• 0
Sign in to follow this  
tabbek

Server crash on Ubuntu tekkit 2.1 (resolved)

Question

Launcher/pack Version:

Tekkit 2.1 server on Ubuntu 11.10.

Operating System:

~/TEST$ uname -a

Linux mcbuntu1110 3.0.0-12-server #20-Ubuntu SMP Fri Oct 7 16:36:30 UTC 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Version of Java:

~/TEST$ java -version

java version "1.7.0_02"

Java SE Runtime Environment (build 1.7.0_02-b13)

Java HotSpot 64-Bit Server VM (build 22.0-b10, mixed mode)

Description of Problem:

Attempting to run the server from a clean directory in Ubuntu 11.10 results in a crash.

Error Messages:

Appears to be an issue with power converters.

2012-03-06 20:34:35 [FINE] Failed to load mod from "mod_PowerConverters.class"

2012-03-06 20:34:35 [FINER] THROW

java.lang.NoClassDefFoundError: buildcraft/energy/BlockEngine

Link to pastebin of log

server.log

http://pastebin.com/TSDsPy2c

ModLoader.txt

http://pastebin.com/LrtMLgRG

Any additional details, just ask.

Edit : appended (resolved) to subject. Issue resolved in 2.1.1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Re: Server crash on Ubuntu tekkit 2.1

If you don't mind disabling Power Converters, go to /config and open ModLoader.cfg. Look for the line "mod_PowerConverters=on" and replace on with off.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Re: Server crash on Ubuntu tekkit 2.1

Check out this link http://forums.technicpack.net/index.php/topic,2858.0.html

The problem is with how linux handles case sensitive files compared to windows. Basically, modloader is loading the mods out of order, causing the problem with a mod that requires buildcraft loading out of order. They have a suggestion in there to fix it. Good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Re: Server crash on Ubuntu tekkit 2.1

Tried the suggestion from the link Crath suggested.

Quick synopsis of the thread : Make all the mods have consistent first letter capitalization.

After doing so --

:~/TEST/mods$ ls -ln

total 2488

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 52489 Mar 3 23:08 Additionalpipes-32.3-bukkit-b1.1R4-r1.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 29679 Mar 3 17:01 AdvancedMachines_3.6_bukkit.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 278030 Mar 3 22:12 Buildcraft-2.2.12-b1.1R3.zip

drwxrwxr-x 8 1000 1000 4096 Mar 6 19:34 ComputerCraft

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 15221 Mar 3 23:09 CraftingtableII-1.6.2-bukkit1938.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 7763 Mar 3 22:12 Door Fix Mod V2.1-R1.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 419171 Mar 4 00:48 EE2ServerV1.38-bukkit-cb1938.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 21099 Mar 3 22:13 EnderChest_1.0.1_Bukkit1.1-R4.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 311483 Mar 3 22:13 Forestry-1.2.6.6-b1.1R4.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 464632 Mar 3 22:39 Industrialcraft2-1.71-cb1.1R4-r4.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 34992 Mar 5 00:11 Mod_compactsolars-server-1.2-bukkit-cb1938.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 28716 Mar 3 22:39 PowerConverters-1.3.1_01-cb1.1R4-r1.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 414320 Mar 3 23:10 Railcraft-3.4.2-cb1.1rb3-rel1.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 326727 Mar 3 22:39 Redpower-all-2.0p4d-b1.1R3.zip

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 93837 Mar 3 22:24 Weaponmod_bukkit.zip

drwxrwxr-x 2 1000 1000 4096 Mar 6 19:34 weaponmod

-rw-rw-r-- 1 1000 1000 10974 Mar 3 23:09 zChargingBench-1.71-1-IC2-1.71.zip

Note, I left zChargingBench as is, since it seems like the intent was to have this load last anyway.

When starting up the server now, progress, but a familiar old problem.

2012-03-07 10:56:09 [FINER] THROW

java.lang.IllegalArgumentException: Slot 241 is already occupied by [email protected] when adding [email protected]

Same thing that happened to me previously:

http://forums.technicpack.net/index.php/topic,1937.0.html

Found file as downloaded, with ender chests using 178. When deployed, 241. Set the value back to 178.

All considering, just noticed 2.1.1 is out, so no point. Jumping on the latest version.

Edit: Checked anyway, server runs, client can connect after fixing the ender chest block id that seems to like to switch.

Edit #2 : Tekkit 2.1.1 dropped into place nicely and started up without incident.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this