arriej

Most common issues and fixes! And known problems

Recommended Posts

Hi i have a problem! My mod open and its fine, but when i load my savefile the screen just goes withe but it dosn't crash... I don't know what to do to fix it...

plz help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My ATOB will load and let me click play but wont go past the mojang screen. and when I click on it, it says not responding and I have to force close it. help!!!

 

Usually, it may take a while to load.
Be patient, young grasshopper.

If it's still not loaded after... oh, let's say 5-to-10 minutes, as I've not idea what kind of PC you have, you may come back for help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usually, it may take a while to load.Be patient, young grasshopper.

If it's still not loaded after... oh, let's say 5-to-10 minutes, as I've not idea what kind of PC you have, you may come back for help.

I've waited up to about 2 and a half hours on that screen and nothing :/ I'm on a windows 10 laptop, Acer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having an issue where I keep spawning in the middle of the ocean. Loaded several new worlds and have the same problem. I have biomes 0 plenty on and it had always worked before but now I'm just stiuck in an endless ocean with ony a few islands dotted around. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK when I launch any of the mods I have it won't load. It just flashes then goes back to the tekkit launcher. You said to delete the red files and put in the ones you gave a link to in the mod folder. When I went to do that I didn't find any of those files in the folder. A few weeks ago I opened up a few mods with no problem also updated some of them, but now they won't open at all. I have over ten of them and none will open. I looked in the error logs and they say not enough ram. I have the 64 bit java and set my ram to 15 GB's! Here is part of the error report. Some of it I don't understand why its even saying it. Like why is it even saying in 32 bit mode when I only have 64 and set to 64? I haven't changed anything up a few updates that I had for some of the mods since I opened them up a couple of weeks ago so I can't think of anything that has changed. Yes I tried reinstalling the mod too. Not sure what or how to check swap backing storage is or if its full.


# There is insufficient memory for the Java Runtime Environment to continue.
# Native memory allocation (mmap) failed to map 16106127360 bytes for Failed to commit area from 0x0000000400000000 to 0x00000007c0000000 of length 16106127360.
# Possible reasons:
#   The system is out of physical RAM or swap space
#   In 32 bit mode, the process size limit was hit
# Possible solutions:
#   Reduce memory load on the system
#   Increase physical memory or swap space
#   Check if swap backing store is full
#   Use 64 bit Java on a 64 bit OS
#   Decrease Java heap size (-Xmx/-Xms)
#   Decrease number of Java threads
#   Decrease Java thread stack sizes (-Xss)
#   Set larger code cache with -XX:ReservedCodeCacheSize=
# This output file may be truncated or incomplete.
#
#  Out of Memory Error (os_windows.cpp:3332), pid=340, tid=4048
#
# JRE version:  (8.0_91-b14) (build )
# Java VM: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (25.91-b14 mixed mode windows-amd64 compressed oops)
# Failed to write core dump. Minidumps are not enabled by default on client versions of Windows
Shit sorry didn't go to pages 2-11 so I didn't see your post on the bugs. I'm diffidently a smeghead. I did like that show though, does that help?

Edited by Soulalis

Share this post


Link to post
Share on other sites
java.lang.IllegalArgumentException: Failed to register dimension for id 9, One is already registered

    at net.minecraftforge.common.DimensionManager.registerDimension(DimensionManager.java:127)
    at micdoodle8.mods.galacticraft.core.network.GCCorePacketHandlerClient.onPacketData(GCCorePacketHandlerClient.java:346)
    at cpw.mods.fml.common.network.NetworkRegistry.handlePacket(NetworkRegistry.java:255)
    at cpw.mods.fml.common.network.NetworkRegistry.handleCustomPacket(NetworkRegistry.java:245)
    at cpw.mods.fml.common.network.FMLNetworkHandler.handlePacket250Packet(FMLNetworkHandler.java:85)
    at net.minecraft.client.multiplayer.NetClientHandler.func_72501_a(NetClientHandler.java:1651)
    at net.minecraft.network.packet.Packet250CustomPayload.func_73279_a(SourceFile:61)
    at net.minecraft.network.TcpConnection.func_74428_b(TcpConnection.java:462)
    at net.minecraft.client.multiplayer.NetClientHandler.func_72551_d(NetClientHandler.java:281)
    at net.minecraft.client.multiplayer.WorldClient.func_72835_b(WorldClient.java:99)
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_71407_l(Minecraft.java:1930)
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_71411_J(Minecraft.java:910)
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:838)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(NativeMethodAccessorImpl.java:-2)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131)
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27)

Lol send help

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Soulalis said:

OK when I launch any of the mods I have it won't load. It just flashes then goes back to the tekkit launcher. You said to delete the red files and put in the ones you gave a link to in the mod folder. When I went to do that I didn't find any of those files in the folder. A few weeks ago I opened up a few mods with no problem also updated some of them, but now they won't open at all. I have over ten of them and none will open. I looked in the error logs and they say not enough ram. I have the 64 bit java and set my ram to 15 GB's! Here is part of the error report. Some of it I don't understand why its even saying it. Like why is it even saying in 32 bit mode when I only have 64 and set to 64? I haven't changed anything up a few updates that I had for some of the mods since I opened them up a couple of weeks ago so I can't think of anything that has changed. Yes I tried reinstalling the mod too. Not sure what or how to check swap backing storage is or if its full.


# There is insufficient memory for the Java Runtime Environment to continue.
# Native memory allocation (mmap) failed to map 16106127360 bytes for Failed to commit area from 0x0000000400000000 to 0x00000007c0000000 of length 16106127360.
# Possible reasons:
#   The system is out of physical RAM or swap space
#   In 32 bit mode, the process size limit was hit
# Possible solutions:
#   Reduce memory load on the system
#   Increase physical memory or swap space
#   Check if swap backing store is full
#   Use 64 bit Java on a 64 bit OS
#   Decrease Java heap size (-Xmx/-Xms)
#   Decrease number of Java threads
#   Decrease Java thread stack sizes (-Xss)
#   Set larger code cache with -XX:ReservedCodeCacheSize=
# This output file may be truncated or incomplete.
#
#  Out of Memory Error (os_windows.cpp:3332), pid=340, tid=4048
#
# JRE version:  (8.0_91-b14) (build )
# Java VM: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (25.91-b14 mixed mode windows-amd64 compressed oops)
# Failed to write core dump. Minidumps are not enabled by default on client versions of Windows
Shit sorry didn't go to pages 2-11 so I didn't see your post on the bugs. I'm diffidently a smeghead. I did like that show though, does that help?

Hey,  I just had a quick look while at work.  But it seems you have not selected enough ram to run the game.  You have 64bit installed by the looks.  You just have to select more then one gigabyte.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Ramrodio said:
java.lang.IllegalArgumentException: Failed to register dimension for id 9, One is already registered

    at net.minecraftforge.common.DimensionManager.registerDimension(DimensionManager.java:127)
    at micdoodle8.mods.galacticraft.core.network.GCCorePacketHandlerClient.onPacketData(GCCorePacketHandlerClient.java:346)
    at cpw.mods.fml.common.network.NetworkRegistry.handlePacket(NetworkRegistry.java:255)
    at cpw.mods.fml.common.network.NetworkRegistry.handleCustomPacket(NetworkRegistry.java:245)
    at cpw.mods.fml.common.network.FMLNetworkHandler.handlePacket250Packet(FMLNetworkHandler.java:85)
    at net.minecraft.client.multiplayer.NetClientHandler.func_72501_a(NetClientHandler.java:1651)
    at net.minecraft.network.packet.Packet250CustomPayload.func_73279_a(SourceFile:61)
    at net.minecraft.network.TcpConnection.func_74428_b(TcpConnection.java:462)
    at net.minecraft.client.multiplayer.NetClientHandler.func_72551_d(NetClientHandler.java:281)
    at net.minecraft.client.multiplayer.WorldClient.func_72835_b(WorldClient.java:99)
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_71407_l(Minecraft.java:1930)
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_71411_J(Minecraft.java:910)
    at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:838)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(NativeMethodAccessorImpl.java:-2)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:131)
    at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:27)

Lol send help

Hint: Google for "Dimension ID conflict resolving"

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, TheGamingClaw said:

Hey, when I hit play it just restarts technic launcher,

 

how can I solve it.

Send me a pm,  and let's see if we can solve your issue :D

Edited by arriej

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I'm having problems with the mudpack, because since a few days ago i can't join servers anymore, i tried multiple. I don't know what the problem is because a few days ago it did work (if I have to look in the crash report folder, tell me where i can find it on my mac).

 

I hope you can help me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, 999Sirolf999 said:

Hello,

 

I'm having problems with the mudpack, because since a few days ago i can't join servers anymore, i tried multiple. I don't know what the problem is because a few days ago it did work (if I have to look in the crash report folder, tell me where i can find it on my mac).

 

I hope you can help me.

~/Application Support/.technic/logs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

right, I'm getting quite tired of seeing people ignore the original post. Both I and Arriej wished you would use the Bug Reports instead of this, this thread was meant to show you the fixes for errors.

Since there aren't more fixes to post I'm going to lock this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Similar Content

    • By NanoByte
      I can't allocate more than 1 GB of RAM to my technic launcer, and before you comment you need to know that I have a 64bit Win10 and 64 bit Java 8 latest version. I also have plenty of memory available (16 more precise) and a pretty nice pc, my only problem is that I can't load any pack because of the Ram restriction 
    • By Underscore
      It was as simple as that. The game closed immediately after the world generated in the Shivaxi RLCraft modpack. The console says, "java.lang.OutOfMemoryError." I have no idea what is happening, I just want to play this modpack but nothing at all is working right anywhere. Your basic answers will probably not solve the issue.

    • By Underscore
      I am attempting to launch the modpack, but every time I try, it tells me that I need 64 bit stuff, which I have installed, and it says "this modpack requires 2 GB Ram" and thinks I only have 1. I have almost 8 GBs of ram available on my computer, why won't it work?

    • By JragonGamer
      My modpack won't launch and crashes when I hit play.
      Here's the log: https://pastebin.com/Xg18gxSg
    • By Leafzy
      hello lately when i wanna play a modpack it crashes it happens like this i can download every modpack no problem but when i click on play it loads en at the end of loading it stops  and crashes the modpacks just wont open i tried many things but nothing worked can somebody me pls 


      log files