Sign in to follow this  
pieofdeath123

Big Dig won't start

Recommended Posts

Big Dig can take a while to load because it's so, well, big. On my shitty laptop it can take over a minute. Check your technic/bigdig folder and post your Forge client logs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't look like it's crashing, it looks like it's getting shut down in the middle of startup. How long are you waiting?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have the same problem. it starts to load but then it gets stuck on the mojang screen and goes to not responding after like 5 minutes cant get anywhere past that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, a few things: first update to 1.3.7, it's just out and it's nice. Second, make sure your java is 1.7_21, older versions tend to be a bit slow. Thirdly, hit the cogwheel in the upper right hand corner of the launcher, make sure your allocation is large enough and that the "permgen" checkbox is checked. Lastly, if that still doesn't work, bring me a forge log and what happened with #1-#3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just downgraded to the lowest possible to see if it works and it did. it was 1.3.7 that wasn't working. im going to see how high I can get before it stops working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know right. I did it like 5 times got the same thing. turned it back on then it downloaded everything and I got this again Failed to start game java.lang.NullPointerException. I think im just gonna give up with this for a while cause I have the same problem with the new tekkit also.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sorry if this is 'bumping' but I've had this problem where it gets past the Mojang screen, then sits on a grey screen for a long period of time. Do I just continue waiting, or is there some way I can fix it? I'm using a HP-pavilion dv6 laptop, 2.3Ghz with 4GB ram. Could it be my specs are too low?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found a way to see if it is working or not. In your launcher's options open up the console. If when it freezes then check to see if the console is flooding with script. If it is, then it should be loading. If not, then it has froze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can see it all happening if you look at the console.

Step 1) Click the gear on the technic launcher

Step 2) Click "Show Console"

Step 3) Launch Big Dig

Step 4) Watch the console

-----soooooo mannnnnyyyy thinnnnnggggs-----

Fun fact: It's actually loading the textures and animation data that takes the longest from what I've seen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was actually having the same problem (or possibly a similar one) on my HP Pavilion dv6, (yayy we have the same laptop :3) and I solved my problem by re-installing with 1.3.13, the latest, very different from the reccomended.  It still froze with the "Not Responding," on the Mojang screen, but after about a minute it finally got through and is working fine so far.  Hope this helped the OP or anyone else  :q:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this