Recommended Posts

Hello! My name is EscapeGrey and I'm looking to do a Tekkit playthrough on my YouTube channel with some friends. I have set up a server and they are having a ball testing things out and setting up our playthrough. Unfortunately, my Tekkit Legends will not open. I click play, but every time I do it just doesn't open. I've tried lots of different things like installing older versions of Java, however they don't seem to appear on the Launcher Options Menu when I try to use them. I've tries uninstalling and re-installing, but it's no use.

If anyone could help me with this problem, it would be greatly appreciated.

Thank you!

Edited by EscapeGrey

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, EscapeGrey said:

If anyone could help me with this problem, it would be greatly appreciated.

Let's start with you providing a log. You can find the logs in %appdata%\Roaming\.technic\logs, and you can upload it to paste.ubuntu.com.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, EscapeGrey said:

It sure did:

[B#347] 2016/06/10 13:02:51 [INFO]  Error occurred during initialization of VM
[B#347] 2016/06/10 13:02:51 [INFO]  Incompatible minimum and maximum heap sizes specified
[B#347] 2016/06/10 13:02:51 [INFO]  Picked up _JAVA_OPTIONS: -Xmx512M

You've got a Java Environment Variable that limits any java processes to 512MB max. So even if you try to allocate 3 GB, it will not allow the system to allocate more than 512 MB. Now for your fix:

https://cdn.discordapp.com/attachments/96563656271093760/166334782450565121/clearJavaEnvVars.bat

Download it, open it. Nothing will come up, but the variable is gone and you will be able to play modpacks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Similar Content

    • By Jupstart
      I've been trying to play some mod packs with friends but every time I try to start one up it just restarts the launcher. How can I fix this?
      https://pastebin.com/cp3A1nJN
    • By Omeruin
      I wasn't going to have this modpack on Technic, but, I want to play with all the chosen mods on there just in case my friends want to join me at anytime.
      ---
      I've uploaded a different modpack before, personal like this one, and it worked out just fine. This one does have wayyy more mods so something different is definitely going on. Downloading the modpack is fine, it is hosted on Dropbox. However, when I try to 'play' the modpack, it loads a few things before Minecraft assets, then waits a bit, the Launcher disappears, and then the launcher reappears; meaning something crashed/is not loading right.
      Here is the crash log from Technic: { https://pastebin.com/rz39VrR3 }
      Any help would be appreciated. I tried to skim through the log myself, but it is definitely confusing for me.
      Sorry if this is in the wrong topic, or that something isn't right, I'm typing as fast as I can before I go to work (I'll be able to respond within 8-9 hours from now).
    • By QuitStealingMyUserName
      Hey folks, I made a modpack, "Title Made To Not Plagiarize" and loaded it with a few different mods. When I install the pack from the Technic Launcher, it seems to download the zip I uploaded to Dropbox, but doesn't seem to actually install the mods. Some of the mods are older versions, but it shouldn't be a problem with most of them. (Here's the link for the file: https://dl.dropboxusercontent.com/s/iynms0xi9ifl1e2/TMTNPv2.0.1.zip). Any help would be appreciated, and my forge version is forge-1.12.2-14.23.5.2847-universal.jar. This is my first modpack so please be forgiving.
    • By Pollastre
      I am playing tekkit on a minecraft server. I use optifine and recently the game keeps crashing. I use the official launcher on Tekkit Legends version 1.1.1. Here is my latest crash report. https://pastebin.com/tzmHd8Jp
    • By TheNick
      I've been having an issue with technic launcher as it won't launch anything, it will simply load then the program refreshes and nothing happens, minecraft by itself can launch just fine with no problems but technic won't for some reason, I've done just about everything including:
      1. Reinstalling Technic
      2. Reinstalling java (64 bit)
      3. Reinstalling Minecraft
      4. snooping around the files
      Technic also doesn't leave me with any error messages, it just flashes and goes back to pretending it never did anything in the first place
      please help