• 0
PetPettan

Technic Launcher not launching anything

Question

Hi

Whenever I try to launch a modpack through the Technic Launcher or just launch Minecraft by itself directly downloaded from the website and clean installed I get nothing. No game launch, no modpack launch, absolutely nothing. I've tried different clean install versions of java to no avail, anybody seen a similar problem and hopefully a fix?

Specs;
Win 10 Home 64bit
R9 390X
8350FX
32gb of ram

 

Log is from a clean install first time run attempt of a modpack.

http://pastebin.com/aWMzq1xH

Edited by PetPettan
Formatting didn't work

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
47 minutes ago, PetPettan said:

Hi

Whenever I try to launch a modpack through the Technic Launcher or just launch Minecraft by itself directly downloaded from the website and clean installed I get nothing. No game launch, no modpack launch, absolutely nothing. I've tried different clean install versions of java to no avail, anybody seen a similar problem and hopefully a fix?

Specs;
Win 10 Home 64bit
R9 390X
8350FX
32gb of ram

 

Log is from a clean install first time run attempt of a modpack.

http://pastebin.com/aWMzq1xH

Well for one don't allocate 16gb. Allocate half your ram or 4gb. Which ever is the lowest.

Not entirely sure what is going on.

I passed it around and one person thought it may be because of spaces in your filepath.

 

So instead of:

D:\Minecraft\Technic Launcher\modpacks\

D:\Minecraft\Technic Launcher\modpacks\

To something like:

D:\Minecraft\Technic_Launcher\modpacks\

 

 

I think you should reinstall your Java and Technic install (please try using the default install and not portable):

I see you're using Java 8 u25 and you can get it directly here: https://download.uskarian.net/java/jre-8u25-windows-x64.exe

or
 

Get it from Oracle: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-javase8-2177648.html

 

Completely remove your Technic install. This includes the executable you downloaded along with your custom directory.
Then redownload the exe from: http://launcher.technicpack.net/launcher4/347/TechnicLauncher.exe

 

EDIT:
and I just realized you tried clean installs of both the launcher and Java already :/

Edited by Lord Ptolemy
blind

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I'll try a clean install of technic in a folder with single word name, check if it makes a difference.
Have already tried it in standard folder once which is no spaces, but never know what'll work!

And no luck.
New log is from clean install, mod install and attempt to launch a modpack with 1(prompted by launcher to up to 3), 4, 6, 12 and 16gb of ram just for the heck of it(Got 32gb total).
Still nothing

http://pastebin.com/2p0vre35

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Okay, so I've found somewhat of a workaround, at least for my problem.

I created a .bat file with this command
http://pastebin.com/rNQe4eXV

It's running the exact command for java that the launcher does, except I'm asking java instead of javaw, I've no idea what the difference is, but at least it works.
Hopefully someone can get something out of it! The commands I've got here is for the launch of The 1.7.10 pack

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I just simply reinstalled the GPU drivers. I have iGPU (Intel HD Graphics 610), but it might work for other videocards as well. Go to Device manager, Uninstall the Video card drivers (screen might start blinking). Reboot your PC Open Device Manager again. You might see Microsoft Basic Display Adapter. Right click, Update driver, Search automatically for new driver. It will reinstall your GPU. After that, start the game. It worked for me, not 100% it will do for you, but worth a try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Pollastre
      I am playing tekkit on a minecraft server. I use optifine and recently the game keeps crashing. I use the official launcher on Tekkit Legends version 1.1.1. Here is my latest crash report. https://pastebin.com/tzmHd8Jp
    • By TheNick
      I've been having an issue with technic launcher as it won't launch anything, it will simply load then the program refreshes and nothing happens, minecraft by itself can launch just fine with no problems but technic won't for some reason, I've done just about everything including:
      1. Reinstalling Technic
      2. Reinstalling java (64 bit)
      3. Reinstalling Minecraft
      4. snooping around the files
      Technic also doesn't leave me with any error messages, it just flashes and goes back to pretending it never did anything in the first place
      please help
    • By Underscore
      It was as simple as that. The game closed immediately after the world generated in the Shivaxi RLCraft modpack. The console says, "java.lang.OutOfMemoryError." I have no idea what is happening, I just want to play this modpack but nothing at all is working right anywhere. Your basic answers will probably not solve the issue.

    • By TBGS_Destroyer
      So i got Technic and i thought it would be cool yea alot of modpacks and stuff ... so i downloaded pixelmon so i can play with a friend and i clicked play  it loaded then it closed the  launcher and re-opened the launcher saying nothing and i tried this for several modpacks its the same for all of them my java is up tp date 64-bit and i dont know why anything isnt loading??
    • By Daltar
      I've been getting back into The Crafting Dead. I played a session just fine yesterday. Then when I tried to open it again last night it would open Minecraft showing the Mojang logo, then close it and open the launcher again as if nothing happened. I played just fine again earlier today but when I tried to open it just now, it doesn't want to work.
      Here's my log: https://pastebin.com/JDJmNQ5q
      Thanks!