youeatp00

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

About youeatp00

  • Rank
    Member
  • Birthday 12/27/1993
  1. No I do not sir.

  2. If you have port forwarded and the server is not connected directly to the internet, you can find an option in server properties (use notepad to edit) that lets you put in your ip and port to bind to.
  3. Mcborg, I don't fully understand what ur trying to say... however I'm assuming ur talking about splitting up the processors and ram into their own vm and having each host different parts of the chunks? I know of servers doing this between several server but I don't think that will be a very effective way to solve my case as the server I'm making is for me and my friends and we don't build out too far from each other so that would leave the other vms idleing. Its just once we do start building we tend to build a lot in the same area which taxes the single chunk which is why I need more of a real multi threaded solution rather than one with vms.
  4. on the thread that I found that coded part, it states that if running the server on JDK, the code will automatically be optimized and split processes into thread where it can. I found this hard to believe cause I've done some basic programming in Java and C++ and never heard of such thing. Main reason why I asked. As for the tickthreading mod, do you know if it is working on the current tekkit and the mods that comes with it? If you don't I'll give this a go later on tonight and report back.
  5. I'm not completely new to hosting servers and what not, but I have noticed a few things that I could improve on which is why I'm posting this here. I've hosted a few servers before for my friends and myself to play on but the limiting factor always tends to be the cpu or the memory and in some cases both when nukes are used lol. Anyways I'm currently thinking about purchasing a server that will have x2 xeon l5420 with 16gb of ddr2 ram or x2 xeon 5320 with 24gb of ddr2 ram. My question is, is it possible to make it so that tekkit( the newest updated version) use all 8 cores without any parallel problems due to multi-core use? If so could someone guide me in the right direction as to how to set this up? If not, is it still worth getting one of those two servers? I found them for only around 200-260. Edit: After hours of googling I think I may have found an answer to my own question but I as of right now I don't have time to actually test it yet but according to something I found I can just edit the launch.bat adding in -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=7 -XX:+AggressiveOpts -Xms1G -Xmx8G can someone confirm this for me if they have time? Otherwise I'll try and confirm it later on tonight myself and i'll post back here if it does work.
  6. Nice to know the bug has been found and is in the process of being fixed now. Thanks guys.
  7. This is really weird. I've actually tried loading it again with the galacticmod added back in and its totally fine now. I have not changed anything other than that.
  8. Since Gr8Wolff is still experiencing the issue I guess I better test some other case scenarios just to be sure.
  9. Yea I can do that for you. Here you are. http://www.mediafire.com/view/?8n83bvhaadawcrh
  10. @CanVox I just tried removing the galacticmod and after doing so my connection is how it used to be with Tekkit Classic and Tekkit Lite. My only hope is that if it is really the cause of the issue that it is due to inefficient coding that can easily be fixed. If it isn't though then its likely Tekkit 1.5.1 will only be reserved for people with a outstanding internet connection. http://www.mediafire.com/view/?bq9ya4ax201a500
  11. Since this is a much more appropriate place than the last topic forum I created, I'll post my stuff here. http://www.mediafire.com/view/?b33toc615pfr9gp I also took a log for the second picture. Although from what I see I don't see any major problems in the log output but this could just be me and my noobishness. Also forgot to mention this is after I updated the jdk and normal java file to 7_21 from what CanVox suggested in my other thread. This also includes the 2 friends that tried to get on. One was on a Mac(Obelmont) and the other was on Windows(Paradox_cpu) Log ---- Minecraft Profiler Results ---- // Now with extra numbers Time span: 356010 ms Tick span: 7120 ticks // This is approximately 20.00 ticks per second. It should be 20 ticks per second --- BEGIN PROFILE DUMP --- [00] levels - 98.47%/98.47% [01] world - 99.79%/98.27% [02] tick - 99.01%/97.30% [03] tickTiles - 35.31%/34.36% [04] tickChunk - 82.56%/28.37% [05] recheckGaps - 99.63%/28.26% [06] unspecified - 72.27%/20.42% [06] getBrightness - 26.05%/7.36% [06] checkedPosition < toCheckCount - 1.69%/0.48% [05] unspecified - 0.37%/0.10% [04] unspecified - 7.41%/2.55% [04] tickTiles - 6.55%/2.25% [05] unspecified - 98.02%/2.21% [05] checkLight - 1.98%/0.04% [06] unspecified - 62.33%/0.03% [06] getBrightness - 36.70%/0.02% [06] checkedPosition < toCheckCount - 0.97%/0.00% [04] moodSound - 1.39%/0.48% [04] getChunk - 0.74%/0.25% [04] iceandsnow - 0.48%/0.16% [04] buildList - 0.40%/0.14% [04] playerCheckLight - 0.20%/0.07% [05] unspecified - 79.09%/0.05% [05] getBrightness - 20.34%/0.01% [05] checkedPosition < toCheckCount - 0.58%/0.00% [04] thunder - 0.17%/0.06% [04] checkLight - 0.10%/0.03% [03] tickPending - 30.92%/30.09% [04] ticking - 96.11%/28.92% [05] checkLight - 58.07%/16.79% [06] unspecified - 59.97%/10.07% [06] getBrightness - 38.56%/6.47% [06] checkedPosition < toCheckCount - 1.47%/0.25% [05] unspecified - 41.93%/12.13% [04] cleaning - 3.67%/1.10% [04] unspecified - 0.22%/0.07% [03] entities - 29.46%/28.67% [04] regular - 99.70%/28.58% [05] tick - 97.14%/27.76% [06] ai - 32.11%/8.91% [07] newAi - 92.85%/8.28% [08] goalSelector - 34.28%/2.84% [09] unspecified - 72.23%/2.05% [09] goalStart - 14.01%/0.40% [10] EntityAIWander - 56.26%/0.22% [11] pathfind - 99.42%/0.22% [11] unspecified - 0.58%/0.00% [10] unspecified - 32.27%/0.13% [10] EntityAIFleeSun - 6.46%/0.03% [11] pathfind - 99.12%/0.03% [11] unspecified - 0.88%/0.00% [10] EntityAILookIdle - 4.73%/0.02% [10] EntityAISwimming - 0.18%/0.00% [10] EntityAIEatGrass - 0.08%/0.00% [10] EntityAIRestrictSun - 0.02%/0.00% [09] canUse - 11.17%/0.32% [09] goalTick - 2.10%/0.06% [10] unspecified - 99.76%/0.06% [10] checkLight - 0.24%/0.00% [11] unspecified - 71.64%/0.00% [11] getBrightness - 28.36%/0.00% [11] checkedPosition < toCheckCount - 0.00%/0.00% [09] canContinue - 0.49%/0.01% [08] unspecified - 27.88%/2.31% [08] controls - 15.99%/1.32% [09] unspecified - 66.79%/0.88% [09] look - 26.87%/0.36% [09] move - 4.35%/0.06% [09] jump - 2.00%/0.03% [08] targetSelector - 15.56%/1.29% [09] unspecified - 92.03%/1.19% [09] goalTick - 3.00%/0.04% [09] goalStart - 2.82%/0.04% [09] canUse - 2.14%/0.03% [08] checkDespawn - 2.77%/0.23% [08] mob tick - 1.35%/0.11% [08] sensing - 1.20%/0.10% [08] navigation - 0.96%/0.08% [07] unspecified - 4.34%/0.39% [07] oldAi - 2.80%/0.25% [08] unspecified - 51.58%/0.13% [08] stroll - 28.47%/0.07% [09] pathfind - 95.21%/0.07% [09] unspecified - 4.79%/0.00% [08] ai - 16.40%/0.04% [08] followpath - 3.55%/0.01% [06] unspecified - 27.15%/7.54% [06] travel - 21.48%/5.96% [07] move - 42.67%/2.54% [07] rest - 29.03%/1.73% [07] unspecified - 28.30%/1.69% [06] entityBaseTick - 8.70%/2.41% [07] unspecified - 96.81%/2.34% [07] portal - 3.19%/0.08% [06] mobBaseTick - 6.06%/1.68% [06] push - 1.46%/0.41% [06] move - 0.89%/0.25% [06] headTurn - 0.69%/0.19% [06] rest - 0.41%/0.11% [06] chunkCheck - 0.40%/0.11% [06] looting - 0.31%/0.09% [06] rangeChecks - 0.15%/0.04% [06] jump - 0.14%/0.04% [06] portal - 0.04%/0.01% [06] checkLight - 0.00%/0.00% [07] unspecified - 50.40%/0.00% [07] getBrightness - 49.60%/0.00% [07] checkedPosition < toCheckCount - 0.00%/0.00% [05] unspecified - 2.71%/0.77% [05] remove - 0.15%/0.04% [04] tileEntities - 0.16%/0.05% [04] remove - 0.07%/0.02% [04] unspecified - 0.06%/0.02% [04] pendingTileEntities - 0.00%/0.00% [04] global - 0.00%/0.00% [03] unspecified - 2.76%/2.68% [03] mobSpawner - 0.70%/0.68% [03] chunkMap - 0.57%/0.56% [03] chunkSource - 0.17%/0.17% [03] portalForcer - 0.06%/0.05% [03] village - 0.04%/0.04% [02] tracker - 0.89%/0.88% [02] unspecified - 0.07%/0.07% [02] pools - 0.02%/0.02% [02] timeSync - 0.00%/0.00% [01] unspecified - 0.21%/0.21% [00] connection - 0.96%/0.96% [01] packetflow - 61.95%/0.60% [02] unspecified - 69.48%/0.41% [02] travel - 12.63%/0.08% [03] move - 38.41%/0.03% [03] unspecified - 35.48%/0.03% [03] rest - 26.12%/0.02% [02] entityBaseTick - 5.88%/0.04% [03] unspecified - 88.20%/0.03% [03] portal - 11.80%/0.00% [02] mobBaseTick - 3.65%/0.02% [02] move - 2.43%/0.01% [02] ai - 2.12%/0.01% [03] unspecified - 54.19%/0.01% [03] oldAi - 45.81%/0.01% [02] rest - 1.98%/0.01% [02] push - 0.79%/0.00% [02] headTurn - 0.43%/0.00% [02] looting - 0.41%/0.00% [02] rangeChecks - 0.08%/0.00% [02] jump - 0.07%/0.00% [02] checkedPosition < toCheckCount - 0.03%/0.00% [02] getBrightness - 0.00%/0.00% [02] checkLight - 0.00%/0.00% [03] unspecified - 61.22%/0.00% [03] getBrightness - 38.78%/0.00% [03] checkedPosition < toCheckCount - 0.00%/0.00% [01] unspecified - 37.14%/0.36% [01] keepAlive - 0.74%/0.01% [01] playerTick - 0.17%/0.00% [00] save - 0.44%/0.44% [00] unspecified - 0.06%/0.06% [00] tallying - 0.02%/0.02% [00] dim_unloading - 0.01%/0.01% [00] snooper - 0.01%/0.01% [00] players - 0.01%/0.01% [00] tickables - 0.00%/0.00% --- END PROFILE DUMP ---
  12. Oh if that is the case I'll move all of my info over to your bug page if you don't mind ONeill87.
  13. @ Plowmanplow, I totally understand what you mean but I would only expect that when there is stuff built. I tried it myself earlier this morning with tekkit lite again and a buddy and I was only pushing 80Kbits with us just running around. Then hopped back onto 1.5.1 tekkit and went way over 1megabit just doing the same exact thing. The second test I actually did it on my gaming machine with these specs if it matters. i7 3770k(stock @ 3.5Ghz) 64gb samsung 830 sdd 16gb ddr3 1333mhz 7870 2gb clocked at 1.1ghz @Teraku, I'll give that a go, thanks for the suggestion. edit: So I did what you suggested and this was the result(practically the same thing)
  14. I'm pretty sure this shouldn't be normal as when I used Tekkit lite and Tekkit classic it never really got above 80kB/s with five people on the server. Since this is the case, anymore than one person will start lagging everyone else on the server which defeats the purpose of even running it. Running this server on a Ubuntu machine that is dedicated to just running the server so nothing else is running besides it. Is anyone else experiencing this or am I the only one? full server specs with internet specs q6600 2.4ghz 4gb ddr2 ecc ram integrated graphics 120gb laptop hard drive. 6megabit download 1.5megabit upload.(att) edit: Forgot to mention that there is close to nothing built. We just started up the server in hopes of getting some close friends to play together again starting from scratch.
  15. I modded Jivaii's a bit to make it mark 1 EB. There is still tons of excess cooling and I'll probably work with it to get more eu produced. Otherwise its also cheaper if I'm not mistaken. Will test it out tomorrow. Mk - 1 - EB