ks7

[1.1.8]Resilience Freebuild Server[24/7][Graylist][PvE][Survival][20 slots][Mumble]

Recommended Posts

Nope, I'm trying to figure out what's going on with it. I started a full render not long ago, so hopefully it'll work once that's done.

Edit: Dynmap is now working properly :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ks7, I died while mining, and used the /back command, it kicked me from the server and now im getting this error whenever i try to relog:

... respomse code: 503 for URL: http://session.minecraft.net/game/joinserver.jsp?user=Jerrk...

Update - Nevermind, a creeper just had the right timming to kill me as soon as the minecraft verification servers went down, you can check their status here:

http://help.mojang.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

I doubt you got un white listed Cloneco.

Server seems to be up, dynanap seems to be up. But I too am getting "console 503" when trying to join.

The fact that dynamap shows zero players online suggests to me everyone is having the same issue.

Edit: sorry never saw the last part of your message, but yes that seems to be the issue.

So to recap. For everyone coming here looking for an answer. This is not an issue with the server.

And it's not something KS has any power over. minecraft.net is down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep managed to connect for a few sec's and got kicked off. Other servers seem ok.

Could be in need of a restart maybe.

Edit: Can't reach server at all now :(

Ye im exactly the same :(

A restart might be all it needs

Share this post


Link to post
Share on other sites

when the network went down the server went down with it so it probably needs ks to restart it so it reconnects to the minecraft network...

ks said he doesnt have work nor school today so i guess he went out with friends or something :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is anyone using wireless pipes or world anchors? Both can cause these issues that are happening. That guy who mined out the bottom 6 layers of the world could have caused massive lag with all of the flowing lava and water that is down there. I actually caused this with flowing lava when using the volatic amulate or whatever it was. on the old server I played on (by complete accident!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not quite sure what's going on now... the ports are open, the server looks like it's running, but for some reason I (and I'm guessing the rest of you) can't reach the sever.

Share this post


Link to post
Share on other sites

At certain times, if I spam the refresh button I can make a connection to the server.

Then I can log in. I normally stay in for around 2-3 minutes before I get kicked with bad connection message.

Someone else loging into the server also kicks me of.

But whatever situation I always get kicked of within 5 minutes.

Most of the time though I can't even make a connection to the server at all.

I thought a restart might sort it out but obliviously not.

Not sure if any of that info will help.

I appreciate the news anyway. Bad news is better than no news at all :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've already reset the server, the router, the computer, and removed and reenabled the port forwarding. I'm starting to think it's an issue with the server itself, especially since the server is taking an ABNORMALLY long time to stop when I try to stop it. Does anyone know what time the server crashed at? I can try reverting to the last backup before it crashed and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

server crashed again

I posted this about 2 or 3 minutes after the server crashed, so try then if you can

as for the cobble gen idea, i think that it would have to a diamond every harvest to do that...

still possible though

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder ks7 if you might need to roll back the servers. I'm not sure what could cause the problem. It could be a corrupted file or something wrong in the config. It could be the server is having issues with something in the map itself an area full of high lag. Given someone went around planting nukes on the map and blowing up areas i wouldn't be surprised if something unknown was built to hurt the server, seeing as someone has already started breaking the rules.

I'm not sure how the server works is it your individual server or do you rent one where you're on a node. You might want to call the company if it's the later one. If it's your own server you might want to check and see if everything copied over smoothly, config id's etc. You can test it buy doing a fresh map and see if it lags on there or not. If it loads up well than you know it's something in the save. If it doesn't than for sure check the hardware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.