Jump to content
  • 0
LimeJungle

Technic Launcher not launching anything

Question

Hey, I've been searching for a fix for hours now and nothing has worked.

I am trying to run modpacks through technic and the launcher is not loading anything for example, minecraft vanilla and attack of the b-team. It installs modpacks fine but when I click play the launcher exits and attempts to load the mojang screen but seems to give up and return to the launcher.

I'm running this on Win 10 (64bit) - 6gb ram. Latest Java version for 64bit (Java 8u66) no previous versions installed. I've tried to run the launcher at 1,2,3,4,5 gb ram which makes no difference. I have attempted the legacyjavafix which also failed. My brother who also downloaded the same files as me has it all working fine, therefore copied his files over to me which had no change to this launching problem. I've tried launching as administrator and in compatibility mode. Tried re-installing multiple times. I am about ready to give up so this is my last resort.

I have found a crash log which makes no sense to me and it is as follows:

---- Minecraft Crash Report ----
// Why is it breaking :(

Time: 11/18/15 6:32 PM
Description: Initializing game

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244)
    at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449)
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131)
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27)


A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
---------------------------------------------------------------------------------------

-- Head --
Stacktrace:
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244)
    at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449)

-- Initialization --
Details:
Stacktrace:
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131)
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27)

-- System Details --
Details:
    Minecraft Version: 1.6.4
    Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0
    Java Version: 1.8.0_66, Oracle Corporation
    Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
    Memory: 2866417672 bytes (2733 MB) / 2964324352 bytes (2827 MB) up to 5368709120 bytes (5120 MB)
    JVM Flags: 4 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx5120m -XX:+UseG1GC -XX:MaxGCPauseMillis=4
    AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
    Suspicious classes: FML and Forge are installed
    IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
    FML:
    Launched Version: 1.6.4-Forge9.11.1.965
    LWJGL: 2.9.0
    OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
    Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge'
    Type: Client (map_client.txt)
    Resource Pack: Default
    Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
    Profiler Position: N/A (disabled)
    Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null

If you can help that would be awesome! 

Thanks you! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Thanks for the fast response. I have 'Intel mobile express chipset SATA AHCI Controller' with the 'Intel HD Graphics 3000' driver. I had backdated the driver to windows 7 version which was my OS before upgrading to win10. Unfortuently it hasn't made a difference :( Same crash report. Any other suggestions would be great.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Does your card have different versions of Windows 10 drivers available? If you can't find any, force Windows Updates to run, sort of a long-shot, but worth a try. 

It doesn't have any versions that I could find except the one I'm using, and even that doesn't specify win10 but made for win7/8 x64.

I've just forced update and turns out theres a big windows 10 home november update released last week. Is taking some time to dl but I'll let you know once its done. Fingers crossed, and thanks for your help! :)

Edited by LimeJungle
To edit my post for the sole purpose of editing my post.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

So this update hasnt worked either. I assume until an update for the graphics driver comes out its useless. Normal minecraft runs fine which is why I'm confused why technic doesn't.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

what is the model of your pc?

Heres the system information:

------------------
System Information
------------------
      Time of this report: 11/19/2015, 17:11:09
             Machine name: USER-PC
         Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 10586) (10586.th2_release.151112-1900)
                 Language: English (Regional Setting: English)
      System Manufacturer: TOSHIBA
             System Model: SATELLITE R830
                     BIOS: Default System BIOS
                Processor: Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz (4 CPUs), ~2.5GHz
                   Memory: 6144MB RAM
      Available OS Memory: 6048MB RAM
                Page File: 2313MB used, 5398MB available
              Windows Dir: C:\WINDOWS
          DirectX Version: 11.1
      DX Setup Parameters: Not found
         User DPI Setting: Using System DPI
       System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
          DWM DPI Scaling: Disabled
                 Miracast: Not Available
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
           DxDiag Version: 10.00.10586.0000 64bit Unicode

and heres the info on graphics card

  Card name: Intel(R) HD Graphics 3000
       Manufacturer: Intel Corporation
          Chip type: Intel(R) HD Graphics Family
           DAC type: Internal
        Device Type: Full Device
         Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_0126&SUBSYS_00051179&REV_09
     Display Memory: 1664 MB
   Dedicated Memory: 32 MB
      Shared Memory: 1632 MB
       Current Mode: 1366 x 768 (32 bit) (60Hz)
       Monitor Name: Generic PnP Monitor
      Monitor Model: Internal LCD
         Monitor Id: TOS5091
        Native Mode: 1366 x 768(p) (60.171Hz)
        Output Type: Internal
        Driver Name: igdumd64.dll,igd10umd64.dll,igd10umd64.dll,igdumd32,igd10umd32,igd10umd32
Driver File Version: 9.17.0010.4229 (English)
     Driver Version: 9.17.10.4229
        DDI Version: 11.1
     Feature Levels: 10.1,10.0,9.3,9.2,9.1
       Driver Model: WDDM 1.2
Graphics Preemption: DMA
 Compute Preemption: DMA
           Miracast: Not Supported by Graphics driver
Hybrid Graphics GPU: Not Applicable
     Power P-states: Not Applicable
  Driver Attributes: Final Retail
   Driver Date/Size: 27-May-15 12:00:00 AM, 12814752 bytes
        WHQL Logo'd: Yes
    WHQL Date Stamp:
  Device Identifier: {D7B78E66-4266-11CF-4C62-0F20B7C2C435}

Not sure if that will be any help but thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By baxttter
      There are a few files in my .zip (on dropbox) that aren't being installed when I install my modpack.
      For example: the hats folder (for hats mod), optionsop.txt
       
      Dropbox:
      https://www.dropbox.com/s/b6h5osrijq5w77g/MBE 4.1.10.zip?dl=1
      Modpack:
      https://www.technicpack.net/modpack/modsbybaxter.1532029
       
      I swear it use to work so any help is appreciated. thanks
    • By m4lf0y__
      Hi, i've been developing a modpack lately and have discovered after multiple attempts that mods won't load, the forge is renamed and all dependencies and stuff are in, it works on MC Client but not on Technic. Please help I'm trying to make a server. :)
      Link to the modpack: https://dl.dropboxusercontent.com/s/8f10bxphd9ixtzy/modpack.zip
      Thank you.
    • By Highion
      crash-2020-03-08_21.30.58-client.txt latest crash data game starts to load then crashed at last load bar and took me back to launcher any help please.
    • By NanoByte
      I can't allocate more than 1 GB of RAM to my technic launcer, and before you comment you need to know that I have a 64bit Win10 and 64 bit Java 8 latest version. I also have plenty of memory available (16 more precise) and a pretty nice pc, my only problem is that I can't load any pack because of the Ram restriction 
    • By TBGS_Destroyer
      So i got Technic and i thought it would be cool yea alot of modpacks and stuff ... so i downloaded pixelmon so i can play with a friend and i clicked play  it loaded then it closed the  launcher and re-opened the launcher saying nothing and i tried this for several modpacks its the same for all of them my java is up tp date 64-bit and i dont know why anything isnt loading??
×
×
  • Create New...