raketabefott

Can't reach server problem

Recommended Posts

Hey Guys!

My friend recently bought Minecraft so we could play Tekkit together. I downloaded the Tekkit Server thingy from the main page, created the server 'n stuff all seemed to be going perfectly when I could connect to my own server.But unfortunately, it says 'Can't reach server' for my friend. We are on the same Hamachi network, he typed in my IP frankly. I tried turning off the firewall but that didn't help neither. Could you guys help me what might be the problem?

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turning the firewall completely off is not recommended, you just need to create a port forwarding for the port used by the server (I think 25565 is default).

You also might still have a second firewall running without being aware of it, maybe the Windows built-in one.

Also, I found that using Hamachi for gaming has mixed results. With a Minecraft client hosting and another connecting, a standard internet connection should work fine. Just find out your public IP address and tell it to your friend. Hamachi is chiefly for LAN-only games that won't connect via internet in the first place.

P.S.: By the way, you should make sure that both of you are actually using the Technic Launcher, and also the same version of Tekkit. You should look up which you are using (cogwheel icon in launcher), and tell your friend to use the same. Only matching versions can play together.

Edited by Curunir

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi to everyone 

 

i have the same problem on the attack of the b-team server

 

i downloaded the AotBT server and for me personally it works

i start the launch.bat file and the server starts

 

 

but my cousin has the famous "can't reach server" thing

 

we tried all the things, we use hamachi, i did a port forward, i stopped the firewalls

 

i searched all over the internet and i couldn't find any solution

 

 

can somebody give us a solution? :D

 

thanks a lot :D

 

 

 

EDIT:

risolved the problem

Edited by flo_miron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Kadava
      I did a single player world swap with my friend (seeing as he's going on holiday for a week) as me and my mates wanted to continue playing on the server, when i pasted the world into my folder however, it gave me all of his items in his inventory and i lost mine... anyway to fix this?
    • By PhilipFlint
      Hello. I searched for a long time now, and I can't find any 1.13 modpacks running forge actually working...
      So can some of you suggest a 1.13 or 1.13.2 modpack?
      I'm sorry if this is the wrong category I'm posting in and for my bad english...
      (it doesn't require any mods, I can add them myself)
    • By OranTM
      I added a few mods into the 'mods' folder of the Vanilla launcher and keep getting the error below, even though the launcher is clearly incorrect and they're obviously mod files
      The mods I added are JEI, Schematica and LunatriusCore. If anyone could help with this that'd be great

    • By Spinolion
      So I decided to get back into technic right? and I download the launcher (after downloading java) and downloaded a mod pack, tried launching it and it said "You need 2 GB of ram to run this"
      I have tried everything, its not detecting 64 bit java, and I need help, Please!
       
      Photo stuff:



       
      if someone can help me, that would help HEAPS
       
      EDIT: Im pretty sure this is a bug so... thats why its here
    • By Emberss
      When I play Tekkit Classic in windowed mode, it can easily be displayed on my 144hz monitor. My game runs at 170fps average on the server I play on. When I switch to full screen mode, my monitor will switch automatically to 60hz, but my game will still run at 170+ frames. Does anybody know what could be happening?