• 0
Catmallow

Technic Launcher "Offline"

Question

Here's the deal. When I launch the technic launcher, the discover tab says "the discover page is currently unavailable." The news are also blank. Finally, the default modpacks are there. However, their icon is grey cube icon (possibly the default icon), I can't see any likes, dislikes, etc. And I can't install or launch anything. The search button doesn't allow anything to appear, even from a letter. I currently have 64 bit java installed and am using Windows 10. I'm also able to connect to minecraft.net, so that's not the issue. Running as administrator only reveals the same result. 

Here's my pastebin. I noticed the typical error 403 with java. Sorry I couldn't use all of it, seeing as I don't want to pay money for pro. It also says that several files don't exist, which is really strange to me.

https://pastebin.com/5VDYZ24m

P.S. I downloaded the launcher today, so I know it's up to date.

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By Danny84
      Hello,
      I'm having trouble getting Tekkit Legends to launch. When I click "play" in the launcher, it validates all the files, but then just goes back to the launcher as if nothing had happened. Here is the log. I have tried resetting the modpack multiple times, to no avail. I am able to launch vanilla through the technic launcher, but not tekkit legends.
      Any help is much appreciated!
    • By Kehlani
      The bug:
      Type of bug: Launcher bug. Reproduction rate: 10/10. Technic launcher keeps crashing on me when I'm in-game due to low memory. It also does lag a decent amount.
      Shader/Resource pack:
      I use shaders and an x32 pixel resource pack. I have the same setup in vanilla Minecraft and it works fine there. Technic will still crash even without a resource pack and shader.
      The issue in detail:
      I can't allocate more than 1gb of memory in the java settings in the technic launcher. I have tried to go to advanced system settings in system and checking out the environment variables. I cannot find "_JAVA_OPTIONS" in there. I can find "C:\Program Files (x86)\Common Files\Oracle\Java\javapath" in the system variables but that's it when it comes to java. I just downloaded technic launcher again after a long time (around 2 years). It used to work fine and I used to be able to allocate way more ram (I believe I used 4GB back then). Technic launcher is updated. My draw distance within minecraft is set to 8. 
      OS and Java version:
      I have an x64 bit operating system. I also have java downloaded for an x64 bit operating system. I have confirmed this by running vanilla Minecraft (not technic) and putting my view distance to far. According to this post  https://goo.gl/bpK4qw , if I had x34 bit java installed it would just give me an error message but that does not happen with me. I have also made sure to download the x64 bit version of java and I have updated it.
      ALL INFORMATION ABOUT COMPUTER SPECS + OS + LOGS + MC 
      System specs:  https://imgur.com/a/ryE71LV
      250gb SSD (60gb free space) + 2TB HDD (650gb free space) (I run technic from my HDD). 750W PSU. Windows and my graphics card driver is updated.
      LOG: I tried pasting the log into paste.ubuntu and pastebin but the log is too large and my browser can't handle it (the file size is 25MB). I pasted quite a bit of the end of the log. Sorry but that's the best I can do here and hopefully, it will provide some information of importance: https://paste.ubuntu.com/p/ZFGmBvcqh2/
    • By PicoMiko
      Hello everyone
      I have been trying to make a Tekkit server but I have seem to run into a problem
      Whenever I run the "launch.bat" file, I get an error from the CMD that goes something along the lines of this:
      A problem occurred running the Server launcher.java.lang.reflect.InvocationTargetException
              at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
              at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
              at java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
              at java.base/java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
              at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.run(ServerLaunchWrapper.java:48)
              at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.main(ServerLaunchWrapper.java:17)
      Caused by: java.lang.ClassCastException: java.base/jdk.internal.loader.ClassLoaders$AppClassLoader cannot be cast to java.base/java.net.URLClassLoader
              at net.minecraft.launchwrapper.Launch.<init>(Launch.java:33)
              at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27)
              ... 6 more
       
      Does anyone know the solution to this? I would really appreciate it!
    • By OneBeaneyBoy
      Hey guys! I could really use someone who knows how to look at java files well. I have this problem with my modpack file. Whenever I attempt to load the latest version of my modpack, it displays an error message stating:
      Forge mod loader has found a problem with your minecraft installation the mods and versions listed below could not be found
      Forge : minimum version required is 10.13.4.1614
      I was able to get the modpack working in previous versions of my modpack with less mods. I'm sure that there are simply just mod conflicts although I do not know how to tell which ones are not working. Thanks for anyone who helps
       
      Modpack zip file
      Modpack name is: 038126
      Crash report file
       
    • By CrazyAmphibian
      i updated my java to SE 10 (64 bit) and now whenever i try running a modpack with the newer version, the platform never launches it. when i go the the default java version, everything works fine (except the low memory).