Question

After a recent bug with one of my other games, I cannot change the main page of my Technic Launcher and its way too big! My resolution for my laptop is 1920 x 1080 and runs fine. I have tried messing with the launcher settings but that only works when the modpack that you selected has loaded, if anybody knows anything on how to fix this, please let me know!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By TheMelonGod
      When I go full screen in any mod pack the screen becomes way too big for my monitor. I have gone into the config file for each pack and manually change it but it still too big even If I put it on something really low. I have tried to change the resolution in the launcher settings but it also docent seem to help my problem it appears to only change the window resolution instead of the full screen resolution. I have also tried to re-install Technic and all my mod-packs but the problem seems to persist. Anyone know a fix? It is extremely annoying to play in a window plus it also hurts my performance.  
    • By NebelC0meback
      Hello people of the Technic community, I've had this problem for around 3 weeks now, and after countless hours of research i couldn't get it to work.
      I've got the following problem:
      I've been using Ubuntu (PoPOS) for around 2 months now, and i got really familiar with it. I got minecraft from the repositories no problem whatsoever. But as i wanted to play with mods, My old friend Technic Launcher came to my mind again, so i tried to install it and play some modpacks.
      Problem:
      I've installed the correct java version (OpenJDK 8 ) and put the techniclauncher.jar as an executable. Now when i run the launcher, the installation screen pops up, everything normal. Now when i install it as a portable or just normally, it creates the directory and the installer dissapears. Everything ok until now: When i try to launch Technic again, it just crashes. The java process is running, but starts dissapearing. So i tried again with oracle Java 11. Same problem. It just crashes. When i launch it over Terminal, it gives me this:
       
      [email protected]:/home/muenzlpsaveyourinternet# java -jar '/home/directory/TechnicLauncher.jar' '/home/directory/TechnicLauncher.jar'
      Settings for exe: /home/directory/TechnicLauncher.jar
      Portable settings dir: /home/directory/technic
      Setting up logging
      And nothing else happens, the terminal doesnt continue launching, same with launching without terminal.Nothing opens , just the process i can see in my system manager
      I tried and tried, i uninstalled the runtimes, 8 and 11, tried and tried but nothing worked. I found no answer, now after 2 weeks of trying, I decided to post this here to get some answers from nice people who like to help in the community.
      If you like to help me, just post solutions or suggestions in the section down, please stay simple with ubuntu stuff since i am really new to linux and just getting started. Thanks for any response.
      (replaced my install directory with directory because its pretty much useless for help and might confuse people)
       
    • By LonkaGaming
      Your world is save in %appdata% .technic>modpacks<select your modpack<saves
    • By FullMetalFerkel
      When I run the TechnicLauncher.exe the first time I can install it and every thing is fine. But when I try to run the TechnicLauncher.exe after the installation it won't open. It doesn't even pop up an error dialog. When I look into the latest log file it show following error:
          > java.lang.NoClassDefFoundError: com/sun/awt/AWTUtilities.
      I googled for a few weeks now and didn't find a solution. Sadly I didn't even found somebody with the same problem.
      I currently have a java JRE 8u211 installed. previously I had some java 10 JDK but thought that would be the problem and deleted it. Since I'm not developing java on this machine I simply installed the 8u211 JRE and hoped this would fix my problem.
      Since AWTUtilities is a standard java class I didn't expect technic launcher to have any issue with it, as long as the launcher can find my java installation. But as far as I know, my environment variables are correctly setup and java should be installed correctly.
      I add the technic launcher error log, and some screenshots about my java installation.
      I hope you guys can help me, and I hope I didn't miss one of the forum rules. Thanks in advance



      techniclauncher_2019-05-31.log