Jump to content
  • 0

Launching Any Modpack in Offline Mode Is Not Working


Question

Hello,

I'm trying to set up my laptop so that I can play the Tekkit Classic modpack on a long train-ride I'll be going on soon. I won't have any Wi-Fi (nor a hotspot) for the duration of the trip, so I'm trying to make sure the offline mode is functioning

However, I'm running into some problems when I disconnect from the Wi-Fi (Keep in mind that I have legitimately purchased Minecraft under a Mojang account and used it to log into the technic launcher with the "Remember me" checked; everything works perfectly normal when online).

  • When opening the launcher, I'm greeted with the log-in screen that allows me to select the account I have used previously, I select it and click login, and am greeted with a prompt saying "The auth servers at Minecraft.net are inaccessible. Would you like to play offline?". I select "Yes", but the prompt simply closes and nothing occurs, even after a minute waiting. This occurs every time I try to open the launcher even after restarting.
  • Fortunately, running the Technic launcher as an admin will skip the login menu and take me right to the launcher around half of the time. I navigate to the Tekkit Classic option and click "Play Offline", and the launcher quickly disappears and reopens in the exact same window with Tekkit Classic still selected. This occurs each time I hit the "Play Offline" button.

If anyone could share some insight on this problem, that would be amazing. I appreciate all the work that went into this launcher and would love to kill sometime with it on the travel.

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Same thing happened with me... I'm not sure but it might have something to do with an update being available, giving a malfunction in the code. If you're a little familiar with code the technic launcher and minecraft both have pretty accessible code, given that it's from java too.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By alexsunny123
      Hello,
       
      I have a problem with technic launcher . The problem is that when i wan't to log in with my account i got a error : Unable to authenticate account to minecraft.net .
       
      thanks
      alexsunny
    • By brzi
      Hi, so I have a problem installing any modpack.. I tried reinstalling launcher, java, even tried a bunch of other java versions... I have a x64 system, here is a picture of my log
    • By baxttter
      There are a few files in my .zip (on dropbox) that aren't being installed when I install my modpack.
      For example: the hats folder (for hats mod), optionsop.txt
       
      Dropbox:
      https://www.dropbox.com/s/b6h5osrijq5w77g/MBE 4.1.10.zip?dl=1
      Modpack:
      https://www.technicpack.net/modpack/modsbybaxter.1532029
       
      I swear it use to work so any help is appreciated. thanks
    • By m4lf0y__
      Hi, i've been developing a modpack lately and have discovered after multiple attempts that mods won't load, the forge is renamed and all dependencies and stuff are in, it works on MC Client but not on Technic. Please help I'm trying to make a server. :)
      Link to the modpack: https://dl.dropboxusercontent.com/s/8f10bxphd9ixtzy/modpack.zip
      Thank you.
    • By Highion
      crash-2020-03-08_21.30.58-client.txt latest crash data game starts to load then crashed at last load bar and took me back to launcher any help please.
×
×
  • Create New...