Jump to content

FATAL ERROR PLEASE HELP.


PotatoManX
 Share

Recommended Posts

I downloaded Technic Launcher, and it worked fine for a few hours but then once i clicked on the shortcut, it freezed my whole computer. I cant even play minecraft anymore without this happening. Technic Launcher basically destroyed my Minecraft. I could really use some help.

Link to comment
Share on other sites

try clearing the temp files and Java temp files off of your computer

I just tried that with no luck. Also, whenever i click on minecraft or techniclauncher, they come up as javaw.exe in task manager, when i click on either of them, it takes up a big chunk of my CPU, freezes my system for a minute or two, then just stops. The process keeps going though. After that they still don't launch.

Link to comment
Share on other sites

I just tried that with no luck. Also, whenever i click on minecraft or techniclauncher, they come up as javaw.exe in task manager, when i click on either of them, it takes up a big chunk of my CPU, freezes my system for a minute or two, then just stops. The process keeps going though. After that they still don't launch.

In re-reading this, it appears you're saying that even Vanilla Minecraft is now crashing your system. Is that true? Somehow I missed that detail before. To the best of my knowledge, the Technic Launcher doesn't change Vanilla Minecraft files so it would seem it's a Java issue as opposed to a TechnicLauncher issue. (Of course, there are others out there that know the finer points better than I -- what say you?)

I know you've installed/reinstalled Java so forgive a potentially stupid question, but have you tried a *complete* wipe followed by a reinstall?

(complete uninstall: http://www.java.com/en/download/uninstall.jsp)

(manual install: http://www.java.com/en/download/help/windows_manual_download.xml)

Some other things to try:

(1) update your video drivers (you don't happen to have an AMD Radeon graphics card, do you? It's had similar problems)

(2) do you have any log files in "/Users/<username>/AppData/Roaming/.technic/logs" ? They might shed some light on things.

(3) try running either/both in compatibility mode for Vista or even XP

(4) have you, by chance, disabled the Java Update Scheduler? I saw one person who indicated enabling it solved their issues (seems a long-shot to me, but...)

Link to comment
Share on other sites

Yeah none of that stuff really worked, but thank you very much. I found the logs, i don't know if any of this is important but here goes:

2013/06/30 14:44:19 [iNFO] ------------------------------------------

2013/06/30 14:44:19 [iNFO] Technic Launcher is starting....

2013/06/30 14:44:19 [iNFO] Launcher Build: 253

2013/06/30 14:44:19 [iNFO] ------------ Startup Parameters ------------

2013/06/30 14:44:19 [iNFO] --------- End of Startup Parameters ---------

2013/06/30 14:46:03 [iNFO] ------------------------------------------

2013/06/30 14:46:03 [iNFO] Technic Launcher is starting....

2013/06/30 14:46:03 [iNFO] Launcher Build: 253

2013/06/30 14:46:03 [iNFO] ------------ Startup Parameters ------------

2013/06/30 14:46:03 [iNFO] --------- End of Startup Parameters ---------

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...