Question

Hey all.

So TechnicLauncher has always been buggy for me for whatever reason, even on multiple different computers, but it was working a while ago and now it's not.

So basically what's happening is when I go to install a modpack, it works fine. But when I go to press "Play" it loads and then it stops at "Downloading Minecraft Assets" and just doesn't do anything.

I really want to play on this launcher, so please try and help.

BUMP DAT SHIZZLE

Edited by BECOOL27

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
18 hours ago, BECOOL27 said:

Hey all.

So TechnicLauncher has always been buggy for me for whatever reason, even on multiple different computers, but it was working a while ago and now it's not.

So basically what's happening is when I go to install a modpack, it works fine. But when I go to press "Play" it loads and then it stops at "Downloading Minecraft Assets" and just doesn't do anything.

I really want to play on this launcher, so please try and help.

BUMP DAT SHIZZLE

BUMPAROONY (please help :( )

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 hours ago, BECOOL27 said:

Well someone should've said so!

http://pastebin.com/RkVUT3sB

Picked up _JAVA_OPTIONS: -Xmx512M

https://cdn.discordapp.com/attachments/96563656271093760/166334782450565121/clearJavaEnvVars.bat

Open file, restart launcher. Mind that nothing will appear, it only removes said _JAVA_OPTIONS that prevent you from playing packs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello, I'm also having issues. However, I am new so I see nowhere on the forums to ask questions about crashes for non-main mod packs. I have updated Java, as well as added the Legendary Java Fixer mod to the Build-Your-Own Mod pack v. 1.7.10. The paste bin for the latest crash is below, and any information on why this happens/how to fix it would be absolutely wonderful. Pastebin

Thank you for your time.

Edited by dragonwolf2
bad link

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yeah for me too... but I have my own custom modpack, ill show you how I made it if you wish... please respond asap.

It installs just fine but then when I press play the java thing pops up for a short time, but then it crashes me back to the launcher. Would really appreciate if you helped, worked hours on this modpack

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

constantly bumping someone elses thread does not help us nor you. As far as we know, you don't even have the same issue as the original poster had.

this topic is closed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Similar Content

    • By ObliviousStranger
      I recently downloaded the launcher and afterwards Pixelmon Generations modpack, and when i click the play button it closes and reopens the launcher after it finishes downloading the "Minecraft assets" and i tried updating my graphics card, reinstalling the modpack, and even reinstalling the launcher to no avail. I could really use some guidance please.
      Here's the log:
      https://pastebin.com/T74r2BkS
    • By ShadowOfSnow
      So I'm trying to update the forge version on a modpack from 14.23.4.2708 to 14.23.4.2739 to handle a version of CoFH Core. I did manage to download the appropriate version of Forge for the modpack and mod, but when I put it in the /bin/ folder it does not register. Should I restart my entire launcher or remove the other versions besides the Forge file in the bin folder?

    • By Monstanner
      Hi Guys.
      I need help with my modpack. This is my first own modpack. Everything is perfect, except for a few mistakes. Here are the errors that crop up. Many players crash when they first launch the modpack.
      The skin of each player disappears in between and is replaced by the Steve Skin (this only happens in a single player). When playing longer, it happens from time to time that Minecraft crashes. Moreover, if you play the modpack on a server and die then you will be kicked off the server. If there is a player nearby, this will also be kicked. I've already freed the modpack from the ongoing crashes, but it still can happen. I hope you can help me. I will mention everyone helping on the Modpack page.

      To the mod pack:https://www.technicpack.net/modpack/minecraft-new-ground-lite.1317800

      Sorry for my bad english.
    • By Tx957
      Hey,
      I got an issue with my Tekkit Crashing every time I try to play it. I don't know if it occurs with other packs tho. My Java's up to date, and so are my Drivers. I will embed the Crash file here:
      ---- Minecraft Crash Report ---- // I'm sorry, Dave. Time: 13.11.18 18:14 Description: Initializing game org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449) at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27) A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows: --------------------------------------------------------------------------------------- -- Head -- Stacktrace: at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at net.minecraft.client.Minecraft.func_71384_a(Minecraft.java:449) -- Initialization -- Details: Stacktrace: at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:808) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131) at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27) -- System Details -- Details: Minecraft Version: 1.6.4 Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0 Java Version: 1.8.0_191, Oracle Corporation Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation Memory: 291973816 bytes (278 MB) / 383778816 bytes (366 MB) up to 6681526272 bytes (6372 MB) JVM Flags: 3 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx7168m -XX:MaxPermSize=512m AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used Suspicious classes: FML and Forge are installed IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0 FML: Launched Version: 1.6.4-Forge9.11.1.965 LWJGL: 2.9.0 OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread. Is Modded: Definitely; Client brand changed to 'fml,forge' Type: Client (map_client.txt) Resource Pack: Default Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Profiler Position: N/A (disabled) Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Thank You!
    • By KitKatz
      Ok so i thought i was my computer then i see other people are having the same problem when i load technic launcher its just stuck on the logo i cant do anything about it and i really want to do a modpack with a friend is there a way to fix this?