need to have any uploading done by SolderHelper, it's just there for automating purposes.

Also for your timeouts: Are you sure that you have opened to needed ports to connect to the mysql database from the outside of your network? That is usually what causes a timeout.

Here's the biblicoraft file I'm using: https://dl.dropboxusercontent.com/u/121954827/BiblioCraft%5Bv1.9.0%5D%5BMC1.7.10%5D.jar

Swapping the mcmod for biblocraft with another doesn't crash but instead causes an invalid mcmod.info error where you put the name and version in manually

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's the biblicoraft file I'm using: https://dl.dropboxusercontent.com/u/121954827/BiblioCraft%5Bv1.9.0%5D%5BMC1.7.10%5D.jar

Swapping the mcmod for biblocraft with another doesn't crash but instead causes an invalid mcmod.info error where you put the name and version in manually

Everything works fine for me, so I have no idea what could be causing the crash.

Out of curiosity is it the only file you have issues with?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everything works fine for me, so I have no idea what could be causing the crash.

Out of curiosity is it the only file you have issues with?

I remember there being some others but don't remember them. Also, what OS are you using? It may be an OS issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I remember there being some others but don't remember them. Also, what OS are you using? It may be an OS issue.

I tested with both Windows 8 and Linux mint 17.1, so i'm pretty sure it's not that.

Edited by Zlepper

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have no idea why its doing this either. It seems like it would work correctly. Did the thrown message help you in any way?

Sorry no, since there is no other info than a function.

And it seems my own errorhandler isn't working, otherwise an errorlog should have been on the desktop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry no, since there is no other info than a function.

And it seems my own errorhandler isn't working, otherwise an errorlog should have been on the desktop.

I presume you have no idea what's wrong and why its not working. I vaguely remember it working fine (once).

 

EDIT: Are you SURE you can't reporduce the bug? I've been able to reproduce it on my desktop (8.1) and a VM running on that (10) and my laptop (7)

I *think* I have found a way to reporduce the bug. Run the application, then, without changing anything, run it again. That is what I found produces the issue

Edited by mrkirby173

Share this post


Link to post
Share on other sites

I presume you have no idea what's wrong and why its not working. I vaguely remember it working fine (once).

 

EDIT: Are you SURE you can't reporduce the bug? I've been able to reproduce it on my desktop (8.1) and a VM running on that (10) and my laptop (7)

I *think* I have found a way to reporduce the bug. Run the application, then, without changing anything, run it again. That is what I found produces the issue

Trust me, I do know "what" type of issue it is, and what could be causing it, but the mentioned function is pretty long, and the error log doesn't tell me anything other than a value hasn't been set. Considering that function moves around about 20 values it's pretty hard to figure out the issue without the line number.

But I managed to fix the issue now after some intense debugging.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trust me, I do know "what" type of issue it is, and what could be causing it, but the mentioned function is pretty long, and the error log doesn't tell me anything other than a value hasn't been set. Considering that function moves around about 20 values it's pretty hard to figure out the issue without the line number.

But I managed to fix the issue now after some intense debugging.

Kew thanks. It appears to be working now :D

 

I don't know what I did but now its not packing any of my mods. Only the configs, forge, and scripts :(

Edited by mrkirby173

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kew thanks. It appears to be working now :D

I don't know what I did but now its not packing any of my mods. Only the configs, forge, and scripts :(

That is intended when making solder packs. SolderHelper will remember what mods it has packed before, and wont pack then again. This is done to minimize the data usage when uploading packs, and to avoid having to get a new md5 value for solder.

If you want it to pack the mods again just click "reset database".

This also only happens for solder packing, so if you are making a giant zip, then everything will still get packed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have updated and the table feature isn't in it.

Which table feature?

 

Edit: that feature. i'll look at it

Edit2: Try now.

Edited by Zlepper

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems that people have not discovered this due to my horrible documentation(or complete lack thereof), and even worse naming of buttons.

 

If you want SolderHelper to pack mods that it has already packed, just select "reset database". Everything about the mods will still be known, so you won't have to reenter everything.

And don't worry, it's only local where it changes a value in the the database to 0 instead of 1, so no harm will come to your actual solder database.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What if I made a mistake in the version stuff for a mod and need to re-enter it? As of your previous post, it says that it remembers that kind of stuff

Whoopsi..

Check the latest version I added an option to edit data.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Zilacon
      Website: http://apocgaming.org | Server IP: AS.APOCGAMING.ORG | Discord: https://discord.gg/uctbDQb
      Technic Modpack Link: https://www.technicpack.net/modpack/agrarian-skies.1540828
      You can also join our AS 4.1.0 server using Curse, Technic, or ATL.
      For more information on our servers, network, status, wiki's, launchers, pack pages, and more checkout our server page here:
      http://apocgaming.org/servers
      AGN is a community of gamers for minecraft and other online games founded in 1999 for gaming and setup in 2010 for minecraft servers.
      We host independently from Zilacon's own privately hosted dedicated servers.
      (Bungeecord, Vanilla, & Tekkit Classic are on a paid host. All others are hosted by Zilacon)
      I pride myself in hosting and managing high performance servers with virtually zero down time. All of our servers have deadlock, lag, and crash detection.
      Automated restart scripts, entity clearing/merging, spawn limits, timing adjustments, etc. To make the server run as smooth as possible.
      Our servers normally maintain 19-20 TPS no matter what. If you experience any type of lag with a good ping to the network, please contact us so we can look into it.
      Me and my staff team are available almost 24/7 on our discord server.
      On APOC we have many gameplay styles for you to choose from, along with over a dozen modpacks and servers to play on.
      All of our servers (excluding skyblock modpacks) have all of the features below.
      Server Features:
      Always Online: Dedicated, optimized, built for performance servers since 2010. Our servers are fully automated with almost zero need for human intervention to remain online and running smooth. Multiworld: We have worlds for PVP and PVE. These worlds are Survival (PVE/GriefPrevention Protection), Factions (PVP/Factions Protection), and Towny (PVP/Towny Protection). PVP worlds allow griefing and raiding by following the rules within the factions and towny plugins for war. Survival is PVE only and uses GriefPrevention for its protections. Custom Economy (APOC-Payday): Our economy is like no other, with one giant plugin (APOC-Payday) this plugin offers rewards for over 30 gameplay activities from killing mobs/players to crafting items. It also rewards you for voting with keys/kits to redeem for items and economy/exp/claimblocks. Our plugin also handles sign shops, player plots, automatic ranking, online/login rewards, and much more. Admin & Player Shops: We provide basic vanilla items in the spawn tower for admin shops. And we leave the modded side for players to buy a plot in spawn, create a shop, and select their items and prices for their shop. We encourage a competitive player market on APOC. Our admin shops will not interfere with selling modded items. Custom /help Commands: We have a custom menu of /help commands that explain everything on apoc. How to use our economy, claim systems, worlds, voting, shops, teleportation and homes, and much more. If these help commands cannot answer your questions, staff are available on the servers or on discord. MCMMO & APOC-RPG: All of our servers come equipped with MCMMO and APOC-RPG which adds skills, bonus drops for actions, custom enchanted item drops from mobs, and randomly placed chests or structures with loot inside in the worlds. Bungeecord: Our custom bungeecord server allows clients of any version to connect to our network & servers. Once connected to the server of your choice, you can communicate with everyone from every server, and see everyone who is online in the tab list from all servers. Looking for Staff:
      We are seeking active staff members for all servers on apoc. If you are interested in any position please apply on the links below. We are looking for java developers and server staff. Apply for Chat Mod: http://apocgaming.org/cmodapp Apply for Developer: http://apocgaming.org/devapp Voting & Reviewing Rewards:
      Voting for our network on one of the 36 vote sites listed on our /vote command in game or on our site at http://apocgaming.org/vote will give you 1 Common Key and 1 VoteKey. Common keys are one of 4 types of item reward keys issued on the servers. These keys can be earned by voting, being online, or logging in daily. When redeemed they will give you one item out of a long list of possible rewards. The higher grade the key is the better the rewards. Redeeming keys like Common have a chance to upgrade to Uncommon, and Uncommon to Rare, etc. Vote Keys are issued only for voting for sites, they give 1 EXP Level, $100 Economy, and 10 Claimblocks. We also reward for reviewing our network/servers on vote sites and forums like this (technic). If you enjoy our servers, please write us a review by replying to this topic for $2500 Economy and 3 Rare keys as a reward. If you got any suggestions or ideas for improvement, we are open to change. Just let us know!
    • By Ghostxz_
      Quando eu tento abrir algum modpack , ele sempre volta pra tela do launcher e aparece isso :                                                                                                                                                                                                           [B#510] SLF4J: Failed to load class "org.slf4j.impl.StaticLoggerBinder".
                [B#510] SLF4J: Defaulting to no-operation (NOP) logger implementation
                [B#510] SLF4J: See http://www.slf4j.org/codes.html#StaticLoggerBinder for further details.
       
      Algm me ajuda pfv
    • By Upikia123
      I really need some help please, it's making like 2 days I'm trying to figure out what's wrong with technic launcher, because everytime I click on play to launch a modpack, it's just closing the technic launcher sreen, load a littlebit and then it just pop-up the technic launcher screen again, I know that Java is not the problem because I tried the 8u25, the 8 251 and the 8 191 version and they all did the same error again and again. I was thinking that my graphic card driver was the problem, but I just updated it to the last version and it did the same. I also did every Windows Update and it did the same again... I would be glad to find a solution.. 
      Here are the last crash report (log) I had:crash-2020-04-19_20.41.04-client.txt
    • By Mikewood
      I was used to play modpacks on the technic launcher. But today i can't start the modpack.
      When i click on the play button, it closes the window like the modpack is normally loading. But after maybe 10 seconds it open the technic launcher window again.  Here is my crash report. I don't know why is it not working. Can anyone help or know the possible fixes ? 
       
      crash-2020-04-17_13.07.04-client.txt
    • By KingVolts
      so guys i was doing a cool modpack to play with the boys but it doesn't open it ,it just pops the minecraft 1.12.2 vanilla screen 
      i did exactly as the tutorials said over and over and nothing changes 
      can someone help??
       
      modpack below
      https://www.technicpack.net/modpack/uskorno-brazzers.1640370
      obs(dont mind name or ricardo at icon) kkkkkk
×
×
  • Create New...