arriej

Most common issues and fixes! And known problems

Recommended Posts

I keep trying to update Attack of the B-Team but I keep getting an error that says " Error downloading file for the following pack: Attack of the B-Team

 

Failed to download http://mirror.technicpack.net/Technic/mods/tropcraft/tropicraft-5.1.7.zip "

 

How do I get it to download Tropicraft?

Post in the Tracker, follow the Tracker Rules

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, Next time READ the first post. It will tell you where to find the config folder. And also i think tis issue is being treated in the tutorials of crash report reading. And seccond, IF you post a crash report in here use pasting or paste.ubuntu.com or anything to your liking but dont just spam it like here. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

People who don't post issues on the Tracker get warning points. This thread is here to post fixes, not to spam it with errors and crashes and asking for help with them. That's what the Tracker was meant for

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm gonna quote myself here, to make things clear:

 

 

You guys never learn. Next person I see posting a technical issue (game crashes, modpack doesn't load) on this thread gets tempbanned for 3 days.

 

Issues belong in the Tracker!

 

This thread exists for posting fixes!

 

It should be pretty damn clear by now that arriej's and DragonRx's threads are for posting fixes, not for random people to post their problems.

 

I like helping people, but I don't like wasting my time warning people and pointing them in the right direction.

Pinned threads that are on every section deserve to be read. So read them!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@arriej - Just an update on the StructureStart issue, it was supposedly resolved in 1.0.12a, which has shown true to a lot of people, however there has been quite a few cases where the update actually started the issue out of the blue for them or didnt fully resolve it. Make an amendment to the instructions indicating the following information (this should be before the original region replace method):

 

Update to 1.0.12a if not done so already

If done, and issue persists,

Shut off server/game

go to the world save folder

Go into the data folder

Delete BOPVillage.dat and villages.dat

 

If issue still persists, then they should fall into the other two methods. And feel free to re-do the wording a bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On the server that I am running, nobody is able to make statues with the statues mod.  They can open the gui, but upon clicking the Sculpt! button, nothing happens.  Does it not work in SMP? or is there a config option that I am missing somewhere?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mayonezza send me a pm with what you exactly try to do with as much information as you can and I will try to help you out later today. I am not home so I am sending this off my phone and can't quote...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

 

i was making a map and my cousin wants to play it with friends.

And i tried to put de map an a USB stick but when i watched in the saves folder there arent worlds.

and when i logged on i thought there were no worlds too but i could play all of my worlds so can someone tell me how to fix this.

 

thx 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey llarssie, this Is not the place to adress new issues. But i am willing to help you out. Send me a pm and I will see if I can help you out

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey idk much about mod issues but I play on a server with a few friends but this morning I logged on and tried to break a block and I couldn't. I went on other mod packs and everything was fine so I don't know the problem could you help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey h63. Once again this is not the place to adress new issues. I am willing to help people out if they send me a pm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've edited your OP, arriej. Thought that my earlier post was easily missed

 

This time, if they DO miss it, please report them and staff will deal with them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've edited your OP, arriej. Thought that my earlier post was easily missed

 

This time, if they DO miss it, please report them and staff will deal with them.

 

I feel your edit isn't bold and flashy enough to really grab peoples attention. It needs to be font size 72 with more flashing lights in order to grab peoples attention.

 

Okay, will do ;)

 

In case you missed my post on the previous page, you can read it here:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I feel your edit isn't bold and flashy enough to really grab peoples attention. It needs to be font size 72 with more flashing lights in order to grab peoples attention.

 

 

In case you missed my post on the previous page, you can read it here:

yeah i saw your post, i was not home at the time. so i was not able to do any good edit. I will try to mangle it in somewhere ;) Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well if you don't want to change the wording, it should be just a simple copy/paste at the top of the fix post related to it.

 

hehe yeah trues, but its still hard to do it on a phone :P i have eddited the fix  for the problem now tho. Thanks for your contribution ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Per convo over skype, arriej, here's a copy/paste of fixes that should be done on the main post of this thread that I've noticed by reading over it.

 

[11:01:44 AM] キャルビンション: "Issue: Out Of memory." - Says the fix is the cog at right top (top right sounds better) but doesnt specify it is on the launcher. Should add this.
[11:02:45 AM] キャルビンション: "Issue: Can't add more then 1GB of RAM to the launcher." - mentions not having a 64-bit java installed, but this isn't always the issue, some times 32-bit and 64-bit versions can be installed and its using the 32bit version, its best to uninstall all 32bit versions and only have the 64-bit version available so it has no other choice
[11:03:49 AM] キャルビンション: "Issue: Mod pack wont update/download." - this is often the result of security software (anti-virus, etc) stopping the action as it sees it as a threat or locks it down while it is "scanning" it. java version has nothing to do with that though (your Fix #1 on this)
[11:04:48 AM] キャルビンション: "Issue: Game wont update past 1.0.8" - cause is definitely outdated java in 90% of the cases where someoen went from 1.0.8 to 1.0.9 due to a mod no longer supporting Java 6.
[11:05:38 AM] キャルビンション: oh and another one for "Issue: Can't add more then 1GB of RAM to the launcher." - the url provided goes to the nl version of the site, it should be english based since the forums use it, so the url should be http://java.com/en/download/manual.jsp
[11:06:03 AM] キャルビンション: "Issue: No mobs spawning" - your attribution says me but links to kr0nz profile.
[11:07:03 AM] キャルビンション: "Issue: Crash on mojang screen." - url issue exists for this one as well for the norwegian java site instead of english.
[11:07:17 AM] キャルビンション: "Issue: Server/Client crashes when you joins a server/load the world ( StructureStart issue)" - attribution again says my name but links to kr0nz profile

 

 

Edit: Some additional post changes that should be done:

 

"Issue: Mapwiter file corrupt" - Theres two very unique but nearly identical locations for these files to go into, one being the mapwriter_sp_worlds and mapwriter_mp_worlds. There's no mention that there's a different location for single player and multiplayer locations. While it says to go to the path provided, I would rather see a message stating that to ensure you look at the right folder name since at a brief glance, they can look identical in name.

 

Edit 2: An additional issue/solution that I thought I saw here but apparently not.

 

Issue: Failed to download <some file>

Cause: Security software, internet connection interruption

Solution: Disable security software temporarily, if it works, add the base url to exceptions (http://resources.download.minecraft.net/0f/0f... for example has a base url of minecraft.net)

 

And one more...

Issue: Says it is missing microblocks

Cause: Version mismatch between client and server

Solution: Find out what version of the modpack the server is running and set the client to it.

 

And another...

Issue: Minimap losing textures

Cause: went into cave mode

Solution: press ; (semi-colon) in-game

 

This one has some other additional causes but those are often a lot more rare and have no major solution. The other causes are: Files didnt save due to crash, lack of harddrive space. They don't have solutions since the files arent anywhere they cannot be recovered.

 

This also has one other occurrence that I've seen posted on the tracker - a group of users experienced minimap loss after the server changed IPs. This particular issues solution is copying the old files (or just renaming the old folder) to the new IP:Port combination, this would be in that mapwriter_mp_worlds folder, where the folders are named Octet1_Octet2_Octet3_Octet4_Port where Octet1 to 4 are the individual digit groups of the ip (example: 62.212.34.41 has octet1 set to 62, octet2 set to 212, octet3 set to 34, octet4 set to 41)

Edited by Kalbintion

Share this post


Link to post
Share on other sites

The fix for MapGenStructure issue.

  1. Go download "NBTExplorer"
  2. Run it
  3. Open one of the following files:
  4. On Server: world_name/players/player_name.dat
  5. On SSP: world_name/level.dat

 

In the SSP level.dat file you will need to expand (click on the +) the "Player" group, then follow below instructions like normal.

Expand the Pos NBT group (+ sign next to it)

Change your X, Y, and Z to some other location away from the crash. Setting this back to spawn or your base is best bet.

Press CTRL+S (to save, shortcut may be different for systems other than windows)

Load the world and make sure your changes are in effect, if you have issues with this, let me know on your specific issue thread so I can further give instructions.

 thank you for putting together all this info! tried all the other steps but finally changing coords with NBT means i can continue playing my world, very happy now, thought id lost it completely.

 

For reference here is my crash log

 

One question - deleting the chunks in MCedit doesnt seem to have fixed the issue with that area, avoiding it is fine for now but is there a way i can resolve the issue there?

Edited by _woof

Share this post


Link to post
Share on other sites

 thank you for putting together all this info! tried all the other steps but finally changing coords with NBT means i can continue playing my world, very happy now, thought id lost it completely.

 

For reference here is my crash log

 

One question - deleting the chunks in MCedit doesnt seem to have fixed the issue with that area, avoiding it is fine for now but is there a way i can resolve the issue there?

 

Hey, Cool I could help you Tho about your question i don't have an awnser for that atm. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Similar Content

    • By Underscore
      It was as simple as that. The game closed immediately after the world generated in the Shivaxi RLCraft modpack. The console says, "java.lang.OutOfMemoryError." I have no idea what is happening, I just want to play this modpack but nothing at all is working right anywhere. Your basic answers will probably not solve the issue.

    • By Underscore
      I am attempting to launch the modpack, but every time I try, it tells me that I need 64 bit stuff, which I have installed, and it says "this modpack requires 2 GB Ram" and thinks I only have 1. I have almost 8 GBs of ram available on my computer, why won't it work?

    • By JragonGamer
      My modpack won't launch and crashes when I hit play.
      Here's the log: https://pastebin.com/Xg18gxSg
    • By Leafzy
      hello lately when i wanna play a modpack it crashes it happens like this i can download every modpack no problem but when i click on play it loads en at the end of loading it stops  and crashes the modpacks just wont open i tried many things but nothing worked can somebody me pls 


      log files 
    • By NewGuernica
      Tried to read stuff online to fix this and seems a lot of people have the same issue for different reason, Launcher crashes when I press play. Tried to run the java clear fix and reinstalled game but nothing, will attach logs for help, THANK YOU
      Technic Logs.zip