• 0

Question

Whenever I try to open any modpack, including original technic modpacks, it begins installing the assets. Then the launcher closes and immediately reopens to the same page, though the installing assets bar has disappeared. How can I fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

post the log

logs can be found when clicking the Cog-Wheel button on the top right corner on the launcher window.
If you can't open the launcher the logs can also be found inside %appdata% -> Roaming -> .technic -> logs

Paste the content on pastebin.com or paste.ubuntu.com and give the link.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Error occurred during initialization of VM
 [INFO]  Could not reserve enough space for 1048576KB object heap

too little memory. Click on Launcher Options (cog wheel button) and the java settings tab. In there is an option to change your RAM allowance to the launcher, change it to something between 1-3GB (depending on how much RAM your PC has)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I went in to change the amount of RAM allowance, but the maximum it would allow me was 1 GB. My computer has up to approximately 4 GB available for use. Is there anyway to get larger GB options in the RAM allowance?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

sorry, forgot to reply here. The reason you can only allow 1GB is that you either have a 32-bit java or a 32-bit OS.

You can uninstall your javas and get a 64-bit one

If your Operating System is 32-bit then you can't do much, besides buying a new PC. That shouldn't be your case if you have 4GB RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By ObliviousStranger
      I recently downloaded the launcher and afterwards Pixelmon Generations modpack, and when i click the play button it closes and reopens the launcher after it finishes downloading the "Minecraft assets" and i tried updating my graphics card, reinstalling the modpack, and even reinstalling the launcher to no avail. I could really use some guidance please.
      Here's the log:
      https://pastebin.com/T74r2BkS
    • By McNations32
      I will open the Technic Launcher and click play on any modpack, but the thing is, it will open for a split second then go back to the launcher, ive had this problem on a different computer a long while ago and I fixed it but I have tried alot and it still wont work
    • By MindTheAxe
      Im Having a lag issue with tekxit getting 1-10 fps. im running 15 chunks with other settings turned down! i allocated 4 gb of ram and it ever only uses 40% of it(tried 2.5gb and made no difference), i have 64 java 8 and havent added extra mods to it. Logs available on request. Help appreciated!
      Specs:
      windows 10 64bit
      fx-9830p 2.6ghz-3ghz
      rx 550 4gb
      8gb ddr4 ram
      Acer Nitro 5!