• 0
Sign in to follow this  
BAG

Launcher stuck on loading screen

Question

Yes, before anyone asks, java -version gives me this:

Quote

java version "1.8.0_161"

Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_161-b12)

Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.161-b12, mixed mode)

So I'm using java 8. Technic launcher is still stuck on the loading screen. Please help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Butters915
      I know that a few others have reported the problem, but I have not found any solution with me and my friend's world. When we started the world, there were almost no problems with falling through the world or lag or anything. As we progressed, though, this problem got worse and worse, starting with when I died I would fall though the world for 10-20 seconds, and I would spawn back in with little to no problems. This has now gotten to the point where I cannot play on the server because I would be falling through the world and into the void. Once I let it sit for a while and it took almost 30 mins for me to load in, but I was immediately killed, leaving me to fall through the world. We use hamachi to play together and both have pretty mediocre internet, both staying around 6 Mbps on an average day. Also, we both have around 6 gb of ram allocated to technic, so that is not the problem, as we have both tried lowering and increasing ram. Any help would be great!
    • By Aztu
      This is the issue im getting, it just stops on an random part always on the ModelManager phase, not loading, this happens when loading random blocks, happened before on knightmetal block, and iron ladder from the twilight forest mod.
      Modpack link: https://www.technicpack.net/modpack/magic-tech-and-other-stuff.1386871
       

    • By RobloxIsDead
      The console logs are here: https://pastebin.com/56eGrsS4
       
      I am on linux if that helps any.
      Also I have attempted to use Legacy Java Fixer as well
    • By Quizer9O8
      Hello there,
      Since I haven't got any luck of finding a fix or someone mentioning this issue I'll place it down right here.
      A few months ago I have noticed that whenever you're launching a Minecraft modpack from the Technic Launcher Minecraft suddenly hijacks all of the available RAM which causes to freeze the entire computer for 10 - 15 minutes before I'm able to terminate the process manually in Task Manager (Windows 10). Since I have 16GB of RAM in my pc I allocated 8GB of RAM to Minecraft (which should be enough for many modpacks) in the settings shown here below but no matter what is set in the Launcher Options seems to have any effect, it straight up ignores it all together.

      I'm out of ideas and in desperate need for a solution because this issue makes every modpack I have (small or large) unplayable at this point.
    • By cyndaquilofpower
      I installed the TechnicLauncher.jar file, and I have Java on my Mac, but whenever I go to install it, I believe what happens is it crashes. When I first open the installer it shows me the window to install, and then when I click install, it closes out. Every time I open the file after that, it opens, then closes, then opens again for a bit longer, and then closes. I can't really pinpoint what's wrong, can someone help me out?