diniboy

Extremely huge TPS lags on some chunks

Recommended Posts

Hi,

 

After a few hours of playing I experienced a huge TPS lag on my two player server. If I try to break a block, it appears again... The TPS is usually 0,48... :o And even the server stopping takes ages...

 

However in the nether, or even farer from my house everything is okay. How can I debug what block/entity/mod causes this?

 

My PC is strong enough (I gave it 2-10 GB of RAM) and my Java 8 is 64 bits.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, diniboy said:

Hi,

 

After a few hours of playing I experienced a huge TPS lag on my two player server. If I try to break a block, it appears again... The TPS is usually 0,48... :o And even the server stopping takes ages...

 

However in the nether, or even farer from my house everything is okay. How can I debug what block/entity/mod causes this?

 

My PC is strong enough (I gave it 2-10 GB of RAM) and my Java 8 is 64 bits.

 

Thanks!

use /cofh tps 0 command, or start to use Opis (replaces Mapwriter, and requires Mobiuscore).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Gamen4Bros
      The launcher Console said this: 
       
      [B#456] SLF4J: Failed to load class "org.slf4j.impl.StaticLoggerBinder".
      [B#456] SLF4J: Defaulting to no-operation (NOP) logger implementation
      [B#456] SLF4J: See http://www.slf4j.org/codes.html#StaticLoggerBinder for further details.
      [B#456] Starting download of https://www.dropbox.com/s/ic0nnif50zxe7f1/MangoCraft.zip?dl=1, with 3 tries remaining
      [B#456] File version.json not found in C:\Users\djtri\AppData\Roaming\.technic\modpacks\mangocraftpack\bin\modpack.jar
       
      Link to modpack: https://www.dropbox.com/s/ic0nnif50zxe7f1/MangoCraft.zip?dl=1
      modpack name: mangocraftpack
    • By NebelC0meback
      Hello people of the Technic community, I've had this problem for around 3 weeks now, and after countless hours of research i couldn't get it to work.
      I've got the following problem:
      I've been using Ubuntu (PoPOS) for around 2 months now, and i got really familiar with it. I got minecraft from the repositories no problem whatsoever. But as i wanted to play with mods, My old friend Technic Launcher came to my mind again, so i tried to install it and play some modpacks.
      Problem:
      I've installed the correct java version (OpenJDK 8 ) and put the techniclauncher.jar as an executable. Now when i run the launcher, the installation screen pops up, everything normal. Now when i install it as a portable or just normally, it creates the directory and the installer dissapears. Everything ok until now: When i try to launch Technic again, it just crashes. The java process is running, but starts dissapearing. So i tried again with oracle Java 11. Same problem. It just crashes. When i launch it over Terminal, it gives me this:
       
      [email protected]:/home/muenzlpsaveyourinternet# java -jar '/home/directory/TechnicLauncher.jar' '/home/directory/TechnicLauncher.jar'
      Settings for exe: /home/directory/TechnicLauncher.jar
      Portable settings dir: /home/directory/technic
      Setting up logging
      And nothing else happens, the terminal doesnt continue launching, same with launching without terminal.Nothing opens , just the process i can see in my system manager
      I tried and tried, i uninstalled the runtimes, 8 and 11, tried and tried but nothing worked. I found no answer, now after 2 weeks of trying, I decided to post this here to get some answers from nice people who like to help in the community.
      If you like to help me, just post solutions or suggestions in the section down, please stay simple with ubuntu stuff since i am really new to linux and just getting started. Thanks for any response.
      (replaced my install directory with directory because its pretty much useless for help and might confuse people)
       
    • By Fred__Ex
      I'm new to Technic, and I'm trying to join a server with a modpack that runs on 1.12.2, but when I open the modpack through the Technic launcher it says that I need Forge to open some of the mods.
      I downloaded Forge for 1.12.2, but you have to open it through the Minecraft launcher. Which means I can't use the modpack through Forge or Technic.
      I've tried looking through launcher settings to see if I could tell Technic to open the modpack with the Forge version that I downloaded. Doesn't work. Other people seem to get on the server fine. Is this a problem with me, or the modpack?
      Edit: I've attached a photo showing the messages I get when I try to use both launchers. The photo was too large to attach, so I decided to use the URL, but it's on TinyPic, so if you don't see it, it's probably because they're shutting down.
      http://tinypic.com/r/2vdp9br/9
    • By Nyrab
      When i put the mods in the server don't crash because of that, when i try to open I don't even receive a crash log, then i go to the last try log and it says that my port is already in use
      I used the default server port
    • By Nyrab
      I recently created a modpack, but i can't connect to my friends via Hamachi, so i tried to make a server but it gaves an error that i don't understand
      But in this topic i prefer start of the beggining, i need help to make a server or just a way that i can play with my friends via Hamachi
       
      PS:I want a free way to make it, i tried Aternos but i didn't find some mods that was in my modpack