• 0
zareth

Technic Launcher does not connect to the internet somehow.

Question

Hello,

I have the Problem that my Technic Launcher does somhow not comunicate with the server. I can log in but after that it doesn't connect to the internet anymore (it shows 'the discovery page is currently unavailable' and I can see the standart Modpacks like Hexxit or Tekkit but it doesn't load any information about them no pictures likes or updates and if I hit the install button nothing happens) and I get the same problem on my Mac where I dont even get shown the standart modpacks.

Thins I tried:

Reinstalling java, Reebots, Running as administrator, Running in compability mode for win 7, Reinstallig Technic Launcher (with the Windows and the Linux Installer), Deleting settings.Json, My windows Defender and Windows Firewall is turned off but I still did set a rule that Java and the technik launcher can surpass the firewall, I have Java 32 bit , Java 64 bit and Java developement kit (all newest version), I tried different install locations (Deafault and onto my drive E:).

 

I also discovered that my .technic folder is set to read only but it somhow switches always back to read only if I change the setting

I'm sending the Logs from a fresh Install where I changed nothing, one from the windows Installer and one from the Linux installer,

Linux Log: https://paste.ubuntu.com/p/bns8yFKmFn/

 

Windows Log: https://paste.ubuntu.com/p/4cZppqNWKW/

(for information schwerwiegend does mean Critical)

 

and also I attached the lines my command program gives me after I run the linux installer.

Linux Instalation.PNG

Edited by zareth
Forgot something and Spelling

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I got a little update.

Itried to copy the .technic folder from another PC where it's working, now the Front page and the textures for the mod packs get shown but it seems that the launcher can't connect to the Internet because all the Packs show the tag offline. If I start Hexxit wich I also copied the Window just flashes for a second (like its actually trying to start Hexxit) but then nothing happens and the Launcher gets visible again.

For me It seems like something is blocking the technic launcher from the Internet because I needed to reinstall windows because I fucked something up while trying to deinstall an old CPU driver but on the clean windows Installation the same bug still occurs. It may be my Internet Router because the PC where it worked is Stationed somwhere else but we have the same Provider and also the same Router there with the only difference that i have here DSL and there Cable, so it seems odd that its the Routers fault.

 

Here are the new Logs wich I get while using the Folder from my other PC: https://paste.ubuntu.com/p/9xBJzdBzJB/

 

The next thing I will try is to Install different versions of Java and to take a PC where it's working here to test if the Problem is somhow in the Network.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Archaon888
      I loaded up the game for the first time and I have no game sound. None in the menu or in the singleplayer world I created. The settings are set to 100% for sound and music, but I have neither. I have already tried restarting the game, to no effect.
    • By [email protected]
      Hello well my Technic launcher is infinitely in offline mode like this was out of the blue bugged and just don't think modpack anymore and not even low would be able to take it out? can't solve it
    • By Pollastre
      I am playing tekkit on a minecraft server. I use optifine and recently the game keeps crashing. I use the official launcher on Tekkit Legends version 1.1.1. Here is my latest crash report. https://pastebin.com/tzmHd8Jp
    • By TheNick
      I've been having an issue with technic launcher as it won't launch anything, it will simply load then the program refreshes and nothing happens, minecraft by itself can launch just fine with no problems but technic won't for some reason, I've done just about everything including:
      1. Reinstalling Technic
      2. Reinstalling java (64 bit)
      3. Reinstalling Minecraft
      4. snooping around the files
      Technic also doesn't leave me with any error messages, it just flashes and goes back to pretending it never did anything in the first place
      please help
    • By Underscore
      It was as simple as that. The game closed immediately after the world generated in the Shivaxi RLCraft modpack. The console says, "java.lang.OutOfMemoryError." I have no idea what is happening, I just want to play this modpack but nothing at all is working right anywhere. Your basic answers will probably not solve the issue.