docdraco

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

About docdraco

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hello everyone, I have a serious problem with a Hamachi server which a friend set up for Tekkit Legends. In the beginning, before we made substantial progress, the game ran smoothly with little to no ping lag present. This was about a month ago when the server was first set up. Roughly two weeks later I started noticing more ping lag which didn't make the game too unplayable - I was still able to carry out important functions like mining, and putting loot into chests. A few days ago, the ping lag reached the point where the game was completely unplayable. When I opened a chest, or used a crafting table, the action would register a minute later. I tried adjusting some settings in the firewall, specifically to ensure that the firewall is allowing both the Hamachi client and my friend's Tekkit server all to no avail. Before then I tried a simple reboot, my friend restarted his router and computer, and I've even tried updating my Hamachi and still no luck. When I ran the server, my friend started experiencing the same exact problem as I did - atrociously high ping lag. However, it seemed to settle itself about a minute into the session and came back with a vengeance 10 minutes later. I too experienced the same thing while my friend was running the server, but only once and that was two days ago. It appears to be random - the ping would rise to upwards of 140-300ms then rarely would it settle back to reasonable levels, but I found that this only lasted for an hour when it happened to me. As it stands, we can't play on this server anymore, and I hope someone can point out what exactly is causing this. My system specs: CPU: Intel Core i5 6600k @ 4.5Ghz Motherboard: Asus Maximus VIII Hero Graphics Card: MSI GTX 970 Gaming 4G 3.5GB OS: Windows 10 64-bit RAM: Mushkin Blackline 16GB Wireless: Netgear G54 802.11 b/g My friend's specs: CPU: Intel Core i7 6700 @ 3.4Ghz Motherboard: Unknown Graphics Card: Nvidia GeForce GTX 750 Ti 2GB OS: Windows 10 64-bit RAM: Unknown 16GB Wireless: 802.11ac + Bluetooth 4.2 My friend is using a pre-built system which is why I was vague on the motherboard and memory.